Oppo BDP-93

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana THX1138, 24.09.2010.

  1. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Törmäsinpä sitten latausongelmaan: UK blu-ray Mildred Pierce levy 2 ei suostu latautumaan joka yrityksellä, arviolta kolmas latausyritys johtaa valikkoihin pääsemiin. Ongelma ilmenee siten, että BDMV-ilmoituksen jälkeen ruutu menee tyhjäksi ja soitin vain lataa ja lataa levyä kunnes lopettaa vähän ajan päästä, mutta mitään ei tapahdu. Samalla soitin menee tilaan, jossa se ei vastaa komentoihin ja ainoa ratkaisu on ottaa virrat pois (onneksi sentään vastaa tähän kaukosäädinkomentoon). Olen ottanut yhteyttä Oppon asiakastukeen asian suhteen. Levyssä ei taida olla vikaa koska Sonyn S550 ja fatty-PS3 lataavat tuon ongelmitta. Soittimessa ajankohdan tuorein virallinen firmis (BDP9xEU-57-0917).
     
    Viimeksi muokattu: 07.12.2011
  2. digijuho

    digijuho Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2011
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitäs tämä on..
    Hommasin Discshopista Great Migrationsin, mutta jostain syystä se näyttää ja tunkee kokoajan vain tanskan kieltä? Ei auttanut edes Oppon asetuksista Subtitle Language: Finnish-asetus vaan tanskaksi se menee. Kaukosäätimen Subtitles nappi vaihtaa jostain syystä sen aina tanskalle tai Off, vaikka kuinka koittaa valita Finnish... Mitenhän se noin käyttäytyy?
     
  3. ephilo

    ephilo Guest Guest

    Liittynyt:
    20.12.2011
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostinpas sitten Mareksoundista Oppon aluekoodivapaan soittimen (BDP-93), mutta nyt ois pari kysymystä ko. laitteesta. En jaksanut lukea koko threadia läpi, joten voi olla, että näihin on jo vastattukin:

    1. Blu-rayn tai DVD:n katsomisen jälkeen laite ei suostu ejectoimaan levyä. Ainoa tapa saada levy ulos on sammuttaa koko laite ja käynnistää sitten uudestaan. Mistäköhän tämä mahtaa johtua? Ensimmäisenä tekisi mieli päivittää firmware ja kokeilla sitten uudestaan, mutta tästä päästäänkin toiseen kysymykseeni.

    2. Voiko firmwaren päivittää ihan turvallisesti vai onko siinä vaarana, että laitteen aluekoodivapaus katoaa? Itse en juuri nyt tarvi aluekoodivapaata versiota, mutta jos muutan lähiaikoina ulkomaille, en haluaisi huomata siellä sitten, että laite ei toimikaan.


    Lisäksi vaimo on valittanut joistain muistakin satunnaisista ongelmista, joita itse en ole vielä huomannut (ehkä se ei vain osaa käyttää), mutta lähtökohtaisesti yrittäisin korjata firmware-päivityksellä kaiken, jos sen vain uskaltaa tehdä.

    Kiitos avusta jo etukäteen. :)
     
  4. JoseK

    JoseK Guest Guest

    Liittynyt:
    27.09.2006
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joku aikaisemmin jo ihmetteli "Subtitle Shift":n toimimattomuutta BDP-95:lla. Onko näin todellakin edelleen vai oliko jonkun firmiksen bugi vain? Tilausta miettiessä?
     
  5. Macu

    Macu Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.05.2000
    Viestejä:
    1 287
    Saadut tykkäykset:
    2
    Varoitus: elokuvastudioiden vaatimuksesta uusimmassa firmiksessä on poistettu ISO supportti kokonaan! http://www.oppodigital.com/blu-ray-bdp-93/bdp9x-firmware-64-0119B.aspx :OI Itse muutin koko musiikki dvd ja blu ray kokoelmani ISO:iksi Oppoa varten, joten pitää tulla melko orgastisia uusia ominaisuuksia tulevissa firmwareissa, että suostun päivittämään ja luopumaan ISO:sta. :mad:
     
    Viimeksi muokattu: 24.01.2012
  6. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    "Orgastinen ominaisuus" voi olla se, että ikuisesti päivitettävien AACS ja BD+ salausten avaaminen ei jossain vaiheessa enää toimikaan ilman tuoreinta firmistä. Koskee siis tulevaisuuden uusia BD-leffoja, joissa käytettäneen ennen pitkää salauksia, joita nykyinen firmis ei enää osaa avata.
     
