Paul (2011) (Simon Pegg, Nick Frost, Sigourney Weaver, Jason Bateman, Seth Rogen (ääni))

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 21.12.2010.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Grame (Simon Pegg) ja Clive (Nick Frost ) ovat kaksi scifi-hörhöä, jotka matkaavat USA:n UFO-uskovaisten sydänmaille. Siellä ollessaan he tapaavat vahingossa alienin, ja edessä on mieletön matka, joka muuttaa heidän maailmansa lopullisesti.

    60 vuoden ajan ulkoavaruudesta kotoisin oleva Paul (äänenä Seth Rogen) on hengaillut huippusalaisessa sotilastukikohdassa. Tuntemattoman syyn takia tämä avaruutta reissaava viisastelija päättää paeta laitoksesta ja hyppää ensimmäiseen kulkuvälineeseen joka vie pois kaupungista - tämä sattuukin olemaan Graemen ja Clicen matkailuauto.

    Liittovaltion agenttien ja nuoren naisen (joka tuli vahingossa kidnapatuksi) fanaattisen isän takaa-ajamina Graeme ja Clice kutovat kasaan kömpelön suunnitelman, joka auttaisi Paulia pääsemään takaisin emäalukseensa. Kun kaksi nörttiä yrittää epätoivoisesti auttaa niin tämä pieni vihreä mies saattaa tehdä näistä hylkiöistä koko galaksin sankareita.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    [​IMG] Katso kuvagalleria

    Ensi-ilta Suomessa ? (USA:ssa 18.03.2011)

    Heh, heh, trailer on ainakin hilpeä!
     
  2. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    Ihan hyvä sekopäinen road movie, huumori enimmäkseen toimivaa mutta joitakin ei-niin-hyviä vitsejä toistettiin turhaan, siitä miinusta. Uskovaisen naisen kiroilun harjoittelu sai kyllä joka kerta hymyn naamalle... :)

    Itse Paul näyttää vähän turhan digitaaliselta tehosteelta mutta siihenkin tottui. Mitäpä tästä muuta sanoisi... jos on saman porukan aikaisemmista leffoista (Shaun of the Dead!) pitänyt niin luulisi tämänkin kelpaavan. Olishan tämä voinut vähän radikaalimpikin olla, nyt kuljettiin vielä melko turvallisia polkuja.

    3,5/5

    ps. turvallisista poluista huolimatta tässä kyllä sattuu kaikenlaista onnettomuutta ja ruumiitakin taisi tulla muutama.
     
    Viimeksi muokattu: 28.06.2011
  3. Ch0daB0y

    Ch0daB0y Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2004
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pegg ja Frost ovat olleet mainioita vaikka missä aiemmin, mutta nyt heidän seurassa olleet jenkkinimet eivät kyllä tuoneet apua elokuvaan... Weaverilta susipaska suoritus (noh... ei se hahmo nyt kovin hyvä ois voinu ollakkaan) ja vakioinhokki S. Rogen osaa ärsyttää jo äänellään niin paljon, ettei tosikaan.

    SNL:stä tutut Wiig ja Hader eivät olleet siten elokuvan huonoimmat lenkit... Wiig itseasiassa ihan ok. Jeffrey Tamborilta ihan OK veto Shadowchildina. Hänkin ollu itelle aina vähän niitä näyttelijöitä joita pidempään katottuna yhteen putkeen alkaa V-käyrä nousta.... nyt ei kerenny.

    En taida katsoa enää uudestaan... edes ilmaseks (paitsi ehkä jurrissa)

    :naminami::naminami: / :naminami::naminami::naminami::naminami::naminami:
     
  4. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Nauroin alusta loppuun, ihmiset varmaan luuli että polttelin samalla pilveä. Se kreationismi vs. evo kokohtaus sai aikaan räkäisen naurun.

    4/5 (pissa/kakka/penis huumori elokuvalle)
     
    Viimeksi muokattu: 31.07.2011
  5. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämähän oli ihan näppärä leffa. Etukäteen lähipiiriltä kuullut muutamat negatiiviset arviot sopivasti madalsivat odotuksia ja onnistui yllättämään positiivisesti. Vajaa parituntinen meni Paulin parissa varsin sutjakkaasti. Pegg/Frost kaksikolta jälleen hyvät vedot ja sivuosista Hader ja Tambor toimivat myös mainiosti. Batemanin ja Sigourney Weaverin hahmot jäivät vähän tylsiksi.

    Three tits... That's awesome :D

    3½/5

    Ihan Shaun of the Deadin ja Hot Fuzzin tasolle ei päästy, mutta ihan kelpo välipala Cornetto-trilogian kolmatta osaa odotellessa.
     
  6. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Ei todellakaan päästy Shaun of The Deadin ja Hot fuzzin tasolle, mutta olihan tämä ihan hauska kerrankatsottava elokuva. Ärsytti kuinka vähän näinkin herkullisesta aiheesta oli saatu aikaiseksi. Ja ei aikuiset sarjis/scifi-nörtit sovi komedian pääosaan, ne ovat muutenkin jo säälittäviä. Pirusti vaan noita viittauksia muihin teoksiin bongasin, joten kai se jotain kertoo. 2/5.
     
  7. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    Leppoisa scifillä höystetty roadmovie viihdytti ja nauratti ihan kivasti. Paikoin meno olis kyllä voinut olla hieman roisimpaakin, nyt seilailtiin välillä vähän liiankin turvallisilla vesillä. Viitteitä muihin elokuviin oli mukava myös bongailla.

    ***½
     
  8. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Mottolalta olisi odottanut vähän parempaa, mutta nyt elokuva jäi tutun turvalliselle "ihan kiva" -tasolle. Peggin ja Frostin hahmot olivat sinänsä onnistuneet, mutta olikohan itse alien sitten liiankin joviaali tällaiseen. Jotain tämä olisi kaivannut, lisää anarkiaa huumoriinsa kenties. Huvitti kuitenkin useampaankin otteeseen.

    :):):)
     
  9. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    Paul kuuluu elokuviin, joita en ehtinyt teatterikierroksella nähdä — piti siis odottaa blu-rayn halpenemista. Brittiläisellä levyllä on elokuvasta kaksi versiota, joista katsoin pitemmän.

    Tämä tuotos jatkaa Simon Peggin ja Nick Frostin aikaisempaa linjaa: perin tavalliset kaverit joutuvat perin epätavalliseen tilanteeseen mutta lopulta huomaavat, että kaipa tästä sittenkin selvitään.

    Paul viittailee hauskalla tavalla mm. Steven Spielbergin 1970–1980-luvun scifi-tuotantoon (E. T. ja Kolmannen asteen yhteys), ja hän itsekin vieraili tarinassa. Huumori on yleisesti ottaen hillittyä ja hiukan varovaistakin — suuren budjetin elokuvassa ei sovi heittäytyä liian räävittömäksi, jotta rahoittajat eivät kaikkoa. (Vähän oli lällyäkin lopussa mukana.)

    Kokonaisuus oli joka tapauksessa hauska ja sopivasti omintakeinen ja viihdytti alusta loppuun saakka.

    Blu-raylla on kosolti dokumenttimateriaalia, jonka parissa vierähti toiset pari tuntia.

    3/5

    Muutama kuvanäyte pitemmästä versiosta brittiläiseltä BD:ltä:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 14.05.2018
  10. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 766
    Saadut tykkäykset:
    488
    Tulipahan tämäkin (taas) katsottua kun oli tallennukseen eksynyt.
    Pisteperusteet yllä paree.
    3/5

    T: Vesku