Open Grave (2014) (Gonzalo López-Gallego / Sharlto Copley, Thomas Kretschmann, Josie Ho, Joseph Morgan, Erin Richards, Max Wrottesley)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 04.11.2013.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Mies herää ruumiita täynnä olevassa kuopassa eikä hän muista kuka hän itse on eikä miten on kuoppaan päätynyt. Hän pakenee paikalta ja murtautuu läheiseen taloon, mutta törmää siellä ryhmään kauhusta sekaisin olevia, jotka kaikki kärsivät muistinmenetyksestä.

    Tilanteeseen littyvä jännite antaa tilaa väkivallalle ryhmän jäsenten alkaessa pikku hiljaa saada tietoa itsestään. Mutta kun he törmäävät uuteen uhkaan, joka on paljon pahempi kuin kukaan heistä niin heidän on saatava pian selville miten he ovat joutuneet tähän tilanteeseen... ennen kuin on liian myöhäistä.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 03.01.2014)
     
  2. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Jollakin tapaa mielenkiintoinen trailer mutta en kuitenkaan usko leffan hyvyyteen tällä hetkellä. Trailerin perusteella tulee taas mieleen että kyseessä olisi jonkinlainen zompi leffa tai jotain sinne suuntaan ja niitähän on tehty jo ihan liikaa.
     
  3. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    No kuten arvelinkin ei ollut hääppönen elokuva. Piti jollain lailla mielenkiintoa loppuun kun oli se muistinmenetys.Huonosti kuvattu eikä musiikitkaan olleet hääppöisiä
    Tämähän oli sellainen 28 päivää myöhemmin tyyliin raivotauti leffa tosin 28 päivää myöhemmin on hieno leffa toisin kuin tämä. Kaikki tapahtumat oli helposti arvattavissa etukäteen
    :):)
     
  4. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Tykkäsin tästä huomattavasti enemmän, onneksi tässä ei menty aivan perinteisten kaavojen mukaan, vaan oli edes vähän yritetty jotain uutta. Hahmot tosiaan käyttäytyvät edelleen typerästi, mutta kaipa siihenkin on jo turtunut. Jännittävä tämä silti oli ja äänimaailma tarjosi muutaman kutkuttavan hetken. Plussaa myös siitä että leffa tajutaan lopettaa edes jollain tavalla fiksusti.

    4-/5
     
  5. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    224
    Open Grave löytyi ulkomaisesta kaupasta blu-rayna halvalla (3,33 £), joten piti sekin katsastaa. Kyseessä on hiukan kuluneista aineksista kasattu muistinmenetystarina, jonka päähenkilönä haahuilee Sharlto Copleyn hahmo. Hän havahtuu suuressa montussa, joka on täynnä kuolleita ihmisiä, eikä muista mitään, ei edes omaa nimeään. Hänet autetaan ylös, ja hän hortoilee taloon, jossa on muita ihmisiä yhtä neuvottomassa tilassa. Keitä he ovat, ja mitä on tapahtunut?

    Vaikka ainekset ovat siis jo tuttuja, on kokonaisuus sommiteltu niin onnistuneesti ja hahmot niin ambivalentteja, että elokuvan jaksaa katsoa loppuun asti. Ruttojuttuna tämä ei ehkä ole aivan samaa tasoa kuin It Comes at Night tai 28 päivää myöhemmin, mutta on tässäkin hetkensä ja tunnelmansa (ja tilaäänen onnistunutta käyttöä). Kuvaukset näkyy tehdyn Unkarissa.

    2½/5

    Brittiläisessä blu-rayssa (BD-50) ei ole mitään tekstitystä eikä myöskään lisämateriaalia, ja kuvasuhde on väärä. Kuvanlaatu sinänsä on kohtalaisen hyvä. Muutama näyte:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]