Star Trek: Beyond (2016) (Justin Lin / Idris Elba, Zoe Saldana, Chris Pine, Simon Pegg)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 10.03.2016.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Legendaarinen Star Trek -saaga saa uuden osan! Tähtilaiva U.S.S. Enterprisen retki ulottuu nyt tavallistakin syvemmälle avaruuden käymättömiin korpimaihin. Aluksen miehistö kohtaa salaperäisen uuden vihollisen, joka panee koetukselle heidät ja kaiken, mitä Tähtiliitto edustaa. Elokuvan on ohjannut Fast & Furius -elokuvasarjasta tuttu Justin Lin. Se on kauan odotettu seuraava osa Gene Roddenberryn luomassa TV- ja elokuvasarjassa, ja jonka tuoreimman elokuvainkarnaation pani alulle J.J. Abrams vuonna 2009.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa 22.07.2016
     
  2. Dragon/

    Dragon/ Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2009
    Viestejä:
    1 329
    Saadut tykkäykset:
    15
    Näyttääpäs hirveän kamalalta tämä traileri. Hyppimistä podista kielekkeelle, hyppimistä moottoripyörällä jne :( Ruminta mahdollista cgi:tä... Voi voi. Kiinnostaa kyllä aiempien sarjan leffojen perusteella...
     
  3. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 545
    Saadut tykkäykset:
    304
    Simon Pegg/Scotty (näyttelijä, käsikirjoittaja) ei myöskään pidä uudesta trailerista.

    "I didn't love it, because I know there's a lot more to the film. There's a lot more story, and a lot more character stuff, and a lot more what I would call 'Star Trek stuff.'"

    "In his opinion, Pegg appears to think that the marketing department at Paramount, the studio behind he film, wanted to create a more universal trailer, trying to inject something for everyone, rather than tapping into the Star Trek-ness of the movie."

    "Though few were sad to see him go, original writer/director Roberto Orci butted heads with the studio, who reportedly wanted something more along the lines of Guardians of the Galaxy. He was then replaced by Fast & Furious helmer Justin Lin, and with the Beastie Boys track, motorcycle jumping, and more in the trailer, many fans assume that their fears of Star Trek Beyond becoming The Fast & The Furious In Space have been realized."
     
  4. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
     
    vemkki tykkää tästä.
  5. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Tuohan oli hauska ja hyvin tehty vastaus :) teailerissa olisi ihan eri tunnelma pelkällä biisin vaihtamisella.
     
  6. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
  7. JKT

    JKT Guest Guest

    Liittynyt:
    26.05.2016
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
  8. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vanhana (?) ja ikuisena (?) Trek-fanina uudet yritykset toki kiinnostavat aina piirun verran. Kaksi edellistä (jälkimmäinen erityisesti) olivat tosin niin huonoja, että odotukset eivät ole järin korkealla.

    Uudesta Trekistä Beyondin traileri kertoo oikeastaan kaiken olennaisen - ei näillä ole juurikaan "alkuperäisen" Star Trekin kanssa mitään tekemistä, vaan pääpaino on Trek-maailmaan sijoittuvassa actionissa. Siinäkään ei olisi mitään vikaa, mutta kun kaikki näyttää niin kovin kliseiseltä.

    Ja alkuperäisellä tarkoitan TOS-elokuvasarjaa - TNG:n leffat ovat mielestäni pääasiassa epäonnistuneita. Uusi miehistö ei ollut vielä toiseenkaan osaan mennessä löytänyt edes hitusta siitä yhteispelistä ja karismasta, mikä Shatnerilla & co oli huonoimmillaankin (ehkä ST V: Final Frontier tai Generations).
     
  9. domain

    domain Guest Guest

    Liittynyt:
    02.12.2003
    Viestejä:
    122
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipa nähtyä bangkokissa 4dx teatterissa, puolivahingossa. Tavoite oli testata 4d ja elokuva sattui olemaan tämä. Ei ST erityisesti innosta, edellisiä leffoja tuskin jaksanut alusta loppuun katsoa ja teatterissa normaalisti aina elokuvat 2d:nä.

    Juoni oli ok ja tyyliltään vaikutti kuten wanhat sarjat.

    3d oli luvallasanoen heikkoa, eikä tod lisännyt kiinnostusta ko tekniikkaan. Sitä tuntui olevan paljon ja syvyysefektit jotenkin poskellaan ... siis erittäin vaikea hahmottaa mikä kappale edessä ja mikä takana. Rasitti, tiedä sitten onko henk.koht ongelma.

    4d oli ihan raikas kokemus ja varmaan sopi hyvin leffaan. Löytyi heiluvat tuolit esim kamera-ajoja seuraten, moottorit istuimessa ja selkänojassa nakkeli iskuja. Ilmaa puhallettiin edesta ja korville, vettä tuli vähän naamalle. Savuja tuli screenin edestä ja valoefektejä seinistä esim räjähdyksistä. Erit. hajuja en havainnut. Kaikenkaikkiaan ihan jees kokemus, 600 batia/lärvi. "onks tää klassista musiikkia" :)
     
  10. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Näyttelijät on edelleen se tämän modernisoidun Trekin onnistunein puoli, joka pitää meininkiä mielekkäänä siellä kaiken ylikorostetun toimintaromuttelun keskellä. Itse kyllä ottaisin edelleen Trekkini mieluummin sellaisena rauhallisempana kaverina, kuin tuollaisena ylikierroksilla toimivana meuhkaajana. Justin Linin suorastaan pökerryttävä kameratyöskentely oli varmaan ainakin hänen omasta mielestään sellaista coolia tekemistä, mutta sopiiko se tyyli nyt oikeasti tähän Trek-sarjaan onkin sitten jo eri juttu.

