Pronto-löpinää

Keskustelu osiossa 'Kaukosäätimet' , aloittajana Rooperi, 09.02.2005.

  1. Rooperi

    Rooperi Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2002
    Viestejä:
    341
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli sitten ostettua Philips Pronto RU-950 Englannista hintaan n.£ 268 laturin kera :) . Harvinaista kyllä tuli jopa käyttöohjekirjakin tavattua läpi vajavaisella Lontoon taidolla mutta ei se näin ensi lukemalta hirveästi valaissut asiaa eli laitteiden käskyttämistä kakella. Philipsiä ja Marantzia kauko osaa komennella heti, mutta Yamahan vahvistin, cd-soitin sekä Denonin DVD-soitin tuntuivat olevan ylivoimaisia oppia automaattisesti eli kapula ei tunnistanut niitä.

    Laitteistoni on:

    TV:philips joku 28" 4:3 (kake osaa)
    Vahvistin:Yamaha RX-V 1000
    CD:Yamaha CDX-596
    DVD: Denon 2200
    Projektori:Sony VPL-11HT
    Videot:JVC joku s-vhs nauhuri (kake osaa)

    Nyt pitäisi saada nämä niskuroitsijat oppimaan kaken komentoja :cool: . Pronto edit NG on asennettu koneelle (enpä vielä uskaltanut räpeltää mitään sen kanssa kun näytti senverran ufolta koko ohjelma...) ja nyt jos jollain olisi hyviä ja yksinkertaisia neuvoja miten lähteä liikkeelle kaken koulutuksessa niin olisin hyvin kiitollinen. Ei välttämättä tarvitsisi olla mitään yksityikohtaista opastusta, kuhnan vähän suuntaviivoja kuinka toimia ( ja räpeltää) kun kerran kake ei automaagisesti opi nuita vehkeitä.

    Pitääkö nämä orinaali-kaken nappulat opettaa nappula kerrallaan painamalla vai voiko näihin jostain löytää sopivat koodit ( etsity on, ei löytynyt) esim. tykkiin varmaankaan ei löydy ihan heti valmiita koodeja eli näpyttelyä tiedossa :confused: (pitääkö "sivut" tehdä ensin valmiiksi ennenkuin alkaa imuroimaan uusia näppis-komentoja "button-by-button" tyylillä?).

    (melkein) Jokainen vinkki on tervetullut :naminami:
     
  2. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Minulla on jo jonkin verran kokemusta noista tietokone-ohjelmoitavista kakeista. Minä olen tullut siihen tulokseen, että kannattaa tehdä ensin nuo sivut näppäin näppäimeltä ja sen jälkeen opettaa ne originaali kaukoista. Näin saa itselleen kustomoidut näppäinkaaviot. Tietysti huomaaa käytössä, että jokin toimii paremmin toisella tavalla ja voi parantaa käytettävyyttä(yleensä näppäinsivun näppäinten muuttaminen aiheuttaa koko sivun näppäinten uudelleen opetuksen, varaudu ennalta). Laitteella saa myös tehtyä linkkejä, en vain enää muista tarkemmin, ei ole tullut kikkailtua niillä aikoihin. Tämä laite on kuitenkin ehdoton, siinä on potentiaalia vaikka millä mitalla. Kerrankin toimiva ja hyvä laite missä on Philipsin nimi! Muös tuo laturi on ehdoton tulet huomaamaan sen.

    Kannattaa raahata noita näppäimiä ohjelmoidessa muilta sivuilta tai jopa muista laitteista. Esim. jos ohjelmoit dvd soitinta voit raahata jonkin muun laitteen(laitelistassa) näppäimiä tekeillä olevalle sivulle asettamalla tuon "lainattavan" sivun tekeillä olevan sivun viereen. Näin saat valmiita näppäimiä nopeasti. Ennenkuin lataat näppäimet Prontoon voit katsoa näppäinkuviota virtuaaliprontosta. Itse en ole enää käyttänyt tuota virtuaaliprontoa, kokemusta on tullut sen verran, että ei tarvitse, mutta alussa se oli hyvä. Anna ensin konffauksellesi nimi, että löydät sen aina ohjelman käynnistyttyä. Ohjelmisto on sen verran laaja, että kestää tovin, jos parikin ennen kuin logiikka selviää. Se kannattaa kuitenkin, usko pois!

