Reasonable Doubt (2014)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana marlan, 22.03.2015.

  1. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 377
    Saadut tykkäykset:
    224
    [​IMG]

    Peter Howittin alias Peter P. Croudinsin ohjaama Reasonable Doubt (2014) on kanadalais-saksalainen rikoselokuva, jonka juoni on paikoin nokkela mutta kokonaisuus jää hiukan etäiseksi.

    Päähenkilö on piirisyyttäjä Mitch Brockden (Dominic Cooper). Eräänä iltana hän ajaa autolla humalassa jalankulkijan yli ja pakenee paikalta. Sitten jalankulkija löytyy kuolleena toisen miehen Clinton Davisin (Samuel L. Jackson) autosta
    ja tapahtumaa aletaan tutkia murhana, vaikka Davis väittää, että hän oli viemässä uhria sairaalaan. Uhrin vammojen arvioidaan kuitenkin syntyneen pahoinpitelystä eikä yliajosta.

    Seuraa kiinnostava asetelma, kun Brockden joutuu syyttämään Davisia oikeudessa teosta, johon Brockden syyllistyi itse. Hän koettaa pelastaa nahkansa syyttämällä syytöntä miestä. Asetelma on sikäli ironinen, että syyttäjä joutuu tahtomattaan nuodattamaan syyttömyysolettamaa. Sitten tilanne mutkistuu entisestään, kun Brockden alkaa epäillä Davisia sarjamurhaajaksi.

    Lopulta paljastuu, että Davis murhaa ehdonalaisvankeja, joita pitää rikoksenuusijoina. Hän onnistuu myös lavastamaan Brockdenin syylliseksi velipuolensa pahoinpitelyyn.
    Elokuva on laadukkaasti tehty, mutta juonen monimutkaisuus ei jaksa kannatella sitä täysin. Cooperin ja Jacksonin hahmot jäävät ikään kuin nokkelan tarinan pelinappuloiksi.

    Lopputekstit kestävät yli 10 minuuttia.

    2/5

    Muutama kuvanäyte pohjoismaisesta blu-raysta (Svensk Filmindustri), joka ei sisällä mitään lisämateriaalia:
    1.
    [​IMG]

    2.
    [​IMG]

    3.
    [​IMG]

    4.
    [​IMG]

    5.
    [​IMG]

    6.
    [​IMG]

    7.
    [​IMG]

    8.
    [​IMG]
     
  2. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 580
    Saadut tykkäykset:
    215
    Edellä esitetyt puutteetkin huomioon ottaen oma tuomioni on kokonaisuuden osalta:

    ***/*****