Nälkäpeli - vihan liekit (The Hunger Games: Catching Fire) (2013) (Francis Lawrence / Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 16.04.2013.

  1. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Okei, eli leffat on sitten jaettu hieman eri tavoin.

    Ensimmäinen leffa oli melkeinpä paras leffaversio, mitä mistään kirjasta olen nähnyt tehdyn. Ei, että se tai kirja mitään mestariteoksia olisivat olleet, mutta mukavasti leffantekijät olivat kirjaa kunnioittaneet. (Toisin kuin eräs Petteri Jaakonpoika.)

    Nyt ei kyllä trailerista tullut kirja ollenkaan mieleen tai sitten vain en enää muista kunnolla.

    Korppi76, kirjojen laatu kyllä laskee tasaisesti ja viimeinen on aika sontaa. En ymmärrä, miten kirjoittajaa kehutaan maasta taivaisiin vai lieko sitten nuorten kirjojen kohdalla taso on niin huono, että tuollakin roskalla saa 10 pistettä. Kyseessä on tietenkin teinien kirja, joten ei passaa liian vakavasti ja aikuismaisesti ottaa. Mutta esimerkikisi Tripodien aika on hyvä esimerkki nuorten kirjasta, jonka myös aikuinenkin voi hyvillä mielin lukea. Ihan samaan ei Nälkäpeli pääse.

    Ensimmäisessä kirjassa on mukavasti omaa ideaakin, mutta saman toistaminen toiseen kirjaan ja kolmannen muuttaminen pelkäksi sotakirjaksi ei paljoa anna varsinkaan, kun täti ei osaa kyllä yhtään realistisesti kuvata taisteluja.

    Sinänsä hauska oli jonkun lehden (en muista mikä) arvostelua tästä leffasta lukea, jossa toimittaja kirjoitti, että
    hyvä, kun Katniss ei itse leffassa sodi, vaan hänestä on tehty vain yksi sodan sivullisista, joka kuitenkin rohkaisee muita (tai jotain samanlaista soopaa) ja että leffa näin eroaa mukavasti muista. Arvostelusta huomasi kuitenkin, että toimittaja ei itse ole lukenut kirjoja, koska viimeisessä kirjassa Katniss on yksi taistelija muiden joukossa, kun sotaa käydään.

    Jos odottaisi loputkin osat ja katsoisi joskus sitten kaikki.
     
  2. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    Battle Royale meets Lost tuli vähän mieleen tuosta lopun pelistä. Ennen pelejä oli kuitenkin 1½ tuntia alustusta seuraaviin osiin, joten väliosan makua tässä vahvasti oli. Komeaa ja viihdyttävää kuitenkin. Ja kyllähän tuo Jennifer ihan kiva likka on!

    ***½
     
  3. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Tämähän oli parempi kuin kirja ja selvästi parempi kuin ensimmäinen osa, jossa välillä olisi ollut vähän hukassa ilman tietoa kirjassa kerrotuista henkilöiden motiiveista.