    Hyvä ominaisuus on myös tuo upload l. saat Prontosta ladattua tiedot tietokoneelle tarvittaessa. Jos jotain menee täydellisesti pieleen, niin tuosta ominaisuudesta saattaa olla korvaamatonta hyötyä!
     
  3. Rooperi

    Rooperi Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2002
    Viestejä:
    341
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia vastauksesta, muistelinkin että sinä olet omistanut ko. kaken jo jonkun aikaa. Eli kun saan kaikki sivut valmiiksi ( ne voi ilmeisesti tehdä kaikki editillä valmiiksi, tallentaa ne koneelle ja sitten siirtää ne kaikki yhtä aikaa kakeen? ) ja siirrettyä Prontoon niin voin myös ottaa backupit tietokoneelle varmuuden vuoksi?

    Edithän kysyy aina alussa luodaanko uusi file (vai mitä sitten tehdäänkään) mutta miten siitä saa valittua tämän uusien sivujen luonnin? Aloitussivullehan tulee hardbuttons, mutta ei mitään uusiin nappuloihin viittaavaa tai enhän minä edes vielä osaa sitä käyttääkään... :eek:
     
  4. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    En muista enää kaikkia aloituskuvioita yli vuoden takaa. Mutta katso vasemmalta ylhäältä(file) onko valmiina default kansio-pitäisi olla. Avaa se ja silloin vasemmalla on luettelo laitteista, ylinnä tv. Klikkaa sitä ja sivulista avautuu. Klikkaa ylintä(digits) ja se avautuu. Sitten voit muokata sitä sivua, seuraava mahtuu viereen. Koita opetella käyttöohjeista, ohjelma on laaja, kuten sanoin. Tunnissa et paljon ehdi laitteessa on tosiaan aika laaja käyttöjärjestelmä.

    edit:no laitetaan nyt rautalangasta:
    1.pallura open an existing configuration file.
    2.pallura standard tai advanced mode.
    3.ruksi Show this dialog at start-up at the application.
    3.OK.
    5.valitse default.
    6.avaa.
    7.nyt voit aloittaa vasemmalta tv:stä, kute aiemmin sanoin.

    Voit nimetä omia asettelujasi kuten haluat antamalla haluamasi nimen. Myös voit antaa esim. tv:lle nimen Philips tai jotain muuta. Digits voit nimetä esim. numerot jne. Näillä pääset alkuun.
     
  5. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    No, mites on lähtenyt. Onko ruvennut avautumaan?
     
