Talviolympialaiset 2018 (Pyeongchang, Etelä-Korea)

Keskustelu osiossa 'Urheilu' , aloittajana Plisukainen, 09.02.2018.

  1. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Onhan tämä yksi huikeimmista lätkämatseista mitä on tullut nähtyä. Voi voi Saksa, mikä kiire oli luopua kiekosta ylivoimalla? Nyt sitten jatkoajalle.

    Edit: no voi perse, venäläiset voittivat ja kanavan vaihdon jälkeen huomasin että Björgen on karussa.
     
    Viimeksi muokattu: 25.02.2018
  2. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Olisihan se ollut valtava häpeä venäläisille (ja KHL:lle), jos olisivat hävinneet. Nyt sitten Putinin koneella kotiin ja kättelykuvauksiin. Saksalta todella hieno saavutus joka tapauksessa.

    Kirjoittaessa itävaltalainen hiihti väärälle ladulle. :D Sehän sopii meille, mutta toisaalta on fiasko, että olympialaduilla voi käydä vuonna 2018 tuollainen moka, pitäisi olla järjestäjien toimesta selvemmin merkitty tai ohjattu. Mutta eihän tuolla ladun varressa näy yhtään olympiakisojen työntekijää missään eikä sen puoleen katsojiakaan. Tuuli vain humisee.
     
  3. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Hopeaa tuli vielä Pärmäkoskelle :) 6 mitalia, ja jokaväristä löytyy, ihan tyydyttävä saldo näistä olympialaisista.
     
  4. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Ja Pärmäkoskelle hieno hopea. :)

    Björgenin ylivoima oli murskaava. Doupista kun ei ole todisteita, niin onko se vain myönnettävä että on poikkeusyksilö kyseessä. Toki kaikki tuolla tasolla on, mutta onhan Björgen kropaltaankin kuin rautaa verrattuna muihin hiihtäjiin.
     
  5. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Joo itävaltalainen kävi jopa kaksi sakkokierrosta, stadionillakin oli epäselvää minne mennä. Toki merkintöjä ei juuri näy, mutta jostain syystä kukaan muu ei hiihtänyt harhaan. Pitäähän siinä olla tarkkana kun joka toisella kierroksella pitää laskea suoraan ja joka toisella kääntyä alamäessä. Tosin ilmeisesti edeltävässä ylämäessä, joka siis menee eri reittiä joka toisella kierroksella, toinen on merkitty punaisella ja toinen sinisellä, eli jos muistaa kumpaa latua tuli ylös niin pitäisi tietää kumpaa kautta mennään alamäessä. Mutta kun vetää täysillä niin ei ehkä aivot toimi ihan täysillä. Olisi siinä ollut järjestäjillekin laskemista kumpaan ohjataan, ja riski että joku järjestäjä ohjaakin väärään suuntaan. Parempi että vastuu on kokonaan hiihtäjällä. Suomi-Ruotsi päättyi taas Suomen voittoon. Pärmäkoskelta kyllä ihan kelpo kisat, neljä henkilökohtaista starttia ja kolme mitalia. Ei huono.
     
    Viimeksi muokattu: 25.02.2018
  6. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Hieno hiihto Kristalta! Odotuksia oli ja nainen taas hoiti hienosti oman osuuden.
     
  7. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Haastan vähän tätä ajatusta, johon urheilupomotkin tulevat lähiviikkoina turvautumaan. (Suoraan sanoen Iivon ja Kristan viimeisten päivien suoritukset pelasti kasvot näiltä pomoilta, koska kansalle jäi hyvä maku suuhun.)

    Sillä välin

    Norjalla 39 mitalia, joista 14 kultaa, 14 hopeaa ja 11 pronssi.

    Ruotsilla 14 mitalia, joista 7 kultaa, 6 hopeaa ja 1 pronssi.


    Suomi mitalitilastossa sijalla 18 talviolympialaisissa, siis 18. maa talvilajeissa, vaikka täällä on planeetan pisin talvi. Kyllä tämän pitäisi aiheuttaa toimenpiteitä, miettiä missä jäädään jälkeen kaikkia muita urheilijoiden valmentamisessa, tukemisessa ja olosuhteissa.
     
  8. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    ^ No tuohan se totuus on, ja lisäksi tuokin sija on loppupeleissä aika pienestä kiinni. Jos vaikka Iivon kulta olisi lipsahtanut hopeaksi, ja itävaltalainen olisi hiihtänyt oikeaan suuntaan ja Kristan hopea olisi valunut pronssiksi, niin Suomi olisi jäänyt mitaleita saaneista maissa neljänneksi viimeiseksi.

    Suomen alamäestä voisi pitää vaikka muutaman tunnin esitelmän, mutta mielestäni kaiken takana on Suomeen nykyään iskostunut oman maan ja omien kansalaisten ja vaikkapa suomalaisten tuotteiden ja yritysten haukkuminen tai ainakin vähättely, varsinkin jos ei ole just se maailman paras vaan vaikka viidenneksi paras.

