red sparrow (2018 Francis Lawrence)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana jodorowsky, 08.02.2018.

  1. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
  2. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 705
    Saadut tykkäykset:
    353
    Ok.
     
  3. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    Red Sparrow on kertomus petoksesta, oikeastaan useammastakin, ja seurauksista mitä nyt petoksista voi seurata, varsinkin kun mukana on valtioiden tiedustelupalveluita. Jennifer Lawrencen esittämä venäläinen balettitanssija värvätään Venäjän tiedustelupalvelun agentiksi, varsin kierolla tavalla. Eipä siinä mitään, paitsi että Jennifer ei oikein näytä balleriinalta, hän on siihen liian muodokas... ei sillä että hänen muodoissaan sen kummempaa valittamista muuten olisi, päin vastoin, mutta heti alkuun se syö vähän leffan uskottavuutta. Toisaalta muut näyttelijät - Joel Edgerton, Matthias Schoenarts, Jeremy Irons, Charlotte Rampling, Thekla Reuten jne - sopivat rooleihinsa ilman ihmettelyjä.

    Leffan meininki on aika karua, kidutukset yms ei sovi herkimmille, mutta kuten odottaa sopii Jennifer kanssanäyttelijöineen venyy todella tiukkoihin suorituksiin eikä uskottavuus ole tuota balleriinajuttua enempää koetuksella. Tällaisissa vakoojien keskinäisissä peleissä aina jollekin jää käteen se ns mustapekka, kenelle tällä kertaa, selviää leffan katsomalla. En viitsi enempää spoilata.

    4,5/5

    lLeffan alussa tuli eräässä kohtaa mieleen tapaus Tonya Harding vs Nancy Kerrigan josta siitäkin on leffa tehty samoihin aikoihin, liekö sattumaa...

    Ai niin, älkää katsoko varsinaista traileria ennen leffaa, se spoilaa: tuo teaser riittää...
     
  4. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 525
    Saadut tykkäykset:
    87
    Ihan noin korkeita pisteitä en anna, mutta kyllä tämä varsin pätevä agenttijuttu oli ja uudenlainen elokuva Lawrencelle. Yllättävän häijyä ja veristä menoa löytyy.

    Koulutusjakso oli moraalittomuuksissaan yllättävintä nähtävää ja Ramplingin suoritus nautittava, vaikka niin tyly eukko olikin. J.Law on jälleen erinomainen ja karismaattinen pääosassa, eikä minua edes haitannut missään vaiheessa epäuskottavuus ballerinana. Onhan siinäkin pointtia, mutta se alun tanssikohtaus kai onnistui poistamaan kaiken epäuskon kerralla. Olihan siinä sijaistakin käytetty, mutta silti.

    Sellaiset 3+ tai 3,5/5 laittaisin. Nakusta Jenniferistä toki voisi tuohon vielä lisätäkin ;)
     
  5. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    Laitetaas tähän vielä mainosmateriaalia tästä leffasta, Jenniferin haastattelun muodossa:
     
  6. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 381
    Saadut tykkäykset:
    225
    Aluksi taas varoituksen sana: tätä elokuvaa ei välttämättä kannata katsoa Tennispalatsi 12:ssa. Ainakin siellä kuva ja ääni ovat häiritsevästi epäsynkronissa. Lyhyen ajan sisällä olen joutunut jo kolmesti valittamaan Finnkinolle samasta ongelmasta: ”Ehkäpä Teidän pitäisi tyytyä esittämään mykkäelokuvia.”

    Red Sparrow on vakoilutarina mutta sopivasti erilainen kuin muut saman lajityypin edustajat (Pappi, lukkari, talonpoika, vakooja, Vakoojien silta, Salt jne.). Maailmanpolitiikan viimeaikaiset tapahtumat ovat tuoneet uudenlaista ajankohtaisuutta perinteikkääseen aiheistoon, ja jos Venäjän pettää, se saattaa todellakin käydä hermoille.

    Tässä elokuvassa yksilön etu ja valtion etu joutuvat ristiriitaan tavalla, joka saattaa muistuttaa Topazia, ja katsoja joutuu empimään, kuka on kenellekin lojaali. Kokonaisuus on viihdyttävä ja hetkittäin jännittäväkin, eikä tarinassa turvauduta ”helppoihin” ratkaisuihin. Jennifer Lawrence on taas kerran ilmiömäinen pääroolissa, ja Matthias Schoenaerts muistuttaa nuorta Putinia. Charlotte Rampling esittää viiltävän julmaa naishahmoa (vertauskohtana vaikkapa London Spy), ja korkeina vakoilu-upseereina nähdään Jeremy Irons ja Ciarán Hinds. On kaiketi makuasia, luonnehtiako joitakin roolisuorituksia hillityiksi vai vaisuiksi, koska Red Sparrow on tarkoitettu juuri aikuiskatsojille, jotka ymmärtävät hienovaraistakin näyttelijäntyötä.

    Ohjaaja Francis Lawrence on muovannut tarinan aineksista kohtuullisen onnistuneen kokonaisuuden, ja 140 minuuttia meni kuin siivillä. James Newton Howardin romanttissävyinen musiikki tukee tapahtumia, ja osan siitä johtaa Esa-Pekka Salonen.

    4/5
     
  7. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Oli mun mielestä loisto elokuva. Pidän kovasti laji tyypistä. Näyttelijät oli hyvät. Odotuksia myös jatkolle on, jos joskus tulee. Jennifer oli kyllä porno. Jestas sentään. Helposti 4/5.
     
    Liekinheitin tykkää tästä.
  8. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 588
    Saadut tykkäykset:
    216
    ***1/2/*****. Ei ehkä genrensä ihan kaikkein parasta antia.
    Ihmetyttää todella kuitenkin Mätä Tomaatti-sivuston arvosana, ja myöskin IMDB:n lukema on mielestäni hiukan outo.

    Leffa muistutti fiktion keinoin siitä että itäinen naapurivaltio ja sen agendat kannattaa ottaa tosissaan vielä tänäkin päivänä... Ja siitä että Jennifer Lawrence on kaunis ihmisolento. Muista lähteistä voi saada sen käsityksen ettei hän myöskään ole ihan tyhjäpää ajatustensa osalta.
     
  9. htavilap

    htavilap Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.03.2007
    Viestejä:
    1 255
    Saadut tykkäykset:
    161
    Vähän pliisuksi jäi tämä minun mielestä hyvästä yrityksestä huolimatta. Tarina on ihan mielenkiintoinen, mutta kestoa on todella paljon liikaa, tylsäksi menee välillä. Rankkuus on itsetarkoituksellista ja päälleliimattua. Olihan tässä paljon hyvääkin, miljöö oli karuudessaan upea ja ei tämmösiä vanhan liiton vakoilujännäreitä enää liikaa tehdä, kun kylmäsotakin meni päättymään. Kestosta 40 minuuttia pois ja karismattoman Joel Edgertonin tilalle joku parempi näyttelijä, niin ois ollut hyvä.

    2,5/5.
     
  10. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 758
    Saadut tykkäykset:
    483
    Tulipahan tämäkin katsottua Maxivisionin boksin Cnomore-palvelusta.
    Edellä on kerrottu paljon itse elokuvasta mikä pitänee suurimmmalta osin paikkansa, ainakin itse jaksoin katsoa kokonaan välillä kelloa katsomatta.
    3/5

    T: Vesku