  6. att

    att Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.01.2003
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    0
    Rooperi, ehdotan, että vilkaiset RemoteCentralin pronto-sivuja: http://www.remotecentral.com/cgi-bin/files/rcfiles.cgi?area=prontong
    joilta löytyy mm. täysin valmiita konfiguraatioita ("complete system setup files") sekä eri laitteiden valmiiksi opetettuja toimintoja ("component configuration files"). Voit ladata niitä omalle koneellesi ja avata ne ProntoEditiin. Joku valmis konfiguraatio voi olla hyvä pohja omalle setupillesi - varsinkin jos haluat jotain perussysteemiä tyylikkäämpää - lisäksi sen avulla on ehkä parempi tutustua ProntoEditin mahdollisuuksiin. Jos et jaksa opettaa kaikkia nappuloita nappula kerrallaan alkuperäisestä kauko-ohjaimesta, muista, että aina kunkin laitteen (TV, DVD...) ominaisuuksista (siis valitset kyseisen laitteen ProntoEditissä -> properties) voi määrittää laitteen valmistajan (brand), laitteen tyypin (esim. dvd) ja käytettävän koodisetin. Monille laitteille on tarjolla monia erilaisia koodisettejä, joten niiden joukosta voi hyvinkin löytyä se setti, joka toimii juuri sinun laitteesi kanssa. Itse tosin olen pääasiallisesti opettanut toiminnot alkuperäisestä kakesta.
    Tällöin kannattaa esim. luoda Editissä halutunnäköinen setuppi eli laittaa nappulat haluttuun järjestykseen eri sivuille ja nimetä ne halutulla tavalla, mutta jättää ne 'tyhjiksi' eli niin, että niihin ei ole opetettu/valittu mitään toimintoa. Tämän jälkeen voit downloadata setupin prontolle, ottaa alkuperäisen kaken ja 'täyttää' pronton nappulat opettamalla ne nappula kerrallaan alkuperäisestä kakesta. Kun nappulat on opetettu, kannattaa konfiguraatio uploadata takaisin tietokoneelle ja tallettaa se sinne tulevia muutoksia varten. Kun olet tehnyt tämän kerran, ei sinun tarvitse opettaa nappuloita enää uudestaan vaikka muutatkin vaikkapa sivukonfiguraatiota tms. Voit mainiosti kopioida opetetun toiminnon jostain vanhasta nappulasta uuteen tai vaikkapa rakentaa linkin siihen vanhaan. Linkkejä kannattaakin käyttää, jos sama nappula löytyy usealta sivulta, sillä se säästää muistia. Minulla pääsääntöisesti löytyy se opetettu toiminto aina vain yhdestä nappulasta ja kaikki mahdolliset muut (eri sivuilla olevat) saman asian toteuttavat nappulat ovat vain linkkejä siihen opetettuun nappulaan. ProntoEdit on kiva softa, eikä loppujen lopuksi mikään vaikea, mutta se on aika kaatumisherkkä ja toisinaan talletettaessa korruptoi tietokoneelle talletetun konfiguraation, joten muista tallettaa konfiguraatiosi usein ja riittävän usein myös uudella nimellä, jotta mahdollinen korruptoituminen ei tuhoa kaikkea aherrustasi. Kun pari viikkoa sitten sain uuden oman konfiguraationi valmiiksi, failinimen juokseva numerointi oli päässyt 103:een asti. :)
     
  7. kupukka

    kupukka Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2004
    Viestejä:
    674
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitäisi kanssa päästä Kameleonista eroon (2nd). Olisiko Prontonista korvaajaksi...? Missä päin hinnat liikkuu?!? €? Kannattaako ostaa Suomesta vai ulkomailta...? Muutenkin, jos saisi esim. Prontonin plussia ja miinuksia...?
     
  8. Rooperi

    Rooperi Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2002
    Viestejä:
    341
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aarno, ei ole oikein vielä sujunut kun koko eilis-ilta meni Tavastialla Within Temptationin keikalla mutta tänään olisi tarkoitus aloittaa tämä operaatio.

    Att, olen kyllä käynyt nuuskimassa Remotecentralin Pronto-osiota mutta vain pintapuoleisesti. Näitä samoja hienoja nappula härdellejä voi siis käyttää valmiin sivun luomiseen senkun imuroi sen koneelle, siirtää kakeen ja opettaa nappula kerrallaan näille valmiille napeille?

    Löytyykö muuten mistään valmiita kanavalogoja Suomessa oleville kaapelikanaville? Jenkki- ja saksalaisille kanaville kyllä löytyy, mutta mites on Suomen laita, onko kukaan löytänyt vai pitääkö värkätä itse? Älkää nyt vaan laiskana pitäkö, olen vaan hiukan pihalla kaiken ohjelmoinnin kanssa niin yritän päästä hommassa jotenkuten alkuun...

    Kupukka, Prontosta on aivan varmasti Kameleonin korvaajaksi, hintaa
    Let´s automatesta tuli £ 268 eli n.370 euroa (muistaakseni), joka siis sijaitsee Englannissa. Hintaan sisältyi kaken lisäksi pöytälaturi ja akkupaketti, hintaan pitää vielä lisätä joko adapteri tai uusi muuntaja koska laitteen muuntajassa on englantilainen tökkeli.
     
  9. markkuk

    markkuk Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2004
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Philipsin Pronto-sivuilta voi imuroida suomenkielisen manuaalin.
     
  10. Rooperi

    Rooperi Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2002
    Viestejä:
    341
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänk juu veri meni!

