onko blu ray tekniikka epäonnistunut?

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana jodorowsky, 10.12.2011.

  1. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Huh tuli luettua näitä keskusteluja blu ray aiheen ympäriltä kun tuli tilattua uusi tv ja blu ray laite. Mutta nyt alkoi jo vähän kaduttaa ainakin blu rayn kohdalla että tuli laitettua tilaukseen. Kun näyttää olevan niin että laitteet eivät toimi näköjään monestikaan moitteetta. Levyt eivät käynnisty aina sun muuta. En tullut yhtään ajatelleeksi että laitteet tarvitsevat jotain ihme päivityksiäkin mahdollisesti jos levy ei käynnisty.

    Itsellä on nyt 97 vuosimallin dvd ja ainoastaan yksi dvd levy on jättänyt käynnistymättä tänä aikana sen palautin liikkeeseeen. Ostin tämän blu rayn ainoastaan siksi kun uudessa tv on niin vähän cart liitäntöjä ei viiti aina vaihtaa kun katsoo välillä laserdisckeja. Tiedä sitten toimiiko dvd levyt uudessa soittimessa normaalisti jos ostaa vain niitä edelleen vai onko niissäkin käynnistys ongelmia?

    Tuo systeemi on kyllä todella surkea systeemi jos se soitin ei toimi moitteetta ilman päivityksiä aina. Tällaistako sontaa kulutttajille nykyään myydään? Itselläkun ei siinä asunnossa ole edes nettiyhteyttä jossa kotiteatteri sijaitsee joten se vaikeuttaa kyllä myös päivityksiä samoin kuin se että kiinnostus tietokoneisiin ja netin käyttöön on vähäistä. Saattaahan olla että joudun sitten kuitenkin ottamaan käyttöön vanhan dvd soittimen jos ongelmia todellakin ilmenee mutta tiedä sitten kuinka ongelmallista on palauttaa uusi soitin liikkeeseen. Menee tietenkin tappeluksi ja voi olla hanklaluuksia saada rahat takaisin jos kuluttajatkaan ei pidä vikoina tälläisia ominaisuuksia.
     
  2. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Ei minulle vielä paljoa blu-ray levyjä ole, ei varmaan edes pariasataa.
    Mutta yhtään ei ole sattunut vastaan joka ei olisi käynnistynyt, ei edes Sonyllä joka on 2-3 vuotta vanha, ja jota en ole päivittänyt kertaakaan.
    Yksi pikkuisen sekoileva levy on tullut vastaan, Supernaturalin 4. kauden ainakin ensimmäinen levy, joka ei suostu menemään päävalikkoon, vaan vain ekstravalikkoon. Sieltä sitten täytyy käynnistää ekan jakson katselu, ja pop up menun kautta valita katsottava jakso. Tämä siis on se ainoa levy, jonka kanssa minulla on ollut ongelmia.
     
  3. Laffer

    Laffer Guest Guest

    Liittynyt:
    04.09.2001
    Viestejä:
    2 308
    Saadut tykkäykset:
    2
    Terminator Salvation taisi olla ainoa joka vaati omista levyistä päivityksen soittimeen, eikä tuossakaan mitään isoa ongelmaa ole kun päivitys tulee nappia painamalla. Jos Blu-ray systeemi on sinusta surkea niin mitä on sitten digiboxien kanssa kikkailu, niissä kun oikeasti on paljon bugeja eikä päivityksiäkään aina laitteeseen saa. Jos ei halua ongelmia niin parempi olla ostamatta mitään. ;)
     
  4. JR1911

    JR1911 Ponies everywhere! Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2004
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    5
    Epä täälläkään ole vielä yhtään toimimatonta levyä tullut vastaan, tosin ei minulla niitä olekaan kuin reilut parikymmentä, mutta kaikki ovat tähän mennessä toimineet moitteetta. Soittimena on reilut pari vuotta vanha Sonyn BDP-S550 jonka firmis muistaakseni on joulukuulta 2008.
     
  5. Inssi59

    Inssi59 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.05.2011
    Viestejä:
    347
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä minunkin mielestäni Blu-ray on varsin ongelmatonta tekniikkaa.
    Yksikään levy ei ole jäänyt katsomatta, eikä katselussa ole ollut esim. HD-bokseissa valitettavan yleistä katkomista, nykimistä tai pikselöitymistä.
    Ei edes BD-rompulla varustetun kannettavan PC:n kanssa, saati sitten varsinaisessa BD-soittimessakaan.

    Edit: Tai, no, ehkä minulla on vaan ollut tuuria laitehankinnoissa... sen HD-boksinkin suhteen.
     
