Sohvani mun?

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana Lare, 12.09.2006.

 1. Lare

  Lare New Member

  Liittynyt:
  15.09.2001
  Viestejä:
  1 364
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuskan aihe tällä kertaa sohva uuteen asuntoon. Pitäisi pystyä loikoilemaan lokoisasti, mukava ja pehmeä istua - mutta tyyliltään ryhdikäs ja pelkistetty. Muotona kulmasohva, tai reilu kolmen istuttava divaanilla.

  Ei vaan näytä löytyvän. Isku, Asko, Vepsäläinen ja Suomisoffa koluttu ja aina joku mättää - paitsi niissä Natuzzeissa. Hintalappu vaan mättää niissäkin, budjetti olisi mieluiten <2500 euroa ja Natuzziin pääsisi laittamaan kolmosen eteen. Pinta tietysti vaaleaa nahkaa, tai no, tyydyttäneen mikrokuituun jos budjetissa pysytään

  Yleisimmät varsinaiset puutteet muuten tyyliltään korrekteissa näytteissä tuntuvat olevan:
  -turhan lyhyt syvyys istuintyynyissä (Vepsäläisen Furninova Malibu)http://furninova.iweb.se/archive/bilder-l%E4der_soffor/Malbu%203CHL1%20Golf%20vit(2).jpg,
  -istuintyynyn ja selkänojan välinen epäsuhtainen istumatuntuma (etenkin Suomisoffan New Jerseyssä)http://www.suomisoffa.fi/tuotteet/sohvat/images/03_jersey_moduli.jpg,
  -laatuvaikutelman viimeistely (Maskun Bellus Magnum)http://www.bellus.com/sohvati/magnum1.gif
  -ja kaikkein useimmiten pintakovuus ja täten epämukavuus loikoilemisaspektiin (Iskun Geneve) http://www.isku.fi/IskuASP/tuotteet.nsf/tuotteetinternet/7EF8FC147670634FC2256C45002982D0/$file/n007_Geneve_kulma3.jpg

  Ovatko vaatimuksemme kohtuuttomia, kysyn vaan :|
   
 2. tutkija

  tutkija New Member

  Liittynyt:
  27.10.2005
  Viestejä:
  367
  Saadut tykkäykset:
  0
  inno tekee lähinnä julkiskalusteita, mutta linkin sohva on oma lemppari

  http://inno.fi/home3.html
  linkistä sofas - tamariu
   
 3. Gomer Pyle

  Gomer Pyle New Member

  Liittynyt:
  11.03.2005
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olikohan se Iskulla tämä Cinema moduulisohva, joka ainakin minusta tuntui mukavalta istua ja siitähän saa muokattua sellasen kuin haluaa. Tuolla budjetilla vaan ei kummoista kokonaisuutta taida saada. Kankaiden hintaryhmiäkin taisi olla 13.
   
 4. og playa

  og playa New Member

  Liittynyt:
  18.05.2005
  Viestejä:
  1 017
  Saadut tykkäykset:
  0
  Furninovan Coffee-sarja. (Maskusta ostin)
  Itseltäni tuollainen löyttyy nahkaisena ja yllättävän hyvän tarjouksen sain. Paloja löytyy vaikka minkälaisia ja jalat, sekä käsinojat ovat valittavissa n.10 vaihtoehdosta. Sohva on mukavan pehmeä (muihin vertaamiini sohviin) ja asiallisen näköinen.
  Koitan etsiä kuvia:
  No löytyhän niitä vähän: http://www.laehrl.de/coffee.htm
   
 5. säätäjä

  säätäjä Member

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  5
  Itsellä oli sama ongelma reilu vuosi sitten. Kymmeniä sohvia tuli koeistuttua ja lopulta oli pakko taipua natuzzin 2226:een. Äärimmäisen tyytyväisiä ollaan oltu.

