Subi yläkerran "välitilaan"?

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana [FIN]Travolta, 09.08.2017.

  1. [FIN]Travolta

    [FIN]Travolta Guest Guest

    Liittynyt:
    09.08.2017
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mulla on kotiteatterihuone yläkerrassa, jossa on vino katto, ja matala osa huoneesta jää tuolien taakse. Matala pää on erotettu väliseinällä, joka on 12mm lastulevyä. Tila on noin metrin syvä ja metrin korkea etupäästään, ja sinne on pieni ovi. Eli seinän takana on noin 4m3 ilmatilaa.
    Tällä hetkellä mulla on 2 10" subia noin 1kw vahvistinteholla. Ajattelin korvata ne siihen välitilan seinään pultatuilla 12" elementeillä (2kpl). Riittävän iso vahvistin niitä ohjaamaan. Seinää pitää ehkä vahvistaa lisäkoolauksilla.
    En vaan tiedä minkälaiset elementit tuohon sopisi, kun kaikutilaa on noin valtavasti. Ja toimiiko se edes hyvin? Tilahan on suljettu siis, tuskinpa tuohon mitään bassorefleksiputkia voi laittaa. Lähinnä nykysysteemi kaipaisi ihan matalimmille taajuuksille lisäpotkua ja vähän ryhtiä myös ettei bassot puuroudu.
    Onko kokemuksia/ehdotuksia?
     
  2. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 192
    Saadut tykkäykset:
    592
    En oikein saanut kuvaa muodostettua tuosta asetelmastasi, mutta mietin että voisko siellä toimia Infinite Baffle -tyyppinen toteutus ? jolla tuota kaikutilaa pitää olla valtavasti. Elementiksi esim. Fi Car Audio IB3 18v2 (yksi tai useampi)
     
  3. [FIN]Travolta

    [FIN]Travolta Guest Guest

    Liittynyt:
    09.08.2017
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    1
    Juuri jotain tuollaista haen. En osaa kuvailla oikein hvin, mutta siis selän takana on väliseinä, jonka takana noin 4m3 tyhjää tilaa. Tuohon väliseinään meinasin subit istuttaa. Kun olisi vaan jollakin vähän kokemuksia, miten ne käytännössä toimii kun tuo kaikutila on noin iso. Vaikka pari tollaista 18" elementtiä ja joku kilowatin pääte.
     
    mcr483 tykkää tästä.
  4. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 192
    Saadut tykkäykset:
    592
    Kyllähän noita käyttäjäkokemuksia on paljonkin, en vaan tiedä onko tällä forumilla (?) rohkeasti vaan kuukkeliin Infinite Baffle how to niin pari ekaa threadia vaikuttaa jo lupaavalta. Tuollainen olisi kyllä hieno toteutus, eikä nuo elementitkään näyttäneet kovin pahan hintaisilta.