Resident Evil: The Final Chapter (2017)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Plisukainen, 11.08.2016.

  1. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Vielä kerran saamme seurata Millaa kurittamassa zombeja

     
    Professional tykkää tästä.
  2. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    Hemmetti, oliskohan tulossa sarjan paras leffa, tuli oikein hyvät fiilikset, ja kotiinkin oikein palataan :)

    Edit: ja niin Milla (sydänhymiö)
     
  3. masaf1

    masaf1 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.03.2003
    Viestejä:
    264
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ei ole, paskentuu vaan kerta toisensa perään :D Johan tosta trailerista näköö, että taas käy örkit vaan kummallisemmaksi ja kummallisemmaksi, tosin niinhän se kyllä sarjan peleissäkin... Tosta vois saada oikeasti hyvänkin leffan, jos tyyli olis Resident Evil 1 monsterikavalkaadi ja pikkusen hillitympää menoa.
     
  4. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Huikeeta, RE -sarja on minun "guilty pleasure". Leffat toistavat itseään aika paljon, mutta menee kyllä aivot narikkaan -viihteenä. "The Final Chapter" on kyllä vähän tylsä nimi verrattuna muihin sarjan nimiin, olisi ollut parempi joku uhkaavampi ja yksisanainen nimi sopien siten paremmin aiempien osien nimiteemaan.
     
  5. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Tuleekohan tässä jaksossa superzombiörkki kehiin ihan loppumetreillä?
     
    Make tykkää tästä.
  6. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 649
    Saadut tykkäykset:
    64
    Tää tulee katottua. Näitä lissee ja palakon. Eeköhän tässä parit superzombitit oo.
     
  7. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    Milla Jovovichin tähdittämä elokuvasarja Resident Evil lienee saavuttanut päätepisteensä, kun sarjan 6. osa Resident Evil: The Final Chapter tuli viime vuoden lopulla ensi-iltaan Japanissa ja tammikuussa USA:ssa. Ensimmäinen elokuva Resident Evil saapui valkokankaille vuonna 2002. Sarja onnistui säilymään kiinnostavana suunnilleen kolmen ensimmäisen osan ajan.

    Viimeisen osan fiktiivisessä maailmassa virusepidemian alkamisesta on kulunut kymmenen vuotta. Tarinassa palataan juurille: Alicen on lähdettävä Racoon Cityyn hakemaan vastamyrkkyä, joka tekisi epidemiasta lopun. Apuna hänellä on itse Punainen Kuningatar, joka luotiin Alicia Marcusin kuvaksi tämän lapsuudessa.

    Vaikka olisi ehkä ollut mahtavaa palata ensimmäisen elokuvan maisemiin, The Final Chapter ei onnistu saamaan siitä minkäänlaista lisäarvoa. Lyhyesti sanottuna elokuva on huono, ja se hukkaa mahdollisuutensa. Sitä ei voi parhaalla tahdollakaan verrata esimerkiksi sellaisiin toimintaseikkailuihin kuin Terminator 2 tai Mad Max: Fury Road. Kolme pahinta ongelmaa:

    1. Kuvaus ja leikkaus on varsinkin toimintakohtauksissa niin vilkasta, ettei tapahtumia pysty hahmottamaan kunnolla, ja siksi ne menettävät nopeasti kiinnostuksensa. Tärisevällä käsivarakuvauksella ja erittäin lyhyillä otoilla (”ADHD”) tuntuu vain peiteltävän sitä, ettei toiminta eikä stunt-työskentely ole kovin laadukasta.

    2. Käsikirjoitus on kömpelö ja jotenkin epäuskottava. Ihmiskunnan tuho pystytään muka ennustamaan sekunnin tarkkuudella, ja vastalääke korjaa kaiken, kunhan se vain vapautetaan ulkoilmaan. Ja kun konna saa sankarin tähtäimeensä, hän ei laukaisekaan asetta vaan alkaa jaaritella niin kauan että sankari pelastuu.

    3. Kun digitaalisesti kyetään luomaan vaikka minkälaisia lavasteita ja hirviöitä ja räjäytyksiä, niitä on sitten luotu kosolti, mutta mihinkään ei varsinaisesti paneuduta, vaan juoni tuntuu etenevän kuin peli, jossa päästään liian nopeasti jo seuraavalle tasolle. Sarjan vanhimpien elokuvien etuna on nimenomaan se, että niissä on aineelliset lavasteet ja mekaanisia tehosteita, joihin jouduttiin uhraamaan vaivaa, eikä voitu mässäillä mielivaltaisesti.

    The Final Chapter pyrkii sitomaan lankoja yhteen ja selittämään, mistä kaikessa on ollut kysymys. Alice onkin klooni, joka on luotu alkuperäisestä tyttärestä, ja Sateenvarjoyhtiö halusi viruksella hävittää maailmasta ylikansoituksen aiheuttamat ongelmat, samalla kun firman osakkeenomistajat nukkuvat kryotankeissa odottamassa, että päästään aloittamaan ”puhtaalta pöydältä”.

    Elokuvan harvoja valopilkkuja on Ruby Rose, jonka hahmo olisi voinut nousta yhtä upeaksi kuin Michelle Rodriguezin amatsoni ensimmäisessä elokuvassa, mutta niin ei valitettavasti pääse käymään.

    The Final Chapterin pääkuvaukset tehtiin 2D:nä, mutta elokuva julkaistiin myös 3D:nä. Konversio on kohtuullisen laadukas, ja kuvaan tulee luonnotonta kontrastia lähinnä kohtauksissa, joissa Jovovichilla on erittäin kirkas led-käsilamppu (alla 7. kuva). Kolmiulotteisuus tuo kuvaan enimmäkseen syvyyttä, eikä kuvaruudun etupuolelle työnny paljonkaan tavaraa. Tilaääni (7.1) toimii hyvin, joskin musiikki on paikoin hiukan väsyttävää.

    1/5

    Muutama kuvanäyte pohjoismaisesta 2D-blu-raysta (BD-50). Tässä julkaisussa on vain kaksi levyä (3D + 2D), kun taas brittiläisessä on levyllinen lisää ekstroja.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  8. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    No ei tämän kanssa ainakaan tylsää tullu, toimintaa riitti ja vaikka leikkaus oli paikoin ärsyttävän rajalla, niin kyllä siinä 3D:nä perässä pysyi. Tarinassa saatiin mielestäni hyvin ympyrä sulkeutuun ja lopussa oli ihan kivoja yllätyksiä tarjolla. En nyt ihan muista oliko kaikki käänteet linjassa aikaisempiin leffoihin, mutta hyvä mieli tästä jäi. Millassakaan ei näkynyt mitään väsymyksen merkkejä, hyvin pisti menemään.

    Eihän nämä reiska-leffat nyt mitään parhautta olleet, mutta kokonaisuudessaan viihdyttävää mättöö tarjosivat, ja Millan :)

    *** (elokuvalla ja koko sarjalle)
     
  9. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 763
    Saadut tykkäykset:
    487
    Ei enää parhaimmistoa edes zombilahtausleffana.
    Kai sillä ohjaajalla ja sen muijalla on ollut tekemisen puutetta, puolionnistunut päätös leffasarjalle.
    2/5

    T: Vesku