Star Wars: The Last Jedi (2017) (Rian Johnson/ Daisy Ridley, Mark Hamill)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Professional, 11.04.2016.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    OT: Itsekin olen yrittänyt noita Plinkettin arvosteluja katsoa, kun kerran niitä aina niin kehutaan, mutta ei vaan pysty. Jotenkin tuo puhetyyli+ADHD-tapa arvostella+arvostelun pituus kummasti luo halun käyttää aikaansa muuhun. Katselen kyllä sitten muuten paljon erilaisia videoarvosteluja leffoista (esim. Nostalgia Criticiä seuraan, joskin ehtoopuolelle sekin on mennyt).
     
  2. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Tokihan tuo mr. Plinkett on jo hahmona sellainen, että jos ei sitä tunne, niin homma voi mennä ohi.
    Kieltämättä tuo uusin oli vähän tylsä. Johtuen ehkä siitä, että leffasta on vaikea saada paljoa kritiikkiä.
    Plinkettin arvostelut episodeista 1-3 ovat legendaarista settiä. :)
     
  3. Snafu68

    Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    06.05.2013
    Viestejä:
    1 263
    Saadut tykkäykset:
    163
    Yritin nyt blu raylta katsoa uusin silmin mutta... kesken jäi, varsinkin kun muistin miten "juoni" eteni. Jaksoin katsoa hieman matkaa Leian avaruusleijalusta eteenpäin. Lapsen mielisille tehty kaikkine kivoine jutskineen jotka tuli korvista ulos jo alkuvartilla.

    Olen nähnyt tämän kahdesti aiemmin ja en usko, että tulen ihan heti edes harkitsemaan uusintaa.

    Todellinen pettymys kahden edellisen jälkeen **/5
     
  4. Miku-91

    Miku-91 Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.01.2010
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    113
    RLM:n tuotanto on sen verran laadukasta että helposti.
     
  5. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Tämä sai kunnian olla ensimmäinen Star Wars-leffa, jonka jätin kesken. Kyllä ne episodit I-III oli kanssa aika tuskaisia, mutta niitä katsoessa olin nuori ja luotin vielä ihmisiin ja elämään yleensä. Kai mä tämän loppuun saakka jossain välissä katson, mutta kun lapsuudessa oli muutakin iloa kuin pakeneminen Star Wars-universumin, niin ei nämä vaan. 2/5 ihan visuaalisista ansioista.
     
  6. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Tämä löytyi vihdoinkin BD:nä Cittarin alelaarista hintaan 9,99 €. Täytynee katsoa tämä nyt sitten uudestaan. Mahtaakohan mm. kumikanat ja lunnimarsut haitata yhtä paljon kuin ekalla katsomiskerralla, saa nähdä. Muistaakseni se "oikea" valosapelitaistelu oli kuitenkin jonkinmoinen.
     
  7. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 444
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Pazze ja ZED on niin oikeassa.
    Kesken olisi jäänyt, jos en olisi ollut teatterissa keskellä ja vielä seurassa.
    Kumikanat ja lunnimarsut ovat täydellinen kuvaus.
    Päälle vielä kalanpäämunkit ja Nils Holgerssonmainen ratsastus koirilla läpi kaupungin ja ne nyt vaan osuvat kaikkeen matkalla ja ovat myös söpöjä.
    Juonellisiin typeryyksiin en jaksa enää uudestaan edes mennä.
     
    nepa tykkää tästä.
  8. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Tuli nyt sitten katsottua tämä omalta kotiscreeniltä: Oma käsitykseni ja arvosanani ei juurikaan muuttunut Finnkino-istuntoon verrattuna, ***/***** pysyi.

    Liika disneymäisyys lienee se mikä tuossa eniten närästi, ja toisaalta jedien liiallinen rahvaanomaistaminen, merkityksen vähättely ja vääristäminen. Lisäksi tuhoamiskenot jotka ns. ravistettiin hihasta taikka stetsonista siten että niitä ei oltu aiemmin hyödynnetty laisinkaan SW-tarinoissa rassasivat.

    Hiukan varautuneen toiveikkaana odotan tämän trilogian päätöstä, toivon että tulos on vähintäänkin nousee TFA:n tasoinen.
     
