Meren äärellä (By the Sea) (2015) (Angelina Jolie Pitt / Brad Pitt, Angelina Jolie Pitt)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 04.11.2015.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Angelina Jolie Pittin käsikirjoittama, ohjaama ja tuottama draama Meren äärellä on intiimi ja koskettava kuvaus kriisin repimästä avioliitosta. Meren äärellä sijoittuu 1970-luvulle ja tapahtuu hiljaisessa ranskalaisessa merenrantakaupungissa, jota satunnaiset matkailijat värittävät. Se tutkii ajattomia teemoja: täysillä elettyä elämää, menetystä ja surua sekä ihmisen loputonta kykyä toipua ja uudistua.

    Amerikkalainen kirjailija Roland (Brad Pitt) ja hänen vaimonsa, entinen tanssija Vanessa (AngelinaJolie Pitt) matkustelevat ympäri Ranskaa. Kun pariskunta ystävystyy pienen kylän baarin pitäjän (Niels Arestrup) ja hotellin omistajan (Richard Bohringer) kanssa, he löytävät paikallisten kulttuurista ja maalaiskylän arjesta tälle elämäntavalle ainutlaatuista viisautta.

    Meren äärellä on Oscar®-voittaja Angelina Jolie Pittin toinen ohjaus Murtumaton-draaman jälkeen. Tyyliltään Meren äärellä tuo mieleen eurooppalaiset elokuvat ja 60-70-lukujen näytelmät: klassiset tarinoita, jotka sijoittuvat tiettyyn aikaan ja paikkaan, mutta joiden tunteiden ja henkilöiden kuvaus on yleismaailmallista. Meren äärellä on kuvattu yhdeksän viikon aikana M!arr ix-Xinin kaupungissa Gozon saarella Maltalla. Sivuosissa nähdään Melvil Poupaud ja Mélanie Laurent.

    Ensi-ilta Suomessa 27.11.2015 (USA:ssa 13.11.2015)
     
  2. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    Itseasiassa jos tarkkoja ollaan tämä on Angelinan neljäs ohjaus... eka oli joku dokumentti jota en ole nähnyt, toinen oli draama In The Land Of Blood And Honey joka on hyvä leffa entisen Jugoslavian sisällissodasta. Sitten Murtumaton ja sitten tämä... Eipä mulla muuta, en ole tätä leffaa vielä nähnyt.
     
  3. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    No niin, kävin katsomassa... sisällöstä ei sen enempää kuin mitä aloitusviestissä on sanottu. Teknisesti hyvin tehty leffa eikä näyttelijöistäkään voi mitään pahaa sanoa mutta aika pitkäveteinen tämä oli. Angelinan uusia rintoja sentään pääsee näkemään pari kertaa. Ja Melanietakin näkee vähissä vaatteissa, jopa enemmän kuin Angelinaa. Siitä tietysti pisteitä. :)

    En mä tälle mitään arvosanaa osaa antaa, jotain 3/5 ja 5/5 välillä se ehkä on mielentilasta riippuen.

    edit: Jos nyt vielä vähän leffan sisältöä arvioisin *spoileri varoitus* niin jos sellainen että
    Brad ryyppää ja puhuu ranskaa kun Angelina pihtaa
    vaikuttaa kiinnostavalta niin tämä elokuva on tehty juuri sinulle. :)
     
    Viimeksi muokattu: 05.12.2015