    Osakseen tästä syystä huippu-urheilija ei nauti sellaisesta samanlaisesta kansansankarin asemasta kuin aikaisemmin. Se ei varsinaisesti kannusta nuorta ottamaan sitä rohkeaa loikkaa huippu-urheiluun, vaan valitaan se mukavampi osa "tavallisena duunarina". Lisäksi jos ajatellaan että jotta saadaan se yksi olympiamitalisti, se vaatisi vaikkapa 1000 nuoren (täysin keksitty luku) täydellisen omistautumisen urheilulle, eli koulu ja työt ja se muu "nuoren elämä" jäävät täysin taka-alalle. Kuinka niitä 999 kannustetaan jotka eivät sille tasolle pääse vaikka kaikkensa antavat? Kannattaako yrittää jos vain se yksi saa kansan tuen taakse, ja suurella todennäköisyydellä jää koulut käymättä ja työt saamatta vaikka kuinka teet parhaasi?

    Yritysmaailmassa tätä voisi verrata siihen, että jos menestyksekkään yrityksen perustaminen vaatii vaikkapa 5 konkurssia ja epäonnistumista ennen kuin se onnistuu. Suomessa se yrittäjä on jo viimeistään kahden epäonnistumisen jälkeen haukuttu lyttyyn ja kirotaan kun taas menee yhteiskunnan rahoja hukkaan ja lopulta se menestyvä yritys jää perustamatta. Epäonnistumisen jälkeen ei keskitytä kannustamaan parempaan, vaan keskitytään sen epäonnistujan täydelliseen lyttäämiseen.

    Urheiluun palatakseni tästä siis päästään siihen että kun vanhaan hyvään aikaan aloitelleet "karpaasit" vetäytyvät, niin ei olekaan tarpeeksi tilalle tulijoita jotta löytyisi niistä se yksi superlupaus. Siitä sitten kun menestys heikkenee, niin kansaa ei enää kiinnostakaan kisat siihen malliin kuin ennen. Joka taas edelleen ruokkii sitä ettei se nuori haluakaan samalla tavalla omistaa elämäänsä urheilulle jossa menestyminen on kuitenkin aika epätodennäköistä. Täälläkin on tullut kommenttia ettei voisi vähempää kiinnostaa tuoko joku mäkäräinen mitalin vai ei. Yksittäisenä kommenttina toki, ei kaikkia voi urheilu kiinnostaa, mutta kun tästä on tulossa on yleisempikin trendi.

    Sitten ihmetellään kun menestystä ei tule, mutta ei kuitenkaan olla valmiita tekemään mitään että tilanne korjaantuisi. Suurimmalle osalle meistä se tarkoittaa rahallista panostusta, ei niinkään urheilulle omistautumista. Ajatellaan että olympialaisissa menee meidän rahaa hukkaan, ja vielä niin että jos johonkin urheilulajiin panostetaan niin pitäisikö sekin antaa vaikka lapsiperheille tai köyhille. Ei siis mitenkään huono vaihtoehto, mutta ei varsinaisesti edistä urheilumenestystä. Rahaa on kuitenkin rajallinen määrä eikä menestys ilmaiseksi tule.
     
    Viimeksi muokattu: 25.02.2018
  9. RedAlert

    RedAlert Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    1 294
    Saadut tykkäykset:
    90
    Pärmäkoski on epäurheilijamainen, oli aitiopaikalla kun itävaltalainen hiihti harhaan, ei olis paljon vaadittu, että olis huikannut "hey you're going to wrong way". Ei olis Krista saanut hopeaa, tässä tapauksessa se todellakin on häpeä. Eipä ollut Arffmanillakaan kanttia kysyä tästä...
     
  10. RedAlert

    RedAlert Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    1 294
    Saadut tykkäykset:
    90
    Suomi ei olis Suomi ilman jatkuvaa pään hakkaamista Karjalan mäntyyn...puuhastelijoita 99,9%...vain muutamat harvat yksilöt uivat vastavirtaan...systeemi satsaa resursseja aivan vääriin ihmisiin. Kaikki alkaa jo lapsuusiässä, jos vanhempien pituus on 150cm ei lapsesta kannata ryhtyä tekemään koripalloilijaa vaikka olisi millaiset lahjat ja into!
     
  11. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    No heh-heh. En tiedä montako kilpamatkaa olet hiihtänyt, mutta siinä ei todellakaan ole energiaa huudella yhtään mitään. Jo se että sanoo yksittäisen sanoo juomapaikalla on melkoisen harvinaista. Saati sitten kokonaisia lauseita. Lisäksi Pärmäkoski meni itsekin hämilleen että kumpi tässä meni väärään suuntaan. Vasta juomapaikalla oli varma että hän meni oikein ja itävaltalainen väärin.

