Petri Teittinen on testannut Panasonic TX-L55DT50Y LCD LED 3D Smart TV:n - lue kattava testi!

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Mika, 24.09.2012.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    Testistä ja arvostelusta löytyy laaja analyysi television ominaisuuksista ja lisäksi mukana on tarkat mittaustulokset joten kipin kapin lukaisemaan massiivinen juttupaketti!

    TX-L55DT50Y LCD LED 3D - testi
     
    Viimeksi muokattu: 24.09.2012
  2. KaiE

    KaiE Guest Guest

    Liittynyt:
    16.08.2005
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tilaukseen meni..Gigantissa nyt 1399€ kotiin toimitettuna.. Toivottavasti en lyönyt käsiäni pa****n.
     
  3. Tudmas

    Tudmas Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.02.2010
    Viestejä:
    77
    Saadut tykkäykset:
    8
    Mullekkin pitäis tulla tänään kyseinen kapistus gigantista. Kävin töllöä ihmettelemässä myös paikanpäällä ja vaikkutti kyllä pätevältä.
     
  4. KaiE

    KaiE Guest Guest

    Liittynyt:
    16.08.2005
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joko olet Tudmas kotona päässyt kuvaa katsomaan? Miltä näyttää?
     
  5. Tudmas

    Tudmas Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.02.2010
    Viestejä:
    77
    Saadut tykkäykset:
    8
    Kyllähän tuota on tullut katsottua ja ei ole kyllä moittimista. Ehkä aavistuksen on pilveilyä, mutta ei kyllä mulla ainakaan tunnu missään :) Älytv-ominaisuudet on kyllä huippuluokkaa ja kun kaikki asetukset sai kohdelleen on käytettävyys täys 10+. Telkkari ohjaa tuota Denonin avr-3312 vahvaria niin hyvin että vahvarin kaken sai laittaa pöytälaatikkoon. Kuvanlaatu aiheutti oikean "wow" efektin :D Ei tule haamukuvia ja nykimisiä edes silloin kun kamera liikkuu nopeasti sivuttain.

    Täytenä yllätyksenä tuli se, että tv ei lämpene käytännössä ollenkaan, verrattuna vanhaan samsungin lcd telkkariin joka oli kuin lämpöpatteri.

    Pienenä miinuksena se että telkkarin mukana ei tullut 3d-laseja ollenkaan ja ne oli erikseen ostettuna arvokkaan oloiset. En niitä vielä kuitenkaan hankkinu joten 3d:stä en pysty sanomaan mitään.
     
  6. jksalmi

    jksalmi Guest Guest

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hainpa minäkin Gigantista kyseisen Pansun 55" DT50 telkkumallin tarjoushinnalla eilen. Illalla päästiin tutustumaan kuvanlaatuun ja ihmetys oli suuri, kun kuva näytti pimeissä ja tummissa kohtauksissa todellakin ikävän harmaalta ja erityisesti alakulmista tuli erittäin reilusti valovuotoa. Myös yläkulmista tuli kohtalaisesti valovuotoa. Eri kuvatiloilla ja säädöilläkään ei tuota mustan harmautta saanut juurikaan parannettua. Pilveilyä / laikkuisuutta ei juurikaan ollut muutoin havaittavissa. Harmaa alue painottui kuvan alimmaiseen neljännekseen ja alakulmiin, mutta kuten sanottu, myös yläkulmat kärsivät siitä. Valovuoto kulmista oli malliltaan kuin ympyrän kehältä, jonka keskipiste olisi ollut kuva-alan keskellä.

    Olin todellakin pettynyt illalla kuvan laatuun ja ajattelin palauttaa telkun takaisin välittömästi tänään. Tämä siksi, että tietenkin vertasin kuvaa 5 vuotta vanhaan Samsungin UE46B7050 telkkuuni. Ja vertailussa tuo mustan taso vanhassa tuntui ainakin silmämääräisesti huomattavasti paremmalta. Pilveilyä ja laikkuisuutta tuossa vanhassa on kyllä reilusti, mitä tässä Pansussa en havainnut nimeksikään. Myös Pansun liikkeentoisto ja värit miellyttävät silmää enemmän.

    Nyt sitten tänään päivänvalossa kuvaa tarkasteltaessa se näyttääkin erittäin hyvältä. Musta näyttää hyvinkin mustalta, niinkuin kuuluukin. Ehkä aavistus alakulmista tuota valovuotoa on näin päivänvalossakin havaittavissa laajoilla tummilla pinnoilla. Onko tämä nyt yksilö-ongelma vai onko tämä tämän ISP-paneelin ominaisuus vai mistä voisi olla kysymys? Onko minulta jäänyt joku säätö huomaamatta (käytössä on kuitenkin tuo laajempi vaihto-ehto valittuna)?
     
  7. 83476834584573

    83476834584573 Guest Guest

    Kokeileppas tällaista, millä sain vastaavat ongelmat Philips-telkkaristani lähes kokonaan pois; Valkoisella ruudulla täysteholla tunti-pari lämmittää paneelia (eihän nämä uudet paneelit tosin paljoa kyllä lämpene), sitten paneeli alaspäin esim. puhtaalle keittön pöydälle ja löysäät kaikkia kiinnitys-ruuveja takaa. Tunninpäästä paneli on varmaan jo huoneenlämpöiseksi jäähtynyt, jolloin hyvin kevyt ruuvien kiristys. Takaisin pystyyn paneeli ja yöllä täysin pimeässä, mustalla ruudulla ruuvien lopullinen kiristys, jolloin vielä voi hienosäätää > näkee ihan silmillä. Hyvällä tuurilla paneli oli vain liian kireällä tehtaalla laitettu ja oikenee vielä kuosiinsa :thumbsup:
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 14.04.2013
  8. zeipiii

    zeipiii Guest Guest

    Liittynyt:
    20.06.2006
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    Milläs kuva-asetuksilla operoitte? Onko joku löytänyt hyviä asetuksia?
     
  9. Tudmas

    Tudmas Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.02.2010
    Viestejä:
    77
    Saadut tykkäykset:
    8
    Pävitellämpäs väliaikatietoja. Eli moitteettomasti on tv toiminut vieläkin, eikä edes kaukosäätimessä ole kulumisen merkkejä. Kaapelin siirtyessä kuvanlaatu parani minusta entisestään :) 3d lasit on vieläkin ostamatta :D