Midsomerin murhat kuvasuhde

Keskustelu osiossa 'DVD-leffat' , aloittajana Pasoleati, 20.01.2018.

  1. Pasoleati

    Pasoleati Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.12.2016
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    1
    Midsomerin murhien alkuperäinen alkukausilla oli 4:3. Katson nyt kolmosboksia (pohjoismainen julkaisu). Jostain syystä kuvassa on reunukset joka puolella. Miksi? Ts. kun katson esimerkiksi vanhaa MacGyveriä samoilla asetuksilla, niin ruudulla näkyy vain ne sivupalkit. Sama kaikilla muillakin 4:3-ohjelmilla. Mutta näissä Midsomereissa on kaikissa selkeä kehys kuvan ympärillä. Kuvasuhde on oikein, mutta kuva on pienempi kuin ruudun sallima. Miksi tällainen kehyspelleily?
     

    Liitetyt tiedostot:

  2. gaston

    gaston Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2001
    Viestejä:
    3 485
    Saadut tykkäykset:
    80
    Nuo jaksot taitaa olla siltä ajalta kun laajakuvatelkkarit alkoi yleistyä jolloin Britaniassa ohjelmia tehtiin tuollaisessa Windowbox muodossa.
     
  3. Walker_78

    Walker_78 Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.02.2008
    Viestejä:
    1 047
    Saadut tykkäykset:
    7
    https://en.wikipedia.org/wiki/14:9

    Tietokoneelta esim. MPC-HC:lla katsottuna ton kuvan voisi pan & scannauksella suurentaa niin, että noi ylä- ja ala kehykset häviäisi ja sivuille jäisi alkuperäistä vähän pienemmät palkit. Voit myös kokeilla TV:n ja DVD/BD-soittimen zoomausasetuksia.
     
  4. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Huono printti. Kuva on vedetty wide-screeniksi, mutta ei-anamorfisena. Samalla tavalla The Abyssin dvd on ei-anamorfinen wide-screen. Se kun on vielä scope, niin kuva on toivoton postimerkki.

    Näyttölaitteestasi löytynee zoomi, jolla palkit saa ajettua ulos, mutta resoluutio siitä luonnollisesti kärsii. Ja tekstitys saattaa pudota kuvasta ulos, ellei soittimen asetukset mahdollista tekstityksen siirtoa (subtitle shift). Löytyy Oppolta ja Cambridgelta, sekä muistaakseni joistain Philipseistä? En ole aikoihin tarkistanut (löytyy kaksi ensinmainittua kotoa), joten voi olla ihan perusominaisuus tänä päivänä.