    Olinkin jo rekisteröitynytkin ko. sivulle mutta mitenköhän tämä oli lipsahtanut ohi silmien. Tämä oli erittäin hyvä asia, kiitän ja kumarran :thumbsup: .
     
  11. att

    att Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.01.2003
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaikkapa niin. Voit ladata sopivan konfiguraation (TSU3000 on RU950:n jenkkiversio) koneellesi, avata sen ProntoEditiin, downloadata sen Prontoosi ja opettaa nappulat. Toki ainakin jonkinmoinen customointi omiin tarpeisiin ja laitteisiin on varmaan paikallaan. Voit myös löytää konfiguraatioita, joissa jokin laite vastaa suoraan omaasi (tai riittävän lähelle, esim. saman valmistajan hieman erinumeroinen malli), jolloin ei tarvitse edes opettaa kaikkia toimintoja.
     
  12. att

    att Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.01.2003
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pronton keskeisimmät miinukset lienevät:
    - vaikea operoida yhdellä kädellä
    - hinta
    - kosketusnäyttö (siinä mielessä, että laitetta joutuu katsomaan, jotta tietää, mihin sormella tähtää, tärkeimmät toiminnot voi toki ohjelmoida kiinteisiin nappuloihin, joita RU950:ssä on 17 kpl; toisaaltahan tuo kosketusnäyttö on tietenkin se Pronton pointti, mikä mahdollistaa laajan muokattavuuden)
    - tarvitsee tietokoneen kaveriksi, jotta Pronton ominaisuuksia (omien konfiguraatioiden tekeminen ProntoEditillä) pääsee kunnolla hyödyntämään
    Plussaa sitten onkin jotakuinkin kaikki muu eli lähinnä joustavuus, hyvä lähetinteho eli ei todellakaan tarvitse tähdätä tarkasti laitteeseen, makrot, hyvä tuki internet-yhteisöltä (remotecentral) jne.
     
  13. Rooperi

    Rooperi Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2002
    Viestejä:
    341
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ok, homma etenee pikkuhiljaa...ehkä tästä sittenkin jotain tulee.

    Mitenkäs muuten kannattaa tehdä nuo harjoitus kappaleet, meinaan että jos tässä nyt ronkin noita alkuperäisiä sivuja editillä niin tuleeko niistä omat versiot tallennettavaksi vai muuttuuko nuo alkuperäiset lopullisesti? Muutaman napin kokeilin opettaa nappi kerrallaan tähän alkuperäiseen sivuun ja aika kivuttomasti se sujui. Nyt kun nämä on selvillä ja ohjelmaankin on hiukan tutustuttu niin nyt on kyllä selvinnyt miten hankalaa sivujen luominen on. Pitääkö kaikki nappulat luoda yksi kerrallaan, voiko olemassa olevat napit monistaa jotenkin sekä miten saisi labelin keskitettyä napin keskelle?

    Linkitykset ja labelin vaihdot ym. alkavat hahmottua mutta sivujen teko kestää näillä taidoilla ikuisuuden ja kaksi viikkoa päälle :eek:

    *pyyhkii tuskan hikeä*
     
  14. att

    att Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.01.2003
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kanavalogoja on mm. täällä http://www.welho.fi/default.asp?f=15&s=137&ss=139
    täällä http://www.ttv.fi/ohjelmat.htm
    ja täällä http://www.satlogo.com/tvcountry/fi.html
    sekä tietty kanavien omilla nettisivuilla. Kyllähän noiden kanssa joutuu toki hieman askartelemaan, jos ne Prontoon haluaa.
     