  Jos ja kun budjetti ei anna heti periksi kovin paljon, tosta natuzzista voi ostaa aluksi esim suoran palan ja sitten jonkun ajan päästä laajentaa sohvaa kulmapalalla tai divaanilla. Tällöin tosin haitaksi muodostuu kova toimitusaika, joka on 16vko per tilaus.

  Soul home shopin olen nähnyt mainostavan viimaikoina hyvin samannäköistä sohvaa kuin tämä natuzzi. Mainostavat vielä, että täytteessä olisi hyöhentä, joten tuo saattaisi olla katsomisen arvoinen vaihtoehto....
   
 6. ToKa

  ToKa New Member

  Liittynyt:
  23.11.2005
  Viestejä:
  70
  Saadut tykkäykset:
  0
 7. jpkt

  jpkt New Member

  Liittynyt:
  23.10.2002
  Viestejä:
  117
  Saadut tykkäykset:
  0
  http://www.interface.fi/productCard.php?id=38&lang=1

  Katsoitko Vepsäläisellä tätä? Menee lähes budjettiin, vajaa 3 tonnia tingattuna.. Ja silloin kuin mieleinen löytyy, ei kannata pihistellä, kun kyse on kuitenkin niin monien vuosien hankinnasta.

  Meillä ollut reilun vuoden kyseinen kulmaversio (2+kulma+2) Tara-kankaalla vuorattuna. Kaksi isoa aikuista röhnää siinä ehkä sen 5-6 tuntia päivässä. Sohva on edelleen kuin pakasta vedetty. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä, joten voin suositella. :thumbsup:

  Ainut kysyjälle kyseeseen tuleva miinuspointti voi olla lievä pintakovuus verrattuna höyheneen, mutta meille se tarkoittaa vain ryhdikkyyttä ja napakkuutta!
   
 8. säätäjä

  säätäjä Member

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  5
  design-puoletaan sekä camp että interface taitaa olla snadisti erilaisia kuin mitä lare hakee.

  Adean kämpissä ei ole lainkaan istuintyynyjä vaan alaosa on yhtä palaa. Lisäksi selkäosa on kiinteä, eikä siinä ole selkätyynyjä jotka voi muuttaa haluamaansa asentoon löhöilykulman mukaan.

  Intefacen nana taas on muodoiltaan selkeästi kevyempi. Pohja taitaa olla about 150mm maasta, jalat ohutta metallia ja käsinojat kapeat.

  Meillä oli vaatimuksia silloin kun sohva ostettiin ja veikkaisin, että kuvista päätellen lare hakee aika samaa:

  - Sohva nousee lattiasta vain muutaman sentin ja jalat puupalikat, ei metallia
  - Sohvan istuintyynyt ovat leveitä ts 225cm leveässä sohvassa kaksi tyynyä, ei kolmea
  - Käsinojat leveät
  - Selkätyynyjen takana oleva sohvan korkeus sama kuin käsinojilla
  - Selkätyynyt irralliset, jotta asentoa helppo muuttaa
  - Höyhentä sekä selkä- että istuintyynyissä
  - Niin mukava löhötä, että sohvalta ei halua nousta pois


  Erot sohvissa on usein tosi pieniä, mutta kuitenkin riittäviä siihen, että lopulta vaihtoehtoja on tosi vähän :(

  edit: sen verran pitää tosiaan sanoa, että ryhdikkyys+mukavauus on aika paljon toistensa vastakohtia. Mukavuus tarkoittaa usein kuitenkin höyhentä, joka upottaa kunnolla ja hyöhen taas painuu kasaan aika rankasti jos sitä ei silloin tällöin pöyhi. Jos haluaa sohvan, joka on aina viimeisen päälle ryhdikäs on mukavuutta pakko hakea ylimääräisillä tyynyillä.
   