  9. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Tuli katseltua leffa toista kertaa, nyt Blu-ray-formaatilta. Tässä välissä sitä on altistunut netissä valtavalle Ruin Johnson -dissaukselle ja muulle SJW-urputukselle. Mielipide ei juurikaan muuttunut leffateatterikierroksen jälkeisestä: Oiva popcorn-leffa, huono Star Wars-leffa. Ruin Johnson on minusta saanut turhan paljon paskavettä niskaansa. Kyllähän hän tunaroi leffan muutamalla pahalla virheellä (mokat ovat käsiksessä eivätkä niinkään ohjauksessa), mutta hän myös selvästi yritti parhaansa. Star Wars ei ole mikään tavallisen kuolevaisen juttu. Elokuvassa on pöhköjen juttujen lisäksi myös oikein mainioita juttuja. Tykkään kovasti esim. Snoken kuoleman jälkeisestä Kylo + Rey vs Snoken henkivartiat - kohtauksesta tuleen syttyvine punaverhoineen. Tuossa on aitoa Star Wars-meininkiä. Samoin "hyperspace-hyppy läpi Snoken aluksen" on visuaalisesti kekseliäs mallintaessaan silmän adaptaatiota kirkkausmuutoksiin vaikka moinen temppu synnyttää kiusallisen ongelma Star Wars-universumiin. Leffa on jännä yhdistelmä hyvää ja huonoa ja sitä on ihan kiva katsella, jos pystyy katselemaan tiettyjä juttuja läpi sormien. Itse asiassa leffa saattaisi olla yksi saagan parhaimmista, mikäli Ruin Johnson olisi kyennyt Lucas-tason tarinankerrontaan trilogian eeppisenä ja loogisena keskiosana. Ekstroissa tuodaan avoimesti julki Mark Hamillin ja Ruin Johnsonin erimielisyyden Luken hahmon suhteen. Jotenkin tuntuu, että TFA on tätä leffaa "tylsempi". Hölmöyksiä on vähemmän, mutta niin on ehkä kiinnostavuuttakin? En tiedä…

    …ai niin. Ääniraita on yllättävän kompressoitu. Massiivisimmatkin räjähdykset ovat dialogia heikompia tuhahduksia. Toista se oli episoideissa 1-3, joissa ääniraita oli dynaaminen ja iskevä.
     
  10. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 444
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Kai tämä on katsottava uudestaan kuten 71 DB.
    Itse olen kyllä ollut noiden dissaajien kärkijoukossa. Itse vihasin myös Luken kohtelua. Ehkä Jodie Fostermainen pitäkää tunkkinne olisi tässä toiminut paremmin?
    En myöskään pitänyt Empire Strikes Backistä kun heti alussa näkyi alusten läpi lumimaisemat kuin 50-luvun surkeimmissa scifi-leffoissa ja ei se Yoda nukke soundstage viidakossa yhtään parantanut minun kultasilmä iloani 80-luvulla. Nyt parannetut versiot ovat sentään korjanneet näitä kauheita virheitä, vaikka edelleenkin se kiiturin lento näyttää kauhean luonnottomalta. Eikö ne voineet laittaa vaikka lentokonetta lentämään sen reitin ja päälle sitten laittaa kiiturin?
    Ehkä tämäkin elokuva paranee uudelleen katselu kerroilla. Odotellen UHD:n ilmestymistä alelaariin.
     
  11. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 444
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Pienissä keitoissa tuli eilen katsottua uudelleen. UHD oli kyllä hieno.
    Ei tämä nyt niin sysipaska ollutkaan. Kun meni matalilla odotuksilla, niin toimi huomattavasti paremmin.
    Tietysti näitä juonellisia lapsuksia ei voi mikään korjata ja se Luke juttu nyt vaan meni väärin. Et sinä Riaan mikään George RR Martin ole, joten älä yritä jotain, mitä kukaan ei kuitenkaan halua. Tämä nyt oli jotain Jedi Paluun tasoista potaskaa, mutta kuitenkin valovuosia edellä Episode 1-3 kuraa.
     
  12. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325