Paul Verhoevenin ohjaama "Elle" tulossa teattereihin

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 10.10.2016.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    Mika submitted a new blog post

    Paul Verhoevenin ohjaama "Elle" tulossa teattereihin

    [​IMG]

    Isabelle Huppert on vangitseva Paul Verhoevenin provokatiivisen psykologisen trillerin ELLE pääosassa.

    Michèle (Huppert) vaikuttaa yhdeltä niistä naisista, joita mikään ei voi horjuttaa. Suuren videofirman johdossa hän hallinnoi sekä liiketoimiaan että rakkauselämäänsä yhtä rautaisella otteella. Jouduttuaan kotonaan tuntemattoman miehen hvökkäyksen kohteeksi, Michèle jatkaa elämäänsä kuin mitään ei olisi tapahtunut. Itsepäisesti hän alkaa kuitenkin jäljittää hyökkääjäänsä, mikä johdattaa heidät molemmat kieroon leikkiin, joka voi minä hetkenä hyvänsä muuttua tappavaksi.

    Teattereihin leffa on tulossa 9.12.2016.

    [button style='primary' icon='elusive-videocam' url='https://www.dvdplaza.fi/trailers/elle/']Katso elokuvan trailer[/button]
    Continue reading the Original Blog Post.
     
  2. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    224
    Vaikka katselen ilokseni Isabelle Huppertin näyttelijäntyötä 130 minuuttia, Paul Verhoevenin Elle jää kauas siitä mitä ohjaajalta voisi odottaa. Elle esittäytyy rikosmysteeriksi, mutta mysteeri antaa odottaa itseään. Kokonaisuus on dramaturgisesti sujuvampi kuin vaikkapa Isäni Toni Erdmann, mutta silti Elle ei tunnu etenevän mistään mihinkään. Elokuvasta puuttuu pihvi, raison d’être.

    Elle alkaa siitä kun Michèle (Isabelle Huppert) raiskataan kotonaan. Naamioituneen hyökkääjän paettua Michèle siivoaa tyynesti huoneen eikä lähde poliisin luo. Vähitellen paljastuu, miksi hän ei luota poliisiin: hänen henkilöhistoriansa on epätavallinen. Samalla seuraa loputtomasti erilaisia arkielämän koukeroita ja käänteitä, jotka omalaatuisuudestaan huolimatta eivät tunnu johtavan mihinkään.

    Verhoeven kietoi seksuaalisuutta ja sadismia loistavaksi kokonaisuudeksi elokuvassaan Basic Instinct. Tällä kertaa tarpeet jäävät hajalleen.

    2/5
     
  3. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Kovia kehuja saanut arvioissa (RT:ssä 89%, taisi olla) ja siksi olisin halunnut nähdä, mutta taisi häipyä teatterista saman tien. Ja tietysti siksi, että Verhoeven on yksi kovimpia ohjaajia ikinä... no, levyltä sitten.
     
    Viimeksi muokattu: 24.12.2016
  4. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Näillä vuosilla ja elokuvien katsomismäärillä harvoin tulee vastaan elokuvaa, joka katsomisen jälkeen jää kummittelemaan mieleen. Elle kulkee hienosti eteenpäin, mutta jättää ajattelemisen aihetta. Mitä tässä oikeasti tapahtui, mikä oli kenenkin rooli tai motiivi... Ei täydellinen elokuva, mutta erittäin hyvä kuitenkin. Parin vuoden päästä uusintakatseluun. 4/5
     
  5. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Oli kyllä hyvä ja pistän myös 4/5. Huppertilta loistava suoritus pääosassa ja noin jo mummoikäiseksi yllättävän seksikäs tapauskin :cool:
    Emmä tiiä, tämä piti kiinnostuksen yllä helposti ja ranskaakin kuunteli mielellään. Ei itselle välttämättä niitä uusittavimpia elokuvia, mutta hieno kertakokemus ainakin ehdottomasti.
     
  6. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 556
    Saadut tykkäykset:
    293
    No olipa kyllä hämärä ja härö elokuva. Tosin ihan ok tavalla.
    Mysteeri lähti aukeamaan pikku hiljaa ja hahmot sekä tarina avautuivat enemmän koko ajan.
    Tosin puolen välin jälkeen tuntui että jäi vähän jotenkin junnaamaan ja eteneminen alkoi melkein tuntua turhankin pikku hiljalta.
    Mutta muuten kyllä hämäriä käänteitä ja tyyppejä riitti ja utuinen tunnelma kesti hyvin loppuun saakka.
    Eipä ihme että Huppert huomioitiin Oscar-ehdokkuudella.
    Ja kyllä se Verhoeven vielä vanhoilla päivilläkin ohjata osaa.

    Myös vaihteeksi ihan piristävää oli, että vaikka elokuvassa on ajoittain aika reipastakin eroottista latausta ja meininkiä, niin pääosien esittäjät eivät ole mitään pari-kolmikymppisiä muovinaamoja.

    Näkyy vielä muutaman päivän Areenassa, josta tuli katsottua.