  7. Macu

    Macu Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.05.2000
    Viestejä:
    1 287
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jeps. [offtopic] Luulen vaan, että tällaiset "tekijänoikeusmafian" painostustoimenpiteet osaltaan enemmänkin provosoivat piratismiin kuin estävät sitä... Kohta varmaan saavat samanlaisen vaatimuksen läpi kaikille mediaplayereille. [/offtopic]

    EDIT: ah, mutta AnyDVD:hän poistaa nuo salaukset kun blu-ray:n rippaa (uudet salaukset päivitetään ohjelmaan sitä mukaan kun niitä tulee), joten uudet blu ray:tkin saa toimimaan vanhalla firmiksellä jos viitsii ripata ne ISO:ksi. Suuri vaiva (=kestää kauan) jos on kiire katsomaan uutta leffaa (eikä haluaisi säilöä sitä ISO:na, itse haluan säilöä vain musavideot) mutta hyvä, että tämä vaihtoehto on olemassa jos ei halua luopua Oppo:n ISO supportista.
     
    Viimeksi muokattu: 24.01.2012
  8. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    En nyt halua olla ilkeä, mutta aika paljon olet laittanut toiminnallisuuden varaan jota ei ole ikinä edes tuettu.

    Oppon sivuilta:
     
  9. Macu

    Macu Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.05.2000
    Viestejä:
    1 287
    Saadut tykkäykset:
    2
    Alkuperäiset levyt on toki tallella, joten en siinä mielessä ole laittanut tuon toiminnon varaan mitään. Eihän tästä ominaisuudesta ollut tietoakaan silloin kun Oppon ostin. Mutta vaikka ei ole virallisesti tuettu ominaisuus, se on kuitenkin toiminut ongelmitta ja lisäsi itselleni Oppon käytettävyyttä mediatoistimena eksponentiaalisesti. Erillinen mediasoitinkin on tullut myöhemmin hommattua, joka ISO:ja toistaa mutta Oppo toistaa paremmin ja siksi sen ISO supportista ei haluaisi luopua.
     
    Viimeksi muokattu: 24.01.2012
  10. Macu

    Macu Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.05.2000
    Viestejä:
    1 287
    Saadut tykkäykset:
    2
    ISO skandaali on jatkanut kuohumistaan AV ja AVS foorumeilla sekä Facebookissa. Viimeisin käänne keskusteluissa on esitys, että ISO supportti pitäisi palauttaa EU-Oppoon koska lait ovat Euroopassa erilaiset kuin USA:ssa (ja täällä on kasettimaksun kaltaiset verot). Virallinen Oppo:n vastaus tähän on, että EU firmis ei ole suoraan kytköksissä USA firmikseen, eli EU-Oppo saa tehdä sille mitä haluaa. Nyt sitten vaan barrikaadeille kaikki ISO supportin säilyttämiseksi EU-Oppossa. *tähän joku braveheart ikoni* ;)

    No joo, en ole kovin optimistinen tämän toteutumisen suhteen vaikka perustelut olisivat olemassa. Mutta eipä tällä enää ole minulle niin suurta merkitystäkään. Toistaiseksi pidän Oppon ISO tuen ja kun uudet levyt tulevaisuudessa lakkaavat suuremmassa määrin toimimasta, mietin sitten hankinko jonkun perus blu-ray soittimen kakkossoittimeksi ja säilytän Oppon mediatoistimena vai saako markkinoilta jo sitten jonkun toisen blu-ray/mediasoittimen jonka ominaisuudet ovat Oppon tasoa.
     
  11. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Jälleen yksi levy joka ei suostu toimimaan: Universalin "Hop". Juuri kun pitäisi ladata leffan päävalikko niin tulee vain musta ruutu ja vähän ajan päästä soitin lopettaa lataamisen kokonaan. Talouden toisella soittimella (Sonyn S550) ei minkäänlaista ongelmaa, mutta ko. soittimen tuntien tämä nyt ei ole mitenkään erikoista.
     
