Pätevä yleiskaukosäädin

Keskustelu osiossa 'Kaukosäätimet' , aloittajana samisatsi, 12.05.2010.

  1. samisatsi

    samisatsi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.01.2010
    Viestejä:
    71
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moikkelis!

    Laitteistoa löytyisi tällä hetkellä jammun 765 vahvari, panan s10 töllö, topparin 600 boksi/ elisa viihde boksi + wii (johon ei taida mikään toimia).

    Löytyisikö mitään yleispätevää pienellä vaivalla ohjelmoitavaa kaukosäädintä. Tällä hetkellä One Harmony on lähinnä kiinnostanut, mitenkäs nuo edullisemmat mallit pelittää?
     
  2. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 328
    Saadut tykkäykset:
    283
    Tuolla laitemäärällä Harmonyn 700 voisi olla myös harkitsemisen arvoinen. Päädyin itse siihen Onen sijaan, koska siitä löytyvät nuo digiboksien kanssa tuikitarpeelliset värinappulat ja Onen kosketusnäyttö ei houkuttanut.

    Hyvin on 700 toiminut, sopii käteen ja näppäintuntuma on mukava. Kerran kuussa olen tuota joutunut latailemaan (laturi tulee mukana).
     
    Viimeksi muokattu: 12.05.2010
  3. 10inch

    10inch Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.08.2004
    Viestejä:
    1 154
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eiks 515 kykene just viiteen laitteeseen? On edullinen, negana hivenen muovinen näppiskely ja narskuva kotelo, mutta ei eroa paljoa joistain muista pingpongissa tehdyistä laitteiden omista säätimistä. Konffaus saattaa olla kettumaista (niinkuin kaikilla harmonyilla, softa sama) mutta kun kerran saa toimimaan, toimii kuin se kuuluisa vessa. Pitää sisäistää harmonyjen activity-ohjaustapa, mikä on itse asiassa aivan loistava keksintö IMO. Onessa negana just värinäppäinten puute, joutuu konffaaaan ne näyttöön. "Isommat" harmonyt ovat vähän jämäkämpiä, mutta hinta kipuaa myös äkkiä.
     
  4. trent67

    trent67 Guest Guest

    Liittynyt:
    06.12.2003
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    0
    300i harmonyn konffaus ei ole kettumaista vaan helpointa mitä olen yleiskaukosäätimissä koskaan nähnyt. Ja maksaakin vain 26 euroa.
     
  5. Hunt

    Hunt Guest Guest

    Liittynyt:
    12.07.2004
    Viestejä:
    106
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täältä kanssa suosittelut Harmony 300i:lle. Tarttui lauantaina ruokaostoksilla Citymarketista mukaan, sieltäkin lähti alle 30€ hintaan. Tuohon saat neljä laitetta ohjelmoitua. Muutaman päivän käytön perusteella uskallan tuota suositella, varsinkin kun hinta ei ole paha. Ja konffaus on todella helppoa.

    edit. Jaa, toi ketjun aloitusviesti olikin wanha.
     
  6. 10inch

    10inch Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.08.2004
    Viestejä:
    1 154
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kommentoin kun tuohon konffaus-mielipiteeseeni tuntuu tulevan kannanottoja: Eli on helppoa, jos laitteistosi sattuu oleaan sellainen, että annat laitteiden tyypit, määrität aktiviteetit ja naps, kaikki toimii. Ongelmia tulee yleensä käynnistysjärjestysten, power on/off/toggle käskyjen sekä vahvistin/näyttölaitteen oikean inputin kanssa. Nämä vaativat käskypituuksien muuttamista tai laiteviiveiden trimmausta, tai kikkailuja input komennoilla. Tämä ei enää ole triviaalia, ja kaken pitkähkö päivitysaika ainakin itsellä söi hermoja. Osa kaken säätötoiminnoista on piilotettu melko syvälle koffaussoftaan, ja kaikkia diskreetteja koentoja ei ole suoraan tietokannasta saatavilla. Laitekohtaiset vaatii näiden toimivan. Softa itsessään on pysynyt lähes samanlaisena jo vuosia. Kaikkea osaa käyttää jos osaa, mielestäni ko. softa ei ole maailman käyttäjäystävällisin.

