Saving Mr. Banks (2013) (John Lee Hancock / Emma Thompson, Tom Hanks, Paul Giamatti, Colin Farrell)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 11.02.2014.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Kaksinkertaiset Oscar-voittajat Emma Thompson ja Tom Hanks tähdittävät Disney-elokuvaa Saving Mr. Banks. Elokuva kertoo erikoisen, unhoon jääneen taustatarinan siitä, miten Disneyn klassikko ”Maija Poppanen” päätyi valkokankaalle.

    Kun Walt Disneyn tyttäret mankuivat isäänsä tekemään elokuvan heidän lempikirjastaan, P.L. Traversin Maija Poppasesta, Walt antoi lupauksen, jonka lunastamisen hän ei uskonut vievän 20 vuotta. Yrittäessään saada oikeudet Traversin kirjaan Walt saa vastaansa taipumattoman kirjailijan, joka ei missään tapauksessa aio antaa rakasta, taianomaista lastenhoitajaansa Hollywood-koneiston hampaisiin. Mutta kun kirjan myynti hiipuu ja rahat hupenevat, Travers suostuu vastahakoisesti lähtemään Los Angelesiin kuulemaan Disneyn suunnitelmat elokuvasovituksesta. Vasta kun Walt palaa omaan lapsuuteensa, hän hän alkaa ymmärtää kirjailijaa vaivaavia aaveita. Yhdessä Traversin kanssa he päästävät Maija Poppasen vapaaksi ja tekevät lopulta yhden elokuvahistorian rakastetuimmista elokuvista.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    [​IMG] Katso kuvagalleria: selattava | klikattava

    Ensi-ilta Suomessa 14.03.2014 (USA:ssa 20.12.2014)
     
  2. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 381
    Saadut tykkäykset:
    225
    Saving Mr. Banks on historiallis-psykologinen draama Maija Poppas -elokuvan hankalista syntyvaiheista. Walt Disney halusi tehdä P. L. Traversin kirjoista elokuvan, mutta kirjailija ei halunnut suostua koko hankkeeseen. Elokuva keskittyy kahteen tapahtumasarjaan: toisaalta sopimusneuvottelujen loppurutistukseen ja toisaalta kirjailijan lapsuudentraumaan, isän kuolemaan.

    Samoin kuin vaikkapa Philomena myös Saving Mr. Banks lepää vahvan naistähden varassa. Emma Thompson tekee vakuuttavan roolin rouva Traversina, joka ei kerta kaikkiaan voi sietää tungettelevia amerikkalaisia. Välillä hänen töksähtävät kommenttinsa ovat niin hillittömän tylyjä, että jouduin pidättelemään naurua. Rooli on Thompsonin bravuuri.

    Keskeinen osa on myös Shermanin veljeksillä, jotka loivat Maija Poppasen unohtumattomat laulut (rooleissa Jason Schwartzman ja B. J. Novak).

    Walt Disneyn roolissa loistaa Tom Hanks. Yhdennäköisyys ei ole huimaava, mutta mediamogulin osa istuu hänelle. Paul Giamatti (autonkuljettaja Ralph) tekee jälleen vakaata työtä.

    Tarina pyrkii selventämään P. L. Traversin kirjoja ja persoonaa palaamalla hänen lapsuuteensa,
    jota leimasivat isän juopottelu ja kuolema sekä tädin toiminta perheen auttajana.
    Tällaisissa kuvauksissa piilee tietty kyökkipsykologisoinnin vaara. Nuoren Gintyn (Annie Rose Buckley) ja pankkiiri-isän (Colin Farrell) yhteistyössä on suloiset ja tuskalliset hetkensä.

    The Walt Disney Companyn osallisuus tarkoitti, että mukana on tiettyä autenttisuutta: laulut, kuvauspaikat (mm. Disneyland), elokuvaotteet ja alkuperäiset työskentelyäänitteet (joita kuullaan lopputekstien aikana). 1960-luku herää eloon kuin Mad Menissä konsanaan (esim. hotellihuone täynnä Disney-krääsää). Saving Mr. Banks kiinnostanee kaikkia elokuvahistorian ystäviä.

    4/5
     
    Viimeksi muokattu: 08.04.2014
  3. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Disney takaa sen, että katsojan ei tarvitse ajatella pätkääkään elokuvaa katsoessaan. Tässä oli niin valmiiksipureskeltu elokuva, että se alkoi jo ällöttää. Näyttelijät olivat usokttavia ja tekivät hyvää työtä. Elokuva eteni hy in ja asiat tulivat kyllä käsitellyiksi. Ei vaan sovi mulle tämän tyyppinen huttu. 2/5.