Reeds, The (2010)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana marlan, 08.05.2016.

  1. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    [​IMG]

    Kuusi pari–kolmekymppistä ystävystä lähtee veneellä luonnonsuojelualueelle kaislikon uumeniin. Kaislojen keskellä kuitenkin piilee jotakin pahaa, ja yksi toisensa jälkeen päähenkilöt alkavat kuolla!

    Kylläpä on ainutkertaisen kekseliäs ja nerokas juoniratkaisu. Koko elokuvahistorian aikana ei kuunaan ole nähty mitään näin uutta ja omalaatuista! Unohtakaa Renoir! Unohtakaa Hitchcock! Unoh.. uh... äh... ä ä ä ä ä ä ä . . . . .


    (Valitettavasti arvostelija tukehtui omaan sarkasmiinsa. Pahoittelemme tapahtunutta ja pyrimme toimittamaan korvaavan tuotteen hetimmiten.

    Väliaikana voitte tutustua ilmaiseksi Iskelmäkanava Harju & Pöntinen Oy:n iki-ihaniin klassikkosävelmiin — nyt myös teräväpiirtona kanavapaikalla 37!)

    * * * ​

    Nick Cohenin The Reeds (2009) edustaa melko stereotyyppistä kauhuelokuvaa. Ystävykset lähtevät veneellä kaislikkoalueelle mutta eksyvät vääriin poukamiin. Tapahtuu makaaberi onnettomuus, ja tilanne vain pahenee, niin ettei lopulta monikaan seurueen jäsen selviä hengissä. Kauhutarina sisältää yliluonnollisia elementtejä, ja aikatasot tuntuvat sekoittuvan.

    Juonen ymmärtämiseksi pitää tuntea taustatarina:

    Parikymmentä vuotta aikaisemmin pahatapainen teinilauma oli häiriköinyt muuatta miestä, varastanut tämän veneen ja tappanut koiran. Mies oli ajanut teinejä takaa, ampunut haulikolla ja upottanut ruumiit rautakehikoissa jorpakkoon. Teinit kuitenkin palasivat kummittelemaan miehelle, ja lopulta tämä yritti itsemurhaa, mutta henki ei lähtenyt, vaikka hän yritti mitä tahansa.

    Yksi tapetuista teineistä oli ollut teiniäiti, ja hänen lapsensa on yksi nykyajan päähenkilöistä, jotka lähtevät veneretkelle. Hän on ainut, joka voi tappaa miehen — äitinsä murhaajan — ja tehdä kummitteluista lopun.

    Elokuvan pahimpana ongelmana on sen valtaisa kömpelyys ja hapuilevuus. Katsoja jää ihmettelemään, mitä juonessa oikeastaan ajetaan takaa. Liian monia mahdollisuuksia jätetään avoimeksi — ovatko kaikki kauhut sittenkin vain suokaasujen aiheuttamia aistiharhoja? Oliko kaikki sittenkin vain unta?

    The Reeds on kauhistuttavaa ajanhukkaa ja rahanhukkaa. Henkilöt ovat rasittavia, erikoistehosteet kömpelöitä, eikä tarinassa ole oikein päätä eikä häntää.

    ½/5

    Saksalaisen blu-rayn (Schröder Media) englanninkielinen ääniraita (DTS-HD Master Audio 5.1) pilaa katsomiskokemuksen, koska se on miksattu aivan kummallisesti: dialogi on hiljaista ja takakanavat ovat hiljaisia, mutta vasemman ja oikean etukanavan (musiikki ja äänitehosteet) äänitasot ovat suhteettoman äänekkäitä. Elokuva kuulostaa surkealta (varsinkin kolahdukset ja laukaukset), eikä tilavaikutelmasta ole tietoakaan. Saksankielisissä ääniraidoissa ei ole vastaavaa vikaa. Kuvanlaatu vaikuttaa siltä kuin Super 16:n rakeisuus toistuisi uskollisesti. Yksikerroslevyssä ei ole mitään mainittavia lisämateriaaleja. Muutama kuvanäyte:

     
    Viimeksi muokattu: 23.05.2016
    Professional tykkää tästä.