    En silti tule vaihtamaan pois Logitechin tuoteperheestä, siksi paljon olen tykästynyt aktiviteetti-toimintaperiaatteeseen ja laitteiden suhteelliseen edullisuuteen. Kun vielä tukipalvelukin on toimiva, :thumbsup::king:
     
  7. dieu7

    dieu7 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.05.2002
    Viestejä:
    48
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itse voin suositella Philips Prestigo SRT9320/10:ä. Hinta on tosin pompannut näköjään muutamassa kuukaudessa 120e:n paikkeilta aika reippaasti ylöspäin... Ostin tuon vähän riskillä keväällä Verkkokaupasta, vaikka ei ollut kokeilukappaletta liikkeessä, ja olen ollut tyytyväinen. Juuri ja juuri riittävästi fyysisiä nappeja ja kaikki fyysiset ja kosketusnäytön napit on kätevästi ohjelmoitavissa suoraan kapulasta, eli mitään PC-softaa ei välttämättä tarvitse ollenkaan. Useimmiten riittää, että valitsee kapulan ruudulta säädettävän laitteen tyypin ja merkin ja defaulttiasetukset on melko hyvin kohdillaan. Jos ei ole, yksittäisten nappien uudelleenohjelmointi käy myös kapulan ruudulta näppärästi. Aktiviteetit tuossa on myös mukana, mutta en ole niiden käytöstä toistaiseksi itse innostunut. Melko köykäinen tuo on ja sopii käteen ihan kohtuullisesti, ladattava akku kestää pitkälti toista kuukautta ja muutenkin on täyttänyt tehtävänsä oikein mainiosti.
     
  8. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Näyttää olevan aika fiksu kapula muuten. Reilun kokoiset nappulat.:)
    Montako laitetta sinulla on käytössä, minkä merkkisiä?
    Onko kaukosaa vahva lähetyssignaali, ilmeisesti, kun 10m lupaavat, mutta onko joissain laitteissa ongelmia signaalin vastaanoton kanssa?
    Niin ja mikä on kaukon koko?
    Näyttää, että tuossa kaukossa olisi kovanaäppäimet, onko?
    Näkyykö taustavalaistus hyvin pimeässä?
    e:näköjään tuolta löytyy jotain tietoja:

    http://www.philips.fi/c/kaukosaeaetimet/prestigo-prestigo-yleiskaukosaeaedin-srt9320_10/prd/

    Suomalainen manuaalikin löytyy näköjään, mutta laitteen koosta en löytänyt tietoa sieltäkään.
     
    Viimeksi muokattu: 27.07.2010
  9. dieu7

    dieu7 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.05.2002
    Viestejä:
    48
    Saadut tykkäykset:
    1
    Joo, tuolta tuotesivulta löytyy mm. käyttöopas, jota itsekin selailin ennen ostoa. Kompromissihan näissä kosketusnäytöllisissä on aina sen suhteen, mille toiminnoille tehdään fyysiset napit ja mitkä jätetään näytön vastuulle. Omassa käytössä numeroille on varsin harvoin tarvetta ja pidän tärkeämpänä esim. digibokseissa paljon käytössä olevia neljää värinäppäintä, jotka tosta Prestigosta löytyy. Aika rohkea veto on ollut jättää myös play, pause yms näytön puolelle, mutta toimii sekin mun mielestä ihan hyvin... stopin olen opettanut digiboksikäytössä turhan fyysisen AV-napin tilalle.

    Mulla toi ohjaa tällä hetkellä näitä:
    - Sonyn vanha 28" putkitöllö
    - Sony STR-DB790 vahvari
    - Sonyn joku perus DVD-soitin
    - Humax 9200c digiboksi
    - Optoma H30 tykki
    - iMac

    Muistaakseni kaikki muut paitsi iMacin toi kapula tunnisti ihan merkkinimen mukaan, joten vanhoista kaukoista ei paljon tarvinnut tolle suoraan opettaa.

    Lähetystehon kanssa ei ole ollut mitään ongelmaa. En nyt 5m pitempää matkaa toki ole kokeillutkaan.

    Jaa koko... 19 x 6 x 2cm noin suunnilleen.
     
