Maps to the Stars (2014) (David Cronenberg / Mia Wasikowska, Julianne Moore, Robert Pattinson, John Cusack, Carrie Fisher, Olivia Williams)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 12.08.2014.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    David Cronenbergin uudessa leffassa Havana Segrand (Julianne Moore) on näyttelijä, joka yrittää epätoivoisesti löytää itselleen läpimurtoroolia. Lisäksi elokuvan keskiössä on epätavanomainen ja häiriintynyt Weissin perhe. Mia Wasikowska näyttelee Hepburnin tyylistä pyromaania ja Evan Bird entistä lapsitähteä, joka on juuri päässyt vieroitushoidosta vaikka onkin vasta 13-vuotias. John Cusack on perheen pää ja psykoterapeutti, joka on tehnyt omaisuuden myymällä omahoito-oppaita. Olivia William on hänen vaimonsa, joka on samala hänen poikansa manageri. Lisäksi Robert Pattison nähdään autokuskina ja Sarah Gadon Segrandin äidin haamuna.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa - (UK:ssa 26.09.2014)
     
  2. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    Hmm. Ei tämä mitenkään erityisen Cronenbergiläinen leffa ollut, yhtä hyvin tämän olisi voinut ohjata vaikka Lars Von Trier tai Jim Jarmusch... tai kaikki kolme yhdessä.
    Tarina kertoo häiriintyneistä ihmisistä Hollywoodissa, toki kertaluokkaa vinksahtaneemmista kuin leffat yleensä. Ja lopputuloskin on sitten sen mukainen. En nyt oikein tiedä mitä tästä pitäisi ajatella... mitä oikein tuli taas katsottua pari tuntia? :confused: Ajan kulumista en kyllä huomannut, joten kai tämä ihan hyvä leffa on.

    Mutta jääköön toistaiseksi ilman arvosanaa, ajatukset sutii nyt tyhjää, vielä n.3 tuntia leffan näkemisen jälkeen....

    edit: nyt vuorokausi leffan jälkeen sanoisin ettei tämä kyllä mikään klassikko ole, 3/5
     
    Viimeksi muokattu: 08.12.2014
    Pazze tykkää tästä.
  3. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Ei ollut Cronenbergiläinen leffa tosiaankaan, sillä tämähän oli ihan loogisesti etenevä ja selkeä tarina jossa ei tarvinnut juurikaan päätään käyttää. Elokuvassa ei jätetty mitään arvailujen varaan, vaan kaikki pureskeltiin valmiiksi kunnon Hollywood-pullamössön lailla. Siinä tämän leffan nerous varmaan olikin, sillä tarina on sairas ja kaikki henkilöhahmot toinen toistaan vastenmielisempiä ja inhottavampia. Hieno elokuva, jossa ei ollut yhtään samaistumisen kohdetta, eikä katsojalle (siis puhun nyt vain ihan itsestäni, sillä joku on kuitenkin eri mieltä) synny minkäänlaista kiintymystä yhteenkään hahmoon. Julianne Moore oli taas kerran hyvä, vaikka toki hän jo voisi pitää vaatteet päällään näissä elokuvissa vaikka tarjolla olisi kolmen kimppaa ja tyttörakkautta. Mia Wasikowskaa en edes tunnistanut, sen verran oudolta tämä näytti

    Aivan kuten edellä jo todettiin, tämän leffan olisi voinut hyvin ohjata von Trier. Jarmuschin leffaksi en tätä olisi kyllä uskonut. Kyllä tama kannattaa katsoa, vastenmielinen tarina vastenmielisistä ihmisistä. 3½/5
     
  4. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    Jos oli alkanut A Dangerous Methodin takia pelätä, että David Cronenberg on kesyyntymässä historiallisten pukudraamojen tekijäksi, niin Maps to the Stars suo helpotusta: tarjolla on taas ”sairasta šittii”. Kyse on raadollisesta Hollywood-satiirista, jonka rinnalla vaikkapa Hollywood Ending tai L.A. without a Map on äärimmäisen lempeä. (Tuotanto on kanadalais-saksalainen.) Nyt on luvassa sukurutsausta, skitsofreniaa, huumeita, murhia ym. yläluokan huvituksia.

    Päähenkilöt ovat uskottavia: ikääntynyt naistähti Havana Segrand (Julianne Moore) tavoittelee pääroolia, ja 13-vuotias lapsitähti Benjie Weiss (Evan Bird) joutuu välttelemään huumeita uusimman elokuvahankkeensa takia. Jälkimmäinen hahmo vaikuttaa realistiselta, kun muistaa, millaista veroa varhainen menestys on kantanut eräiltä muilta teinitähdiltä: Brad Renfro, Edward Furlong...

    Rakenteensa ja Julianne Mooren takia mieleen tulee Short Cuts: muutama erillinen tarinalinja osoittautuu vähitellen yhteenkuuluvaksi.

    Maps to the Stars on ihanan sairasta perjantai-illan viihdettä.

    4/5

    Pohjoismaisessa blu-rayssa (BD-25) ei ole mitään lisämateriaalia, mutta kuvan- ja äänenlaatu on kohtuullisen hyvä. Muutama näyte:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]