Swiss Army Man tulossa teattereihin

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 21.12.2016.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    Mika submitted a new blog post

    Swiss Army Man tulossa teattereihin

    [​IMG]

    Autiolle saarelle haaksirikkoutunut Hank (Paul Dano) löytää rannalle ajautuneen, yliluonnollisia kykyjä omaavan ruumiin Mannyn (Harry Potterin imagostaan irtioton tekevä Daniel Radcliffe), josta tulee hänen henkiinjäämispakkauksensa. Yhdessä he lähtevät täysin surrealistiselle matkalle kotiin.

    Parhaan ohjauksen palkinnon Sundance-elokuvafestivaalilla napannut komedia SWISS ARMY MAN on visionääriduo Danielsin eli Daniel Scheinertin ja Daniel Kwanin ennennäkemätön luomus, joka pursuaa rajatonta mielikuvitusta sekä sisällöltään että muodoltaan. Uskomattoman selvitymistarinan päänäyttelijät Paul Dano ja Daniel Radcliffe ovat keränneet suitsutusta häikäisevistä roolisuorituksistaan tässä valkokankaiden outolinnussa, joka täytyy kokea itse.

    Koskettava, raikas ja järjettömän hauska SWISS ARMY MAN oli Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin kiistaton yleisösuosikki.

    Teattereihin leffa on tulossa 13.1.2017.

    [button style='primary' icon='elusive-videocam' url='https://www.dvdplaza.fi/trailers/swiss-army-man/']Katso elokuvan trailer[/button]
    Continue reading the Original Blog Post.
     
  2. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Ruotsissa on jo julkaistu tämä Blu-Raynä, hintaa noin 19€. Jenkeistä 14€ + suuremmat postikulut + pidempi odotusaika. Suomalaiset tekstit puuttuu kummaltakin levyltä, mutta englantiahan siinä kuitenkin puhutaan. Jos edes yhden kaverin kanssa meinasit katsoa, niin levy tulee halvemmaksi. Poppareiden ja juomien kanssa säästää vielä lisää, eikä edes tarvitse katsella kesken näytöksen kännyköitään näprääviä ääliöitä.
     
  3. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 381
    Saadut tykkäykset:
    225
    Daniel Radcliffe on tehnyt Harry Potterin jälkeen jo muutamia uhkarohkeita ja tavallaan itseironisia roolivalintoja (erityisesti Horns), mutta Swiss Army Man suhauttaa kokonaan uusiin ulottuvuuksiin. Myös Paul Dano irrottelee monipuolisesti tässä elokuvassa.

    Hank (Paul Dano) on haaksirikkoutunut autiolle saarelle eikä pelastusta tunnu löytyvän. Epätoivoissaan hän on jo hirttäytymässä, kun rannalle ajautuu ruumis (Daniel Radcliffe). Sisäinen mätäneminen on jo niin pitkällä, että Hank pystyy kaasuttelemaan ruumiin kyydissä manterelle.

    Tässä elokuvassa pieru- ja erektiohuumori viedään äärimmäisyyksiin. Ehkä John Waters on ennakoinut jotain tällaista. Swiss Army Man on hiukan kuin Mikä?: on vaikea päättää, onko kyseessä syvällinen tutkielma elämän merkityksestä vai älytön sekoilu, joka on tehty ainoastaan hämmentämään ja ärsyttämään yleisöä, ja ehkä tätä ei pidä yrittääkään ratkaista.

    Vähitellen vainaja virkoaa zombimaisesti eloon. Hänen nimensä on Manny, ja taikavoimineen hän on yhtä monipuolinen kuin Sveitsin armeijan linkkuveitsi matkattaessa rannikolta kohti kotia. Hän ei kuitenkaan muista elämästä mitään, vaan Hank joutuu selittämään kaiken mahdollisen. Samalla avautuu näkymä Hankin onnettoman elämään: hän ei uskalla lähestyä kaunista tyttöä (Mary Elisabeth Winstead).

    Pääsääntöisesti vaikuttaa siltä, että Mannyn eloisuus on pelkästään Hankin psykoottista houretta, mutta elokuvan viimeisessä kohtauksessa ruumis kaasuttelee merelle monien todistajien nähden.

    Swiss Army Manissa on tiettyä tarinallista sujuvuutta ja näkemystä. Lähtökohtana on kaveruskomedia, mutta niin kuin vaikkapa Fight Clubissa tarinaan on tuotu erittäin omintakeista kierrettä. Aiheiksi on otettu hankalia teemoja, kuten mielisairaus, suolikaasut, kuolema, mutta kokonaisuus jättää melko lailla kaksijakoisen vaikutelman; ja kun katsoja joutuu miettimään ankarasti, onko elokuva hyvä vai huono, se on jo hyvän elokuvan merkki, vaikka katsojan olisi vaikea sitä myöntää.

    3/5

    Tämän jälkeen on kyllä vaikeaa katsoa Harry Potter -elokuvia ajattelematta Mannyn flatulaarisia urotöitä. Uskon tarvitsevani täydellistä sielunnollausta (unhoitusloitsu + vankka sokerihumala).

    Ööh... Dolby Digital 5.1 och 1080i? Helt utan extramaterial? På allvar?
     
  4. krauta

    krauta Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.11.2002
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    6
    Kaksi kertaa yrittänyt aloittaa tämän katsomista, ei onnistu. Heti alusta lähtien äänimaailma ja näytteleminen on niin etovaa, ettei tee mieli katsoa yhtään. Tämä hereillä oleva näyttelijä vaikuttaa vajaaälyiseltä.

    Alun katsottuna, 0/5
     
    Make tykkää tästä.