  10. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Ovatko nuo napit kovamuovia ja miten hyvin niiden tekstit näkyvät pimeässä?
    Toimiiko signaali takanasi olevalle laitteelle hankalissa laitteissa, siis jos joudut lähettämään signaalin etuseinän kautta takaseinällä olevalle laitteelle?
    Juu, sinullahan on Sonyn vahvari ja minulla myös(Sony STR-DA5300ES). Se on huono vastaanottamaan etuseinän kautta takaseinälle komentoja-ei siis tottele lainkaan kuin suoraan laitteeseen sohotettaessa. Onko sinun Sonyssasi tuo probleema(voisitko testata)?
    Oletko löytänyt hyvin tarvittavat tv-kanavaikonit?
    Onko tuo kosketusnäyttö toiminut hyvin, meinaan, kun näyttöruutu on aika pieni ja sen myötä tietysti näppäimet myös?
    Onko kosketusnäppäimien herkkyys sopiva?
     
    Viimeksi muokattu: 28.07.2010
  11. dieu7

    dieu7 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.05.2002
    Viestejä:
    48
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kovamuovia joo. Näytön ja taustavalon kirkkaus on säädettävissä ja itsellä näyttää olevan 40% kohdalla, eli kirkkaus kyllä riittää. Kokeilin kimmottaa vahvarille seinän kautta signaalia ja toimii. Kanavaikoneita ei tainnut suoraan löytyä ihan kaikille kanaville, mutta en alkanut varsinaisesti etsimäänkään koska kotona ei ole Windows-konetta (ja tukiohjelmistosta ei ole Mac-versiota ainakaan vielä). En myöskään käytä juuri koskaan tuota Favorites-näkymää, missä ikonit ovat. Kosketusnäytön toimivuus on vahvasti makuasia. Näppäinten koko on musta ihan riittävä, mutta herkkyyttä voisi ehkä olla vähän enemmänkin.
     
  12. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    No, tilasin tuon vehjekkeen eilen illalla Pixmaniasta. Pitäisi tulla parissa päivässä, jos sitten tulee, kun ei taida tuo Pixmania olla kaikkein luotettavin hankintapaikka. Luottokortissa on sentään jotain varmuutta, joten kokeilin tuota.
    Hyvä, että napit näkyvät kunnolla pimeässä. Hyvä myös, että komennot tuntuvat menevän perille. Herkkyyden puute ei kuulosta hyvälle, mutta ehkäpä tuokin on makuasia sanoi koira, kun muniansa nuoleskeli!
    Mielenkiinnolla odottelen tuota härpäkettä käpisteltäväksi.
     
  13. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Aloin vasta käpistellä kaukoa, vaikka ei ollut kadattu vielä. No, tyhjenihän se akku aika äkkiä. Sen verran sai maistiaisia, että kovaa näköjään täytyy kosketusnäyttöä painaa, että nimitys pitäisi olla "painonäyttö". Kaukana ollaan Prontosta ja varsinkin iPhonen hipaisunäytöstä.

    Onhan tämän käyttöönotto aivan erilaista, kuin Logitechin kapuloiden. Aika työlästä, sanoisin. No katsotaan nyt, kun on sen 3 tuntia ensin ladattu akku täyteen. Ehkä tuo kokonaisuutena voi olla hyväkin. Home-tilassa ainakin on hienoa, että voi laitteiden järjestystä muuttaa, ihan kiva ja näppärästi toteutettu!

    Paljon ratkaisee, se, että kuinka hyvin aktiviteetit saa toimimaan. Täytyypä kokeilla.
     
  14. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Nyt olen ohjelmoinut;
    -TV:n
    -AV-vahvarin
    -integroidun
    -sat.virittimen
    -screenin(ei ollut laiteluettelossa, tein oman laitetiedostonimen ja napit)
    -tykin

    Nämä sii laitteista;vain tarvittavat käskyt opetettu.

    Aktiviteeteista toimii vasta "Watch digitv"(TV+digiboksi+integroitu)
    Watch sat TV on jo vaativa(TV+AV+sat.+integroitu), ei toimi vielä.

    Oletko sinä dieu7 jo tehnyt paljon aktiviteetteja?

    Aikaahan näissä toki menee, kun käyttöliittymä on aivan erilainen, kuin missään kakessa. Kauko piti laittaa jo lataukseen, kun on ohjelmoinnissa mennyt virtaa reilusti.

    Mielenkiintoinen kapula!
     