    Tämä oli oikein malliesimerkki siitä mihin edellisessä viestissäni viittasin. Että hopeasta tulikin häpeä kun kanssakilpailija sekosi ladusta...
     
    Viimeksi muokattu: 25.02.2018
  12. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Kojonkoski jo puhumassa pehmeitä teeveehaastattelussa YLEllä miten ”eteenpäin on menty”. Toki, jotta oma tulevaisuus turvattu mukavalla pallilla.
     
  13. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Joo, en väittänytkään saldoa hyväksi, tyydyttävä on sopiva saldo potentiaalisiin mitalisteihin nähden kun kaikki lajit huomioidaan. Nyt ei tullut mitaleita lainkaan hiihdon viesteistä ja parisprintistä, ampumahiihdosta, pikaluistelusta, ja lumilautailusta vain 1. Suunta tai painopisteet ovat osassa lajeista muuttumassa plus seuraaviin kisoihin osa urhelijoista on pois. Alppihiihto ja mäkihyppy kituu vielä ainakin jonkun aikaa, yhdistetty voi olla aivan huippua seuraavan kerran.

    edit: lisätään vielä et "nelossijoja" tuli jonkunmoinen kasa, ettei vaan pärjättäisi. voidaan arvostella lisää.
     
    Viimeksi muokattu: 25.02.2018
  14. RedAlert

    RedAlert Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    1 294
    Saadut tykkäykset:
    90
    PASKAPUHETTA!

    "Pärmäkoski ei huutanut Stadloberille, että tämä menee väärään suuntaan.

    - Toisaalta teki mieli huutaa, mutta ajattelin, että hän on yksi pahimmista vastustajistani. Kirissä ei ehkä olisi ollut niin hyvä. Pelasin siinä vaiheessa varmaan päälle, enkä viitsinyt huutaa."

    https://www.msn.com/fi-fi/urheilu/o...asin-varman-päälle/ar-BBJygkZ?ocid=spartanntp
     
  15. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Joo, no se on pysyttävä reitillä, jos haluaa maaliin hiihtää. Mitäpä luulet, olisiko Pärmäkoskelle neuvottu oikea reitti muiden kuin suomalaisten toimesta. Nopeassa kilpailutilanteessa noin huonoilla latujärjestelyillä sai varmaan itsekin olla puoliepävarma oikeasta reitistä, tilanne vielä tulee ja menee nopeasti.

    Tähän voisi joku negativisti ottaa nyt vielä käsittelyyn Sotshin miesten sprinttiviestikullan tapahtumat loppusuoralle käännyttäessä, niin saatte märehtiä oikein koko mitalin edestä.
     
  16. kmruuska

    kmruuska Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 174
    Saadut tykkäykset:
    389
    Tuosss tilanteessa urheilijan pää in sen verran sekava ettei voi itsekään olla varma kumpi on oikeassa. Krista todennäköisesti lähinnä mietti sitä kumpi menee oikeaa reittiä.

    Sinä se muuten olet ihme ruikuttaja. Ensin itket kun ei tule mitaleita ja sitten kun tulee, huudat että väärin sammutettu.
     
  17. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Päättäjäiset menossa. Hieno hetki sekä Pärmäkosken että etenkin Niskasen mitalienjaot.

    Kuinka ollakaan, venäläisjuntit eivät osanneet vieläkään käyttäytyä. Oikein huonon häviäjän ruumiillistumia. Molemmin puolin Iivoa oli palkintojenjaossa venäläistyyppisiä hapannaamoja, joihin verrattuna suomalaiset vaikuttaa suorastaan brasilialaisille. Ja kolmanneksi tullut hybridisodan moukkanappula ei ottanut edes tötteröpipoaan päästään (ei voi olla tahatonta, koska kaksi edessä olevaa ovat pipoitta). https://www.is.fi/muutlajit/art-2000005581957.html
     
  18. RedAlert

    RedAlert Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    1 294
    Saadut tykkäykset:
    90
    Norja: 14 kultaa 39 mitalia....Ruotsi: 7 kultaa 14 mitalia....Suomi ei ole edes kääpiö enää talvikisoissa...tuolla median ennakkorummutuksella mitätön mitalisaalis...kaikki parin yksilön varassa...tasoa eikä leveyttä ole lainkaan joka kertoo kaiken systeemin munattomuudesta.
     
  19. kmruuska

    kmruuska Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 174
    Saadut tykkäykset:
    389
    Joo mutta sinä itkitkin myös siitä kuinka ne harvatkin mitalit tuli väärällä tavalla. Montako olympiamitalia sinä muuten olet voittanut?
     
  20. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Niin. Kanssakilpailija mokasi. Meinaatko että jos joku kaatuu alamäessä niin pitäisi tarjota kättä että nousehan pystyyn siitä niin otetaan kunnon loppukiri? Eihän tuo nyt millään tavalla eroa muistakaan mokista, esim. nyt vaikka tuosta kompuroinnista.
     
    sokka tykkää tästä.