Mission: Impossible - Rogue Nation (2015)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Plisukainen, 24.03.2015.

  1. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 381
    Saadut tykkäykset:
    225
    Mission: Impossible – Rogue Nation on kohtuullisen viihdyttävä toimintaelokuva. Tosin Cruise ja McQuarrie onnistuivat mielestäni paremmin Jack Reacherissa. M:I 5:n juoni on melkoisen käänteikäs, ja Simon Peggin huumori tasapainottelee hiukan jo haasteellisesti väkinäisyyden rajoilla. Roolitus on kuitenkin onnistunut, kokonaisuus pysyy kasassa, ja mielellään elokuvan katsoo loppuun. Muutamat toimintakohtaukset ovat jopa erinomaisia, ja vauhtiin päästään heti johdannossa. Toisaalta väkivalta on kovin veretöntä. Tapahtumien voi nähdä viittailevan vaikkapa Bond-elokuviin (lentokonetemppu, oopperavierailu) ja Hitchcockiin (salamurhaajan pitää ampua tietyn nuotin kohdalla).

    3½/5

    Tennispalatsi 8:ssa koko elokuvaesitys kärsi turvavalaistuksesta: portaiden LED-valot on käsittämättömällä tavalla suunnattu valkokankaaseen eikä porrasaskelmiin, ja sininen kajo näkyy häiritsevästi valkokankaan vasemmassa alanurkassa, erityisesti hämärissä kohtauksissa. Uskomatonta amatöörimäisyyttä Finnkinolta! Yhtä hyvin sivukaiuttimesta voisi kuulua koko elokuvan ajan siniääntä.
     
  2. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Sama juttu JKL näytöksessä taannoin, vittumainen valaistusefekti oli.
     
  3. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    Jotenkin epäkiinnostava ja tylsä Ameriikan James Bond -missioni tällä kertaa. Toiminta oli PG-13 -silitellyn näköistä tupsuttelua ja juoni jänisaivotasoa. Myönnän katsoneeni tämän kahdessa osassa koska kiinnosti sen verran "paljon", vaikka olin draama enhanced -tilassa (kännissä) kummassakin sessiossa.

    2/5
     
  4. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Minusta tämä oli mennen tullen kirkkaasti parempi kuin Spectre, ja muutenkin vallan erinomainen. Toissapäivänä olisin vielä sanonut 4½ / 5 tähteä, mutta nyttemmin 4/5.
     
  5. Miku-91

    Miku-91 Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.01.2010
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    113
    Itsekin olen aikalailla samoilla linjoilla. Kävin kesällä katsomassa tämän leffoissa ja oli kyllä yksi vuoden parhaimpia leffoja minusta. Tässä kuussahan tämä julkaistaan Blu-raylle, itsellä on steelbook-versio Cdonista ennakkovarattuna.
     
  6. krauta

    krauta Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.11.2002
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    6
    Ihan ok tämä oli. Prätkillä ajelut oli melkein jo uskottavia, myös äänienkin puolesta. Huomattavasti parempia kuin John Woon aikaansaannokset, kakkosessa stuntit oli kyllä todella surkeita. Juonellisesti ei mikään erikoinen, ei ykkösosan tasoa, se oli kyllä sarjan paras juoneltaan. Hiukan vielä omaan makuun liian nopeita leikkauksia, kai se on helpompi luoda uskottavia toimintakohtauksia näin. Toinen vaihtoehto olisi käyttää parempia tekijöitä.....ehkä, en tiedä. Jotenkin vaisuksi jäi myös lentokone kohtaus, olis sitä voinut jatkaa pidemmälle, varsinkin kun kaveri oli siihen kai oikeasti kylkeen sidottu.... No, hyvin tämän parissa viihtyi.

    3,5/5
     
  7. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    En ole koskaan ollut mikään tosi MI-fani mutta tämä oli kyllä yllättävän hyvä! Uskottavuus kaikin puolin...nooh mutta pääasia että tässä pääsi juuri oikeaan tunnelmaan ja ihan jo meinasi alkaa jännittämään kuinka leffassa lopulta oikein käy. Ja mikä itselle hyvin tärkeää, yksikään näyttelijä tai hahmo ei vituttanut, ei edes melkein.

    Eihän tämä mikään Jason Bourne vielä ollut mutta ihan pakko antaa 4+/5. Well done.
     
  8. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Viihdyttävä ja hauska leffa, mutta katsoessa häiritsi suunnattomasti se, kuinka paljon tässä oli kuvallisia viittauksia vanhoihin Bondeihin. Ehkä kyseessä oli kunnianosoitus genren merkittävimmälle elokuvasarjalle tai sitten ohjaaja halusi tehdä pastissin. Ja vaikka Jeremy Renner oli mukana IM 4:ssa jo ennen kuin alkoi Aaron Crossiksi Bourneihin, ei tuotakaan yhteyttä voinut olla sivuttamatta. Bourne on kuitenkin se genren toiseksi merkittävin elokuvasarja. Kun tehdään IM-leffaa, niin voisi kai siinä viitata oman kaanonin vanhempii teoksiin?

    Itse elokuvasta sen verran, että Tomppa oli vedossa, Rebecca Ferguson ihana ja uskottava, pahis riittävän paha ja juoni tarpeeksi uskomaton. Aivot narikkaan ja popcornit esille. 2½/5.
     
  9. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 476
    Saadut tykkäykset:
    1 219
    Taas ehkä neljättä kertaa katsottiin, siis himassa? UHD näytti törkeän hyvältä.

    Nämä on näitä. Yritän toki valaista elokuvamakua, mutta ei sitä voi aina voittaa.. Että mitä? "jos katsottaisiin oikeasti hyvä elokuva? Se missä oltiin lasien ulkopuolella pilvenpiirtäjässä ja koko ajan pelotti?"
     
    Viimeksi muokattu: 01.01.2023