 9. [oz]

  [oz] New Member

  Liittynyt:
  23.08.2005
  Viestejä:
  149
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse päädyin keväällä HT-collectionin Elle XL-sohvaan, johon otin vielä rahin "divaaniksi". http://www.htcollection.fi/?page=45&do=details&product=90&lang=fi Hintaa kertyi juurikin alle 2500e kolmos hintaryhmän kankaalla. Tuohon on saatavissa myös divaanipalaa erikseen. Sekä istuin- ja selkätyynyt ovat untuvatäytteiset, istuintyynyn ydin vaahtomuovia. Paljon ollaan tuosta tykätty avovaimon kanssa.

  Viikonloppuna tuli käytyä Porin Vepsäläisen avajaisissa ja siellä koeistuin HT:n M-sarjaa. http://www.htcollection.fi/?page=45&do=details&product=95&lang=fi Hyvin samanlainen istua mitä Elle, mutta sohvassa todella matalat jalat ja muutenkin massiivisemman näköinen. Tuosta saisi koottua vaikka millaisen kokonaisuuden. Linkin alimman kuvan kokonaisuus maksoi +4000e.
   
 10. ToKa

  ToKa New Member

  Liittynyt:
  23.11.2005
  Viestejä:
  70
  Saadut tykkäykset:
  0
  Totta, ihan eri maailmastahan nuo ovat. Itse pidän sekä Natuzzista ja Campista ja tulikin tilattua Camp, pitäisi tulla parin viikon sisällä. Erityisesti Camp:n rahi-pöytäyhdistelmä miellytti. Pöydänhän voi kääntää rahin päältä myös käsinojan päälle jolloin oluttuoppi on helposti accessoitavissa :)

  Omasta mielestäni mukavampi on hieman ryhdikkäämpi sohva. Makuasia luulisin :)
  Pehmeyttä Campiin tuo heittotyynyt joita tuli myös tilattua.

  Pikku vinkki joka varmasti onnistuu myös muiden sohvien kanssa:
  Osa Campin heittotyynyistä tilattiin eri kankaalla kuin itse sohva. Tässä tapauksessa osa tyynyistä on samaa kangasta kuin ruokailutilan tuolien verhoilu.
   
 11. säätäjä

  säätäjä Member

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  5
  Jokin taso on tosiaan käsinojalle ihan ehdoton. Meillä tuli mukana läpinäkyvästä muovista olevat tasot, niille on hyvä jättää punaviinilasi, jonka voi sitten kaataa sohvalle :D


  Makuasia tosiaan. Lähes selkärangattomana itse diggaan pääasiassa maata sohvalla ja sen takia tuo 2226 iski hyvin. Haittana sitten on, että tuolla sohvalla on oikeesti liki mahdottomuus istua "ryhdikkäänä", syvyys kun on niin suuri, sohva pehmein missä olen istunut ja selkänoja matalalla....

  Vinkki sohvan ostajalle: kannattaa panostaa kunnon suoja-aineeseen. Me ostettiin sohvan mukana vepsäläiseltä nahan suoja & puhdistusaineet jolla suojattiin sohva ennen käyttöä. Yhden äijäillan aikana mä onnistuin kaataamaan koko punaviinilasin just ton käsinojatelineen päältä suoraan sohvalle, josta viini roiskui edelleen seinälle. Nahkapinta+suojaus auttoi sen verran, että nahkaan ei jäänyt yhtään jälkeä, mutta sen sijaan täysmattamaali seinässä sai roiskeet, joita ei saanut puhdistettua :D
   
 12. hammers

  hammers New Member

  Liittynyt:
  13.12.2005
  Viestejä:
  562
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu offtopiccia, mutta mihin äijäiltaan kuuluu punkulla tissuttelu? :D
   
 13. Lare

  Lare New Member

  Liittynyt:
  15.09.2001
  Viestejä:
  1 364
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kas ketjuhan on herättänyt keskustelua - ja sohva hankittu jo! :)

  Päädyimme korruptiodiilillä hyödyntämään suhteita ja SuomiSoffan New Jersey mallista kokosimme KUITENKIN ilman divaania/kulmaa olevan reilun 3 metrin palikan
  joka näyttää kutakuinkin tältä: [​IMG]
  Sen sijaan neliön mallinen metri kertaa metrin kokoinen matala rahi tulee samalla päällysteellä, jonka voi sitten siirtää jalkojen iloksi.