    Viimeksi muokattu: 15.12.2011
  6. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Minulla on tullut monta kertaa vastaan BD -elokuva jonka katsomiseen on vaadittu tietokoneen toisto-ohjelman päivitys. Aika vähän olen ollut tekemisissä pöytäsoittimien kanssa, mutta voisi kuvitella että myös niissä täytyy päivitellä ohjelmistoa kun joku julkaisija saa päähänsä pistää avaimet uusiksi. Eli nettiyhteys on oltava tavalla tai toisella.

    Jos päivitykset ovat helposti tarjolla niin kyseessä on ainoastaan pikku harmi ja "turhaa" vaivannäköä kuluttajan näkökulmasta katsottuna, mutta sitten asia onkin jo ihan toinen jos soittimen/toisto-ohjelman valmistaja päättää että nyt on aika lopettaa tukemasta vanhaa laitetta/versiota. Omassa tapauksessani tällä hetkellä käyttämäni Cyberlink PowerDVD 9 -softan tuki on päättynyt, seuraavaksi kun jokin uusi levy ei pelaa on valmistaja lapa ojossa pyytämässä rahaa uudesta versiosta... Sitten saattaakin olla edessä periaatteessa turha laajempi päivityskierre, kun sovellukset vaikuttavat toistensa toimintaan...

    BD ei ole siinä määrin vakaa systeemi kuin esim. DVD. Vaikka laite pelaisi ns. maailman tappiin eikä olisi vailla uusia ominaisuuksia, niin silti sen käyttöikä lienee rajoitetumpi. Harmi.
     
  7. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Juu tiistaina sain sitten laitteen. 4 elokuvaa olen nyt katsonut ja 4 elokuva kun käynnistyi kuva nyki käytin levyä ulko puolella ja laitoin takaisin niin se toimi normaalisti. Olen tähän mennessä katsonut vain dvd levyjä. Onkohan tässä vain todella huonoa tuuria vai. Ei lupaavalta vaikuta kun näin vähän on vasta katsottu.
     
  8. roflator

    roflator Guest Guest

    Liittynyt:
    08.05.2007
    Viestejä:
    1 129
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minkä blu-ray toistimen ostit? Siitä ois hyvä lähteä liikkeelle, jos toistat pc:lla niin kuulostaa liian hitaalta raudalta. Jos standalone soitin niin dead on arrival. Mikä laite toimittaa näytön virkaa ja miten blu-ray toistin on kytketty näyttöön?

    Kyllähän blu-ray formaatti itsessään on minun mielestäni onnistunut. Yksi ensimmäisistä soittimista(ps3) on edelleen kelpoisa ja tukeepa myös uusia päivitettyjä profiileja kuten 3d:ta. Leffojen toimimattomuus wanhoilla firmwareilla liittyy kopiosuojaukseen ja avainten uusimiseen. Hyvin harvoja leffoja on, jotka on oikeasti "rikki". Myös fyysinen blu-ray levy on osottautunut erinomaiseksi ja kestää kulutusta, naarmuja jne. paremmin kuin dvd.
     
    Viimeksi muokattu: 17.12.2011
  9. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    lg soittimen ja tv liitännät laadukkaalla hdmi kaapelilla. 5 levy on nyt katsottu se oli blu-ray
     
  10. poopee

    poopee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.04.2005
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ja kuitenkin PS3:sen Cell-suorittimen tehot on nähty hyvin esim. Avatarin kanssa. Verrattuna Sony bdp-s380 BR-soittimeen. Tuolla kestää oikeasti pidennetyn version käynistyminen leffan alkamiseen kestää moninkertaisesti.
     
  11. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Yleisin syy päivitystarpeeseen on tavalla tai toisella muuttunut levyjen valnistus. Rohkenen väittää, että viimeisimmän päivityksen sisältävä Sony toistaa ongelmitta kaikki vuoden vanhat leffat. Firmiksillä usein korjataan seikkoja, jotka eivät olleet aiemmin olemassa. Parempi näin, kuin että soitin "vanhentuisi" vuodessa.

    lisäksi bd-levyjen naarmuttaminen vaatii työkalua ja väkivaltaa suojapinnan vuoksi, mikä on etu dvdhen nähden.
     
