Thin Ice (2012) (Karen Sprecher / Greg Kinnear, Alan Arkin, Lea Thompson)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 09.01.2012.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Mickey Prohaska (Greg Kinnear) on vähäpätöinen vakuutusmyyjä, joka yrittää etsiä keinoa laajentaa nopeasti bisnestä, löytää uudelleen vaimonsa Jo Annin (Lea Thompson) ja päästä pois hyytävästä Wisconsinista. Tämä itseoppinut mestariluokan kelmi uskoo, että myyntityö on itseasiassa tarinan kertomista eikä onnistuneeseen diiliin tarvita kuin joku hölmö, joka uskoo sen.

    Asiat näyttäisivät etenevän suotuisasti, kun hän törmää eläkkeellä olevaan maanviljelijään (Alan Arkin), jolla näyttäisi olevan paksumpi lompakko kuin keskiverto vakuutusmyyjällä. Mickey saa kuitenkin kapuloita rattaisiin, kun utelias ja psyykkisistä ongelmista kärsivä lukkkoseppä (Billy Crudup) pääsee perille juonesta.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 17.02.2012)
     
  2. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 381
    Saadut tykkäykset:
    225
    Jill Sprecherin rikoskomedia Thin Ice alias The Convincer (2011) edustaa niin kutsuttuja vedätystarinoita, joissa käytetään hyväksi jonkun ahneutta ja huijataan häntä hänen itsensä avulla (confidence tricks). Näissä elokuvissa tapahtumat kuvataan yleensä rikoksentekijäin näkökulmasta (kuten Puhalluksessa), mutta Thin Icessa tapahtumia seurataan vedätyksen kohteen näkökulmasta.

    Vakuutusasiamies Mickey Prohaska (Greg Kinnear) kärsii avio- ja likviditeettiongelmista, ja rahantarve on kova. Uuden alaisensa Bobin (David Harbour) kautta hän tapaa seniilin vanhuksen Gorvyn (Alan Arkin), jonka risainen viulu on osoittautunut varsin arvokkaaksi. Prohaska aikoo anastaa viulun ja myydä sen itse, mutta suunnitelma tyssää siihen, että sekapäinen lukkoseppä Randy (Billy Crudup) pääsee juonesta perille. Prohaskan elämä muuttuu yhä painajaisemmaksi: pian käsissä on jo ruumis, joka pitää hävittää.

    Alkupuolella Thin Ice muistuttaa hiukan Fargoa. Kun katsojaa on kuitenkin jo alussa muistutettu siitä, ettei kaikki ole sitä miltä näyttää, hän jää odottamaan erilaisia yllätyskäänteitä eivätkä ne saapuessaan siksi yllätä niin paljon kuin ihannetapauksessa olisi voinut tapahtua.

    Silti Thin Ice sisältää viihdyttävää rikos- ja luonnekomediaa, ja omalaatuisia hahmoja seuraa loppuun asti. Kinnear onnistuu pääroolissa selkärangattomana myyntimiehenä, joka haaveilee äkkirikastumisesta mutta sotkeutuu yhä pahemmin omiin juoniinsa, ja Crudupin lukkoseppä ja Bob Balabanin viuluseppo ovat kohtuullisen mainioita sivuhahmoja. Tekijöiden huomautusta mukaillen tämä elokuva pitää oikeastaan katsoa kaksi kertaa: ensimmäisellä kerralla se on komedia, toisella tragedia.

    3/5

    Pohjoismaisessa blu-rayssa (BD-50) on lisämateriaalina ½ tunnin dokumentti, ja kuvanlaatu on varsin hyvä. Toisaalta julkaisu sisältää vain lyhemmän teatteriversion. Muutama näyte:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 20.02.2017