  15. att

    att Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.01.2003
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis jos muokkaat jotain konfiguraatiota ProntoEditissä? Voit toki tallentaa konfiguraation millä nimellä tahansa File -> Save configuration as -komennolla. Jos tarkoitat sitä, kun lataat konfiguraation Prontoon, niin silloin kyllä se vanha, Prontossa oleva konfiguraatio tuhoutuu eli ylikirjoitetaan. Jos haluat sen säilyttää, niin uploadaa se sitä ennen tietokoneelle ja talleta sinne. Pronton alkuperäinen peruskonfiguraatiohan, olettaen, että et ole sitä muokannut, löytyy ProntoEditin -hakemistosta (todennäköisesti polku tyyliin C:\Program Files\Philips\ProntoProEdit NG\Samples\RU950\DefaultRU950.pcf)

    Eihän se niin hankalaa ole, kyllähän siinä aikaa menee, mutta aika menee siivillä kun on kivaa... :) Jos sinulla on nappula, jota haluat käyttää toisaalla, voit copy-pasteta sen (valitse nappula, Ctrl+C, valitse sivu jonne nappulan haluat, Ctrl+V). Näin saat identtisen nappulan (sama grafiikka, sama label, sama toiminto), sen jälkeen voit Button properties -> actions -tabin kautta vaihtaa sen toiminnon tai sitten tylysti opettaa uuden. Samojen nappulagrafiikoiden kopiointi kannattaa, sillä se säästää muistia. Jos käytät yhtä (yhden näköistä) nappulaa vaikka 100 eri paikassa, Pronton täytyy tallettaa nappulan grafiikka muistiinsa vain kerran, sen sijaan jos luot 100 hieman erilaista nappulaa, Pronto joutuu muistamaan ne kaikki erikseen (ok, tässä hieman mutua, mutta ainakin vanhempi RU890 tuntui toimivan niin). Todennäköisesti pääset aika pitkälle, jos sinulla on 10-20 erimuotoista ja erikokoista nappulaa käytössäsi. Tekstin voit keskittää nappulagrafiikan keskellä (tai vaihtoehtoisesti johonkin reunaan) Button properties -> label -tabin alla olevilla horizontal ja vertical alignment -nappuloilla.
     
  16. Rooperi

    Rooperi Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2002
    Viestejä:
    341
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos infosta, imuroin tuossa juuri Remotecentralin valmiita pohjia koneelle niin tuli mieleen että jos käytän niitä ( tietysti modifioinnin jälkeen) omassa kakessa niin tuleeko sieltä ne komennot myös mukaan vai onko nämä valmiit vain sivupohjia?

    Nyt alkaa olemaan sellainen perustatsi jo tähän että täytyy alkaa tosissaan vääntämään jotain konkreettista, mutta sellaista en vielä löytänyt joka ryhmittäisi nappulat keskenään tasaetäisyyksille toisistaan, löytyi kyllä joku rasteri homma eli pitääkö kaikki napit laittaa käsin kohdalleen näiden pisteiden perusteella. Jos käyttää niitä "keskitä horisontaalisti/vertikaalisti" niin ne napithan osuu ihan mihin sattuu... :p ...eli joko sivuun laidan keskelle tai ihan keskelle ruutua.
     
  17. att

    att Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.01.2003
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    0
    Useimmissa konfiguraatioissa on kyseisten laitteiden toiminnot mukana. Näet kyllä tilanteen Button properties -> actions -tabista. Jos lista on tyhjä, kyseisellä nappulalla ei ole mitään toimintoa. Remotecentralista löytyy myös jonkin verran nappulagallerioita yms, joissa ei ole mitään toimintoja, pelkkää nappulagrafiikkaa. Sen, tekeekö joku nappula jotain vai ei, näkee myös mainiosti Pronto emulaattorista tai itse Prontosta, kun konfiguraatio on siirretty siihen. 'Tyhjä' nappula eli sellainen, joka ei tee mitään, on raidallinen eli näkyy vain osittain. Kun nappulaan ohjelmoi/opettaa jonkin toiminnon, se samalla 'täyttyy' eli rupeaa näkymään normaalisti.