    Elokuvan alussa nähtyä hieman rauhallisempaa ja pohdiskelevampaa osuutta kun saataisiin enemmän framille näissä, niin homma kyllä alkaisi maistumaan jo huomattavasti paremmin. Hahmot siis onnistuu pelastamaan tämänkin osan ja sitä tekemistä ja ruutuaikaa oli jaettu tällä kertaa aivan kaikille Enterprise-perheen jäsenille tasaisesti. Kirk-Spock-McCoy dynamiikka toki edelleen siellä lämpöisessä keskiössä, mutta nyt sitä rakkautta oli jaettu kyllä selvästi enemmän sinne muuhunkin miehistöön.

    3/5
     
    Viimeksi muokattu: 24.07.2016
  11. vintsukka

    vintsukka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.03.2004
    Viestejä:
    1 565
    Saadut tykkäykset:
    181
    Näinhän se on, mutta taitaa olla turha toivo, ainakin isolla kankaalla. Ehkä sitten uudessa TV-sarjassa mentäisiin välillä vähän rauhallisempaan tahtiin. Chris Pinen kommentti aiheesta:
     
  12. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    Star Trek -sarjan uusin tuotos Beyond noudattaa jo hiukan klišeemäistä juonirakennetta: paha konna uhkaa Tähtiliittoa, ja uhka eliminoidaan. Vanhoissa Star Trek -elokuvissa onneksi hyödynnettiin muunkintyyppisiä tarinoita. Tällä kertaa vertauskohdiksi muistuivat Star Trek VI: Tuntematon maa ja Star Trek: Kapina.

    Suoraan sanottuna Star Trek: Beyond oli elokuvana hiukan väsyttävä ja paikoin kiireinen. Turboahdettua toimintaa ja epäuskottavaa käsirysyä riitti. Käsikirjoitus oli kokonaisuutena heppoinen (haasteet oli aina rakennettu niin että ne ratkaistiin jotenkin tuosta vain), eikä huumori aina jaksanut naurattaa. Oivalliset näyttelijät (kuten Karl Urban, Zachary Quinto ja Sofia Boutella) joutuivat kannattelemaan ohuita hahmoja ja väkinäistä jännitystä.

    Kuvaus oli haasteellista, koska usein kameraa kierrettiin niin, ettei tiennyt, mikä suunta on ylhäällä ja mikä alhaalla. Ilmeisesti tämä oli ohjaajan mielestä tyylikästä, mutta katsoja saattoi tulkita sen kertovan myös tietystä suunnattomuudesta.

    Toisaalta idea vihollisesta, joka hyökkää mehiläisparven lailla, oli vaikuttava, ja valtavaa vihollisalusten määrää olisi ollut aikoinaan vaikea toteuttaa pelkkien optisten trikkien avulla. Tämä oli elokuvassa uutta ja kiinnostavaa.

    ”Parviälyä” jallitettiin VHF-radiolla ja klassisella musiikilla.

    3D-konversio oli onnistunut, CGI:ssä ei ollut moittimista, ja Kinopalatsi 1:ssä elokuvaesitys oli kuvan- ja äänentoistoltaan jälleen kerran upea.

    2/5
     
  13. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Samaa tasoa kuin edellisetkin eli ei jää kauheasti mieleen, mutta oikein sujuvaa viihdettä. Naishahmot olivat tärkeissä rooleissa,mmikä lämmittää mieltä aina. 3D oli täysin turha lusä eikä efektiä monessakaan kohdassa huomannut.
     
  14. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Ihan kelvollinen elokuva mutta ei enempää. Ylempinä olevat kommentit osuvat aika hyvin kohdilleen. Boutellan kapinallisesta pidin, ja samoin tiimikemia oli edelleen toimivaa. Eniten odotin kässäripuolelta, varsinkin kun Pegg oli nyt pestattu siihen hommaan. Ja olisi saanut paaaljon enemmän vielä ottaa irti lähtökohdiltaan hyvästä aiheesta -> rytinäksi sekä kliseeksi tämä kuitenkin meni.

    3-/5
     
  15. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Alkuperäisen käsikirjoittajan otettua hatkat käsikirjoitus mukanaan Pegg joutui kirjoittamaan uuden käsiksen vain 9 kuukautta ennen ensi-iltaa, joka on ns. puoli vuotta viime tipan jälkeen. Toisaalta ohjaajahan viime kädessä vastaa siitä, mitä käsikirjoituksesta saadaan irti. Hyvistä käsikirjoituksista on ohjattu heikkoja elokuvia - ja epäilemättä myös toisin päin. Silti, täysin toivoton aikataulu on varmasti näkynyt monenkin työn jäljessä.
     
  16. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Aajuu, tuosta en tiennyt, no siihen nähden sitten voisi sanoa että selviytymistaisto.
     
  17. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Tampereella Cine Atlaksessa 2-d näytöksessä kuvanlaatu oli jotenkin kumma. Todella samea kuva, ihankuin olisi ollut jokin harmaasuodatin kuvan päällä. Leffana perusviihdyttävää toimintaa.
     
  18. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 763
    Saadut tykkäykset:
    487
    Netfixiltä tuli katsottua, eikä liene suuresti lisättävää edellisiin.
    Laatu ei katseluvehkeissä vielä riitä neljäkoohon, joten kuvanlaadusta ei sen enempää kuin että saattaapi olla hyvääkin kuvaa....
    Juoni normaalia perusnykytrekkiä ehkä aavistuksen huitaisten kasaanlyötynä.
    Idriksellä normaalit tutut maneerinsa.
    3/5

    T: Vesku