  12. Tony26

    Tony26 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.02.2009
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni on blu-ray-asemana ollu 80GB PS3:n ja hyvin on toiminut. Näin äkkiseltään muisteltuna niin ei ole tainut olla yhtään kertaan ongelmia leyjen toiston suhteen.(Nyt täytyy koputtaa puuta, ettei vanha uskollinen kone tee tilttiä:))
     
  13. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    No niin tässä nyt sitten näkee sen blu rayn huikean eron dvd . Kun kaveri joka myös itse katsoo blu rayta tuli kylään ja katsottiin elokuva se kysyi tuleeko tämä blu rayiltä. Minä että ei kun dvd. Kaveri kehui että ompa hyvä kuvan laatu. Eli ei pystynyt näkemättä formaattia sanomaan mikä on ohjelma lähde. Jos ero on suuri pitäisihän eron nähdä välittömästi niinkuin aikoinaan kun mustavalko muuttui värikuvaksi siinä oli suuri ero. Myöskään itse en pysty eroa näkemään varmasti ainakaan jos kahta kuvaa ei ole rinnakkain. Jotkut yksityiskohdat näyttävät ehkä tarkemmilta mutta sillä ei ole minulle mitään merkitystä tuskin kovin monen näkökään on täydellinen. Itse en maksaisi blu ray levystä senttiäkään enempää kuin dvd markkinavoimien kusetusta sanon minä. TV oli muuten 55 lg josta katsottiin.
     
  14. Bnde

    Bnde Guest Guest

    Liittynyt:
    03.09.2009
    Viestejä:
    133
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja katseluetäisyys oli?

    Tarkkoja lukuja en muista, saatikka tieteellistä faktaa, mutta 40 tuumaiselta yli kahdesta metristä silmä ei erottaisi 720p ja 1080p:tä toisistaan. Tarkentaisiko joku?

    Kannattaa ottaa myös huomioon toistimen tai näytön tekemä skaalaus jos sellainen oli käytössä. Ero on aikamoinen.
     
  15. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Jos silmäsi eivät erota viisinkertaista tarkkuutta, mahdollisia syitä on about kolme:
    1) olisi todellakin syytä mennä käymään optikolla,
    2) katselet liian kaukaa - silmän erottelukyvyn ollessa rajoittava tekijä, edes 55'' tuumaista kuvaa ei pitäisi katsoa kauempaa, kuin 7,2 jalan eli 2,2 metrin päästä, tai FullHD-kuvaa ei enää erota alemmasta resoluutiosta (lähde, toinen lähde)
    3) kuvalähteesi oli mitä oli, huonosti tehty blu-ray ei näytä hyvältä sen enempää, kuin huonosti tehty dvd näyttää tai huonosti tehty cd kuulostaa.

    Bonarina sitten vielä ne in-denial elävät piruparat, joilla ei ole varaa HD/blu-ray -laitteisiin ja ovat siksi päättäneet, että ne ovat turhia.
     
  16. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    hieman alle 2 metristä tietenkin
     
  17. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Sitten se oli vaihtoehto 1.
     
  18. Zalmari

    Zalmari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2004
    Viestejä:
    412
    Saadut tykkäykset:
    1
    Lisään myös vaihtoehdon:

    - Tv:n kuva-asetukset päin helvettiä, eli luonnollisesti kaikki mahdolliset kuvanparannuspiirit sun muut turhakkeet päällä, ja kontrastit yms. tapissa ja päin persettä säädetyt, mahdollisuudet ovat tässä rajattomat...

    mutta todennäköisintä lienee se, että silmälaseille voisi olla myös tarvetta.
     
  19. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Eikä vain silmälaseille.

    Kuvaillulla oireistolla kehotan välittömästi hakeutumaan silmälääkärin vastaanotolle mahdollisen vakavan silmäsairauden poissulkemiseksi!
     
  20. Blaqua

    Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    30
    Blu-ray elokuvissa etenkin niissä jotka on tehty vanhasta materiaalista on aika isoja laatueroja. En silti lähtis vertaileen blu-raytä ja dvd:tä. Tutulla on tuommonen about yli 55" töllötin ja se katselee sillä mielellään vielä dvd:tä ja kehuu aina miten hyvä kuvanlaatu siinä on.. Tuli käytyä katsomassa ja huvitti kun se pisti sen pyöriin dvd:n niin aivan kamalan näköistä pikselimössöähän se oli. Mikäpä siinä jos on tottunut katsomaan huonommalla laadulla niin ei tajua paremman päälle.

    Omasta mielestä tuossa 1920 x 1080 pikselimäärässä on aivan tarpeeksi kotikäyttöön. Tieten jos jotku harrastajat haluavat laittaa navettaan vaikka pienen teatterin kokoisen valkokankaan niin ymmärrän kyllä houkutuksen johonki 2K (2048×1080) or 4K (4096×2160) materiaaliin ja laitteisiin, mutta tuskin tavallinen tallaaja tuollasia tarvii.