  15. dieu7

    dieu7 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.05.2002
    Viestejä:
    48
    Saadut tykkäykset:
    1
    En ole aktiviteeteista koskaan innostunut ja mulle riittää yksittäisten laitteiden ohjaileminen. Omassa setupissakaan ei ole kovin erikoisia yhdistelmiä, joten ainoa aktiviteetti, jonka olen säätänyt on tv+digiboksi.

    Mä kyllä tykkään tosta käyttöliittymästä, missä kaiken voi säätää suoraan kaukon ruudulta kuntoon. Ja yksittäisistä laitteista ainakin saa tehtyä tasan sellaisia kun haluaa. En tiedä sitten, tuleeko noiden monimutkaisempien aktiviteettien kanssa säädettävyyden rajat vastaan.
     
  16. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Nyt sain onnistumaan kokolailla hienosti "Watch sat" aktiviteetin. Tuo kannattaa tehdä, koska siinä minä ainakin tarvitsen TV+sat.vir.+AV vahvari+integroidun vahvarin asetukset. Niistä ei tulisi mitään ilman aktiviteettia. Pientä lisäsäätöä tosin jää vielä(hdmi-tulo TV:stä) ja integroidusta tuloäänet myöskin. Nuo ovat pieniä puutteita, ehkä nekin vielä saan toimimaan aktiviteetissa automaattisesti.
    Nyt tähän laitteen sielunelämään on jo päässyt aika hyvin sisälle.
    Kyllä tätä kapulaa on melko hyvä ohjelmoida.
    Sonyn AV-vaffi ei ota komentoa, kuin suoraan sohottamalla, samoin sat.viritin(rupeaa ottamaan käskyjä lämmettyään, samoin kuin aiemminkin)

    Seuraavat laitteet konffattu:
    -TV
    -integroitu vaffi
    -digiboksi
    -cd-soitin
    -AV-vaffi
    -sat.viritin
    -tykki
    -screeni
     
    Viimeksi muokattu: 01.08.2010
  17. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Kun sammutan "kts digiboksi" aktiviteettia, niin moottorikäyttöinen valkokangas saa "haamukomennon" ja nykäisee itsensä hieman alaspäin!
    Täytyy varmaan ohjelmoida tuo kts digiboksi uudestaan, josko rupeaisi toimimaan oikein. Ei ole vain viitsinyt vielä sitä tehdä.

    Epg-toiminto ei ole tosiaan mikään nopea, usein saa ohjelmaluetteloa selatessaan painaa useita kertoja nappia. Ihan kuin komento ei aina menisi perille? Onko sinulla dieu7 ollut samanlaisia tapauksia tuon epg:n kanssa?

    Muuten erityisesti kiinnittänyt huomiota tuon kaukon erittäin pieneen virrankulutukseen. Se on aivan toisesta maailmasta, kuin mitkään muut kaukot tuossa suhteessa. Kannattaa ostaa jo varalle, kun muut yleiskaket vaativat latausta, niin tuo toimii aina vaan!
    e: on tullut hankittua noita Universalkakeja useita, ne eivät enää ole niin kalliita, jokaisessa on omat hyvät puolensa-2 muuta(Logitech 885+785) kun on latauksessa tai virta vähissä, niin voi käyttää tuota Prestigeä silloin.
     
    Viimeksi muokattu: 25.08.2010
  18. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Minulla taas tuo AV-nappi on erittäin hyvä, pääsen sillä nopeasti selailemaan TV:n in-liitäntöjä. Todella tärkeä nappi, onneksi tuli testattua tuon napin toiminta!
    e: tietysti digiboksikäytössä minäkään en sitä tarvitse, ainoastaan TV:n input valinnoissa.
     
    Viimeksi muokattu: 25.08.2010
  19. Finmovie

    Finmovie Guest Guest

    Liittynyt:
    13.12.2008
    Viestejä:
    466
    Saadut tykkäykset:
    1
    nyt tarvis yhden yleiskaken mikä oikeesti toimii ei jaksa pitää soffalla ps3 ohjainta vahvarin ohjainta digiboksin eikä myöskään tykin. mikä on markkinoiden paras tähän?
     
  20. GlidiD

    GlidiD Guest Guest

    Liittynyt:
    24.04.2013
    Viestejä:
    646
    Saadut tykkäykset:
    16
    Harmony one on itsellä ollut monta vuotta ja toimii ku junan vessa. Pleikkariin tarvii ilmeisesti kyllä jonkun adapteri systeemin.