  Mallistossa oli istuintyynyn osalta tapahtunut jotain kehitystä jonka myötä istuma-asento oli selvästi miellyttävämpi Vantaan myymälässä kuin Lahden liikkeessä testimallina ollut. Eli aika lähelle päästään sitä ryhdikästä ja mukavaa, hintaeroa Natuzzin "vastaavaan" (en muista mallia) jäi yli tonni.
  Paljonhan noissa modulisohvissa on valinnan varaa ja mikrokankaan ja nahan välillä myös hintaeroa, päädyimme kuitenkin vanillan väriseen nahkaan ja mataliin selkätyynyihin jotka tekevät sohvasta mielestäni melko tyylikkään.

  Jäämme odottamaan kotiintoimitusta ja todellisen sopivuuden toteamista :p
   
 14. säätäjä

  säätäjä Member

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  5
  No okei, tää oli vähän erilainen äijäilta, koska ruokala alkupalana oli avokadosalaatti, pääruokana sisäfilepihvit, perunaterriini, punaviinikastike ja jälkiruokana suklaafondant... tosin tää johtui siitä, että kaikki miehet on aika fanaattisia kokkaajia ja ei yksinkertaisesti diggaa syödä paskaa ruokaa...

  Illan ehtona oli, että jokainen tuo ja juo viinapullon. Siihen ei ihan päästy, mutta lähelle kyllä. Toi punaviini oli vaan ruoan kanssa, mutta hirveessä kännissä en pystynyt suurta lasia kokonaan juomaan... sitä jäi siis yli ja sitten se kaatui :D

  Tissuttelusta ei siten ollut kyse :p
   
 15. Lare

  Lare New Member

  Liittynyt:
  15.09.2001
  Viestejä:
  1 364
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämännäkönen rötväle on sitten luonnossa:
  [​IMG]
   
 16. DTSMan

  DTSMan New Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.06.2003
  Viestejä:
  2 266
  Saadut tykkäykset:
  3
  Offtopic jatkuu..

  Kuulostaa melko homolta mun korviin :rolleyes: :)
   
 17. säätäjä

  säätäjä Member

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  5
  Ei, kyllä tää olisi enemmän sellainen metroseksuaaliäijien gettogether :D

  ja pelaattiinhan me toki pokeria :)
   
 18. Gigu

  Gigu New Member

  Liittynyt:
  16.04.2002
  Viestejä:
  349
  Saadut tykkäykset:
  0
  DTSMan varmaan tarkoitti hintiltä, eikä homolta. Käsitteet sekaisin. :D
   
 19. Lare

  Lare New Member

  Liittynyt:
  15.09.2001
  Viestejä:
  1 364
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt vois se homostelu pikkuhiljaa loppua mun ketjussa ettei tästä sohvan valinnastani tuu väärää mielleyhtymää. Allekirjoittanut on kuitenkin oikeakätinen lihaa syövä armeijan suorittanut heteromies.
   
 20. LuZian0

  LuZian0 New Member

  Liittynyt:
  16.04.2006
  Viestejä:
  132
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä tommonen Piazza, Askosta.

  + Syvyys
  + Muuneltavuus, saa oikeastaan millaisen kokoonpanon haluaa
  + "pelkistetty"
  + tyynyn irrotettavat (ei istuintyynyt)
  + Älyttömästi kangasvaihtoehtoja

  - Matala, alle ei pääse MILLÄÄN mopilla tahi imurilla
  - jos erehtyy jalalla nousemaan sohvalle, "ikuinen" ryppy jää jos ei het tasoittele
  - hinta

  Panosta ihmeessä kankaan laatuun (hintaryhmään), suuri merkitys paljonko kestää venymistä yms.

  Suoja-aine kangassohvalle ehdoton. Helpottaa huomattavasti perheen pikku Picassojen taideteosten ym. poistamista.