    Nappuloiden saaminen tasaetäisyydelle toisistaan onkin sitten hankalampi tapaus, ainakaan minä en ole löytänyt mitään muita komentoja kuin nappuloiden horisontaalinen ja vertikaalinen alignment. Voit toki laittaa sopivan tiheän gridin päälle ja valita Layout -> Snap-to-grid, mikä auttaa jonkin verran. Itse käytän taktiikkaa, jossa asetan nappulat silmämäärin jotakuinkin haluttuun ryhmitykseen ja tarkistan/korjaan alignmentin ja tasavälit Button properties -> Dimensions -tabista, jossa kerrotaan kunkin nappulan sijaintipaikan (X,Y)-koordinaatit. Jos haluan, että nappulat ovat tasan samalla vaakarivillä, asetan y-koordinaatin kaikissa samaksi jne. Kunnon align- ja distribute-toimintojen puuttuminen (tai sitten ne on piilotettu tosi hyvin) on kyllä minusta ProntoEditin huonoin puoli, mutta ilmankin tulee toimeen. Jos esim. luot nappuloista ryhmän (vaikka numeronappulat 1-9 tasavälisessä 3*3-matriisimuodostelmassa), voit tarvittaessa kopioida koko hässäkän toiselle sivulle valitsemalla kaikki mukaan tulevat nappulat pitämällä control-nappulaa pohjassa ja sitten copy-paste. Control-nappulan avulla valitun ryhmän voi myös groupata (hiiren oikea nappula -> group), jolloin jatkossa saan valittua koko ryhmän valitsemalla vain jonkin siihen kuuluvan nappulan.

    Lopuksi hieman eksoottisempi vinkki. Jos olet downloadannut jonkin konfiguraation (esim. my_config.pcf) ja haluat muokata jonkin siinä olevan nappulan grafiikkaa jollain kuvankäsittelyohjelmalla, voit saada kyseisen kuvatiedoston käyttöösi seuraavasti (toimii Windows XP:ssä):
    Muuta kyseisen failin nimi niin, että sen extensioniksi tulee .zip (eli esim. my_config.zip). Mene My Computerin kautta kansioon, jossa kyseinen .zip-faili sijaitsee, tuplaklikkaa sitä ja pääset katsomaan, mitä kaikkea se pitää sisällään. Näet siellä Bitmaps-nimisen kansion. Kopioi (älä siirrä vaan kopioi) tuo kansio haluamaasi paikkaan jonnekin tuon zip-failin ulkopuolelle. Muuta konfiguraatiofailin ekstensio takaisin alkuperäiseen muotoon (eli esim. my_config.pcf). Nyt voit mennä katsomaan tuota kopioimaasi Bitmaps-kansiota. Sen alla on joukko bmp- ja/tai png-faileja, jotka on nimetty tyyliin Bitmap_id14.png. Jokin noista faileista on se nappula, jota haluat muokata, joten ei muuta kuin etsimään.
     
  18. Rooperi

    Rooperi Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2002
    Viestejä:
    341
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep täytyy vain zoomata tarkalla silmällä ja pisteiden kohdistuksella napit kohdalleen. Miten muuten nuo Remotecentralin kaukojen "sivut" joita voi imuroida on tehty? Niissähän on paljon kuvia ja aika eksoottisia nappula muotoja sekä paljon muuta extraa, ei omasta Editistä ainakaan löydy kuin nuo perusnappulat eikä niillä kyllä sellaisia taideteoksia saa aikaiseksi...Onko ne väsätty jollain kuvakäsittelyohjelmalla vai miten niitä kaaria ja muita koukeroita on pystytty tekemään?
     
  19. Rooperi

    Rooperi Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2002
    Viestejä:
    341
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huomasimpa juuri että se kohdistus on tosiaankin helppo homma kun siihen koordinaatteihin voi itse käsin syöttää ne arvot niin silloinhan ne napit ovat aina kohdallaan.
     
  20. att

    att Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.01.2003
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, erilaisilla kuvankäsittelyohjelmilla. Corelin ja Adoben ohjelmia on ainakin käytetty, lisäksi on olemassa erilaisia web-grafiikan luomiseen erikoistuneita ohjelmia, joissa on hyvät ominaisuudet näyttävien nappuloiden luomiseen. Aiheesta ja ohjelmista on muuten käyty keskustelua tuolla RemoteCentralin keskustelufoorumilla. Adoben Photoshopillakin kolmiulotteinen (valaistusefektit ja varjo) perusnappula syntyy helposti, ohjeita löytyy esim. täällä:
    http://www.newtutorials.com/photoshop-web-graphics.htm