Sony KV-28LS35E & RGB/VGA

Keskustelu osiossa 'Muut televisiot, näyttölaitteet ja soittimet' , aloittajana Kaotik, 05.10.2010.

  1. Kaotik

    Kaotik Guest Guest

    Liittynyt:
    09.01.2009
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jeps, tuollainen "mahdoton kombo" pitäisi saada toimimaan kun näyttis pitäisi päivitellä eikä noissa uusissa tietenkään mitään S-Videoita enää tueta.

    Tällä hetkellä telkku toimii hyvin jos se on kiinni S-Videolla, resoluutiona olen nykyään käyttänyt 848x480ia mutta muutkin toki toimivat normaalisti.

    Ostin tuossa tuollaisen VGA-SCART piuhan, ja lykkäsin sen sitten nykyisen korttini DVI-liittimeen DVI-VGA adapterilla. Tai tarkemmin kytkin DVI-VGA-adapterin näyttikseen, siihen VGA-VGA piuhan jonka perään tuo VGA-SCART koska tuon VGA-SCART piuhan VGA on naarasmallia, kuten tuon DVI-VGA-adapterinkin VGA-pääty.

    SCART liitin on kiinni alemmassa SCART-paikassa, koska sen pitäisi tukea RGB-signaalia, telkun mielestä sieltä ei kuitenkaan sellaista tule, ja ruudulla komeilee ">( )1" aina eikä ">(...)" kuten RGB-signaalilla pitäisi vaikka miten koittaa vaihtaa kuvanlähdettä.

    Jotain signaalia se telkku kyllä saa sisäänsä, kun jos Windowsin (Win7 x64) Screen Resolution ruudussa pistää "Identify" joka piirtää näytölle näytön numeron, kuuluu TV:n kaiuttimista hirvittävä pörinä.

    Olen koittanut CCC:sta katsella asetuksia läpi, koittanut eri resoluutioita, composite syncciä ja ties mitä tuloksetta.

    Onko siis mitään ideoita millä vanhan telkun saisi toimimaan vielä uudellakin näyttiksellä josta ei S-Videota löydy, vai onko se pakko taipua ja säästää kunnes saa "samaan pakettiin" myös littutelkun?
    (jonkun 50-100€ "konvertteriboksin" ostaminen ei ole vaihtoehto, ennemmin sitten säästelee siihen uuteen telkkuunkin)
     
  2. sampo.666

    sampo.666 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2006
    Viestejä:
    1 747
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei,

    muistaakseni piuha pitäisi kytkeä suoraan näytönohjaimen vga-liittimeen. Itse en aikanaan saanut dvi-adapterin kanssa hommaa toimimaan. NVidian ohjaimet taisivat vaatia hieman muunnellun kaapelin, johon syötettiin ulkopuolelta jännitettä. Ehkä tällainen piuha ratkaisisi ongelman? Lisäksi tarvitset powerstrip ohjelman sekä custom-asetukset. Tämä sivusto sisältää jotain tietoa asiasta ja googlella löytyy lisää.
     
  3. Kaotik

    Kaotik Guest Guest

    Liittynyt:
    09.01.2009
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Adapterin välissä ei pitäisi vaikuttaa; sama VGA/RGB signaali sieltä tulee DVI-liittimenkin läpi jos käytetään adapteria.
    Ja kuten tuosta ainakin piti käydä ilmi, myös tietokone tajuaa että jotain siellä toisessa päässä on kiinni

    Pitää katsella tuon linkin takaa ohjeita josko auttaisi.