Place Beyond the Pines, The (2013) (Derek Cianfrance / Ryan Gosling, Bradley Cooper, Eva Mendes, Rose Byrne, Ben Mendelsohn, Ray Liotta)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 29.01.2013.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    The Place Beyond the Pines on voimakas tunteisiin vetoava draamaelokuva isien ja poikien välisistä siteistä.
    Luke (Ryan Gosling) on aina liikkeellä oleva moottoripyörällä stuntesityksiä tekevä esiintyjä, joka matkaa kaupungista toiseen kiertävän huvipuiston mukana. Ollessaan matkalla New Yorkin Schenectadyn läpi hän päättää yrittää ottaa yhteyttä ex-heilaansa Rominaan (Eva Mendes), ja saa tietää, että hänen ollessaan poissa Romina on synnyttänyt heille pojan Jasonin. Luke päättää jättää elämän tienpäällä ja asettuu aloilleen hänen uuden perheensä luo.

    Hän saa töitä automekaanikkona ja saa työkaverikseen Robin (Ben Mendelsohn). Pian Robin huomaa Luken erikoistaidot ja ehdottaa pientä sivubisnestä... yhteistyössä toteutettavaa mahtavien pankkiryöstöjen sarjaa. Mutta ei aikakaan kun Luke joutuu lain kanssa tekemisiin hänen joutuessa tekemisiin Avery Crossin (Bradley Cooper) kanssa.

    Avery on aloitteleva, mutta kunnianhimoinen poliisi, joka yrittää tulla toimeen täysin korruptoituneen etsivä Delucan (Ray Liotta) alaisuudessa. Juuri kun Avery on saamassa työtään ja elämäänsä vaimonsa Jenniferin (Rose Byrne) ja heidän vastasyntyneen lapsensa AJ:n kanssa tasapainoon niin hän törmää Lukeen ja tämän kohtaamisen seuraukset heijastuvat seuraavaan sukupolveen.
    Tuolloin heidän molempien lapset Jason (Dane DeHaan) ja AJ (Emory Cohen) joutuvat kohtaamaan heidän isiensä jättämän perinnön.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 29.03.2013)
     
  2. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Pidin siitä, kuinka elokuvan hienovireisen ahdistava tunnelma säilyi alusta loppuun. Juonessa oli tiettyjä ennalta-arvattavuuksia, mutta tarinan jatkuminen ja laajentuminen hoitui hyvin. Alkuvaiheessa oli ilman muuta tiettyjä Drive-yhtäläisyyksiä, mutta niistä päästiin pikaisesti ohi. Näyttelijävalinnoissa tökki ainoastaan Ray Liotta, joka oli itselleen turhankin tutuksi käyneessä roolissa.

    Tämäkin lienee parhaimmillaan nautittuna mahdollisimman vähillä ennakkotiedoilla varustettuna.

    :):):):)
     
  3. mr.hat

    mr.hat Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2005
    Viestejä:
    754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitkään vitkuttelin ja vatkuttelin käynkö katsomassa, koska ohjaajan edellistä inhosin. Kyllähän tämä kannatti katsoa, kirkkaasti tämän vuoden paras leffa tähän mennessä. Alkukuvasta loppukuvaan todella vangitsevaa tarinankerrontaa varsin kunnianhimoisella juonella varustettuna. Hienosti ja hötkyilemättä kasvatettiin jännitettä ja kolmannessa näytöksessä saavutettiin varsin vaikuttava kliimaksi. Tunnelmoiva kuvaus ja Pattonin hieno score kruuunasivat komeuden.
     
  4. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Oikein nautittava elokuva. 3,5/5
     
  5. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Hyvin piti otteessaan ja tunnelma säilyi lievän inhottavana ja ahdistavana. Tarina oli ihan mielenkiintoinen, ja näyttelijät... No joo, tykkäsin kyllä ja suosittelen muillekin katsottavaksi. 4/5
     
  6. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    Tuli viimenkin katsottua... mitä tästä nyt voi sanoa, pari tuntia tarinaa siitä kun parin sukupolven verran kakkaa osuu tuulettimeen ja sitten siivotaan tai yritetään siivota sotku. Tosi masentavaa. Tykkäsin.

    4/5
     
  7. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    Derek Cianfrancen The Place Beyond the Pines on lähestulkoon eeppinen kuvaus väärän valinnan vaikutuksista, siitä kuinka isien pahat teot vaikuttavat poikiin. Henkilöhahmot eivät ole yksiulotteisia, vaan kaikissa on jotakin hyvää ja jotain pahaa.

    Onneksi en tiennyt juonesta etukäteen mitään.
    Oletin, että kyseessä olisi 90 minuutin pankkiryöstötarina à la Drive, pääosassa Ryan Gosling, tuo Amerikan Kristo Salminen.

    Kun Goslingin hahmo kuolee 50 minuutin jälkeen, ei katsoja tiennyt lainkaan, mihin suuntaan tarina voi jatkua. (Melkein kuin Janet Leigh’n kuolema Psykon alkupuolella.)

    Vähitellen osoittautuu, että elokuvassa on kolme osaa, jotka kukin jakaantuvat näytöksiin. Ensin pankkiryöstötarina, sitten poliisikorruptiota, joka tuo alussa mieleen Cop Landin, koska mukana on Ray Liotta, ja lopuksi pössytteleviä lukiolaisia.

    Pääosassa ei olekaan tietty henkilöhahmo vaan tietty teko. The Place Beyond the Pines muistuttaa elokuvia, joissa tapahtumien etenemistä seurataan tietyn kohteen, esimerkiksi väärennetyn setelin tai Balthazar-aasin, näkökulmasta, mutta nyt ollaan vielä abstraktimmalla tasolla.

    Avery Crossin (Bradley Cooper) tarina osoittaa, että sinänsä hyviäkin valintoja voidaan tehdä itsekkäin tavoittein.

    Elokuvan kokonaiskaari on laaja, yllätyksekäs ja mukaansatempaava. Arvo Pärtin sävellyksellä Fratres on keskeinen merkitys tunnelman luomisessa. Pää- ja sivuosien roolitus on onnistunut (Eva Mendes, Ben Mendelsohn, Bradley Cooper, Emory Cohen, Dane DeHaan ym.).

    4/5

    Pohjoismaisessa blu-rayssa (BD-50) on jonkin verran lisämateriaalia, mutta ongelmana on kuvan ja äänen epäsynkronisuus, jonka takia julkaisu on de facto käyttökelvoton. Kuvanlaatu sinänsä on hyvä, filmimäinen:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Gosling vaikuttaa näyttelijältä, joka suoriutuu suvereenisti roolista kuin roolista. Katsomista odottaa vielä BD Only God Forgives.