RAY-kaukosäädin. Lopullinen ratkaisu?

Keskustelu osiossa 'Kaukosäätimet' , aloittajana petrive, 03.04.2015.

  1. petrive

    petrive Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2005
    Viestejä:
    126
    Saadut tykkäykset:
    6
  2. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Ihan hyvä konsepti.

    Perusongelma on sama kuin vastaavissa älypuhelinsovelluksissa eli kosketusnäyttö, joka ei ole se intuitiivisin mahdollinen kaukosäädinkäytössä. Toisaalta tässä on ne ehdottomasti tärkeimmät volume-napit fyysisinä.

    Hyvää tietenkin käytännössä rajaton muokattavuus tarpeiden mukaan.

    Vaikea kuitenkaan syrjäyttää Harmonya (omassa tapauksessani One) olohuoneen kuninkaan paikalta. Fyysisissä napeissa vain on käytettävyyttä niin paljon enemmän. (Tietenkin monta asiaa voisi olla paremmin Harmonyssakin eli täydellinen ei ole sekään.)
     
  3. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Ei kosketusnäyttö vaan voi mitenkään korvata nappeja. On kyllä tullut testattua kaikkien laitteitteni erilaiset android-kaukosäätimet läpi, ja kaikki ovat lähes käyttökelvottomia tuntumaltaan jokapäiväiseen asiointiin. Kaukosäädintä ei pidä joutua erikseen tuijottamaan silmin ja varovasti tähtäämään sormenpäällä juuri oikeaan nappiin, vain voidakseen esimerkiksi lisätä volumea. Perustoimenpiteiden täytyy onnistua sokkona, eli näppituntumalta sekä lihasmuistista.

    Ainut etu noissa sovellustyyppisissä kosketuskaukosäätimissä syntyy esim. nettiradioiden tai serverimusiikin valitsemisen helppoudessa, sekä joissakin harvinaisemmissa asetuksien vaihdoissa (ja tämäkin vain silloin, kun videotykki ei jostain syystä ole päällä, eikä siksi voikaan käyttää onscreen menuja).

    Edelleenkin normaaliin päivittäiskäyttöön vaaditaan ja tullaan jatkossakin vaatimaan pakollisesti nappuloin varustettu kapula.