Tanskalainen tyttö (2015) (Tom Hooper / Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Ben Whishaw)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 05.02.2016.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Tanskalainen tyttö on koskettava rakkaustarina, joka pohjautuu Lili Elben ja Gerda Wegenerin elämäntarinaan. Heitä elokuvassa esittävät Oscar-voittaja Eddie Redmayne(Kaiken teoria) ja ruotsalaissyntyyinen näyttelijätär Alicia Vikander (Ex Machina, Anna Karenina). Ohjauksesta vastaa Oscar-voittaja Tom Hooper (Kuninkaan puhe, Les Misérables).

    Vuoden 1926 Kööpenhaminassa elävä taiteilija Einar Wegener, joka on naimisissa Gerda Wegenerin kanssa, tunnetaan maisemamaalauksistaan. Myös Gerda on taiteilija, vähemmän tunnettu, mutta työllistyy merkkihenkilöiden muotokuvamaalarina. Heidän avioliittonsa on vahva ja täynnä rakkautta.

    Kaikki muuttuu, kun Gerda pyytää miestään asettumaan malliksi ja pukeutumaan naisen asuun viimeistelläkseen maalauksensa. Kokemus mullistaa pariskunnan koko elämän. Einar huomaa, että ollessaan Lili hän kykenee toteuttamaan itseään aidoimmillaan ja ryhtyy elämään naisena. Gerda taas löytää Lilistä uuden muusan ja kypsyy taiteilijana uuteen kukoistukseen. Pariskunta joutuu kohtaamaan myös ympäröivän yhteiskunnan ennakkoluulot.

    He lähtevät kotimaastaan avomielisempään Pariisiin, missä Gerda etenee urallaan taiteilijana. Heidän avioliittonsa elää ja muuttuu, eikä ongelmiakaan voida välttää. Yhä uudelleen ja uudelleen Gerda kuitenkin osoittaa tukensa Lilille transsukupuolisena naisena matkalla, joka tekee hänestä yhden maailman ensimmäisistä sukupuolenkorjauksen pioneereista. Toistensa kautta molemmat löytävät rohkeutta olla oma itsensä.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa 05.02.2016
     
  2. Limet

    Limet Guest Guest

    Liittynyt:
    10.03.2010
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olipa loistava leffa. Koskettava tarina, loistavaa näyttelijätyötä, upeasti kuvattu.

    4,5/5
     
  3. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    Tanskalainen tyttö (The Danish Girl) on kaikki palkintonsa ansainnut. Elokuva on loistavasti roolitettu ja kuvattu, ja pääroolien esittäjät saavat ilmaista tunteitaan kaikessa rauhassa. Tarina on yhtä aikaa realistinen ja sadunomainen. Eddie Redmaynen Lili on kuin nuori kissanpentu, joka tutustuu maailmaan. Hän ja iki-ihana Alicia Vikander ovat luontevia avioparina. Myös sivuosissa hienoja suorituksia: Ben Whishaw, Sebastian Koch. Kun katselee Matthias Schoenaertsin esiintymistä tässä elokuvassa, niin hän sopisi seuraavaksi James Bondiksi.

    5/5

    Muutama kuvanäyte brittiläisestä blu-raysta (BD-50), jossa on lisämateriaalina vain lyhyehkö mutta hyvä dokumentti:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  4. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Hooper näemmä osaa tehdä elokuvia, kuten Tanskalainen tyttö osoittaa. Elokuva on hyvin tehty, tarina kulkee ja näyttelijät tekevät erinomaista työtä. VAlitettavasti mina en vaan uskonut päähenkilön muutosta, se tapahtui kovin nopeasti, vaikka kuinka olisi aiemminjoutunut piilottelemaan todellista itseään. Kyseessä on kuitenkin erinomainen elokuva. 3½/5.