  12. mot67

    mot67 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.10.2001
    Viestejä:
    387
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika paljon näitä latausongelmaisia levyjä on tullut Oppolla vastaan, tosin hyvin pikaisesti kaikki on korjattu betafirmiksellä, jopa parin päivän kuluttua levyn julkaisusta :thumbsup:
    Viimeisin mikä jumittaa ennen päävalikkoa on Universalin Bridesmaids. PS 3 toistaa levyn ongelmitta.
    Luultavasti uusin beta korjaisi sen mutta taidan jättää vielä päivittämättä koska noita ISO tiedostoja on kuitenkin joitain enkä halua menettää niitten toistomahdollisuutta.
    Todennäköisesti kuitenkin joutuu jossain vaiheessa päivittämään jos haluaa Oppoa käyttää pääasiallisena Blu-ray toistimenaan, varsinkin Universalin levyissä tuntuu olevan noita toisto-ongelmia ennen firmispäivityksiä.
     
  13. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Oppon teknisestä tuesta viitattiin myös omassa tapauksessani beta-firmikseen (hyvää palvelua, vastasivat parin tunnin sisällä), mutta en noista beta-firmiksistä perusta koska eivät kuitenkaan ole vielä täysin valmiita. Asenne olisi ehkä ollut erilainen jos taloudessa ei olisi toista soitinta... Jos nyt ollaan rehellisiä niin näiden levyjen toimimattomuus kyllä Oppossa pännii, erityisesti koska odotukset tämän soittimen osalta ovat hieman erilaiset verrattuna noihin 100-200 eur hintaluokan pyörittimiin. Eikä tilannetta auta, että lähes muumio-iässä oleva Sonyn S550 rouskuttaa nuo Oppolle ongelmalliset levyt mukisematta ja sen viimeisimmän firmispäivityksen ajankohtaa en edes muista.
     
  14. mot67

    mot67 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.10.2001
    Viestejä:
    387
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oppon vastaus AVS forumilla tuohon miksi uudet levyt eivät useammin toimi Oppossa kuin esim. PS3:ssa tai muissa isojen valmistajien soittimissa oli että studiot käyttävät uusien levyjen testaamiseen ymmärrettävistä syistä noita suositumpia mainstream soittimia. Oppo on kuitenkin aktiivisesti antanut soittimiaan studioille jotta tilanne parantuisi. Loppukädessä se on kuitenkin lienee kiinni heistä ottavatko Oppon yhdeksi testilaitteekseen.
    Kieltämättä tämä levyjen toimimattomuus on ollut pienoinen pettymys muuten niin hienossa soittimessa kun hintaakin sillä tosiaan on melkoisesti.
     
    Viimeksi muokattu: 03.02.2012
  15. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Jälleen yksi toimimaton levy: 20th Century Fox:n UK "X-Men First Class". Ei suostu lataamaan päävalikkoa. Sonyn S550:llä ei ongelmia.
     
  16. mot67

    mot67 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.10.2001
    Viestejä:
    387
    Saadut tykkäykset:
    0
    Luulisi että tuon X-Menin toimimattomuus olisi jo korjattu viimeisimmässä ei-beta firmiksessä, levyn ilmestymisestä kun on kuitenkin jo aikaa jokunen kuukausi. Suomiversio ko. leffasta toimii kyllä.
     
  17. peejiitee

    peejiitee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.08.2008
    Viestejä:
    269
    Saadut tykkäykset:
    9
    Toimimaton, vuokra levy Bridesmaids, mainokset tulee, ei mene valikkoon. Onneksi on varmuuskopiointi, pelkä leffa ilman muuta sälää, niin toimii.
     
  18. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Oppon tuesta pyydettiin ongelman ratkaisemiseksi lataamaan tuorein beta-versio firmiksestä (ei nyt varsinainen ylläri). Ainakaan tässä vaiheessa tuessa ei ollut tietoa siitä, että milloin seuraava virallinen firmisversio julkaistaan eli jos tämmöisen ongelmallisen leffan haluaa toistaa ja toista soitinta ei ole niin beta on päivitettävä.
     
  19. C@rlos

    C@rlos Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.03.2008
    Viestejä:
    172
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko Oppo blu-ray soittimet mielestänne päteviä cd-soittimia myös vai käytättekö kuitenkin eri soitinta musiikille?
     
  20. xioxia

    xioxia Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.10.2007
    Viestejä:
    70
    Saadut tykkäykset:
    0
    On pätevä peli lätyille. Sai myös kiitosta hifimaailmassa cd toistosta jos muistan oikein.