Man from U.N.C.L.E., The (2015) (Guy Ritchie / Henry Cavill, Armie Hammer, Alicia Vikander, Elizabeth Debicki, Jared Harris, Hugh Grant)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 18.03.2015.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    1950-luvulla USA:ssa pyörineeseen tv-sarjaan perustuva elokuva The Man from U.N.C.L.E kertoo CIA:n agentista Napoleon Solosta (Henry Cavill) ja KGB agentti Illya Kuryakinista (Armie Hammer). Kylmän sodan ollessa huipussaan nämä kaksi joutuvat siirtämään syrjään ideologiset ja pitkään kestäneet vihollisuudet, ja yhdistävät voimansa ryhtyessään selvittämään kansainvälisen rikollisjärjestön toimintaa. Tällä organisaatiolla on tavoitteena horjuttaa herkkää kansainvälista tasapainoa levittämällä ydinaseita ja niihin liittyvää teknologiaa. Kaksikon ainoa johtolanka on kadoksissa olleen saksalaisen tutkijan tytär, joka on avainasemassa heidän soluttautuessa tähän pahamaineiseen järjestöön.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 14.08.2015)
     
  2. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    Koodinimi U.N.C.L.E. — jälleen yksi 1960-lukupastišši. Onneksi Guy Ritchie on saanut elokuvaan mukaan hallittua humoristista kierrettä. Elokuva alkaa hiukan kuin Hautajaiset Berliinissä, mutta toimintaa ja vauhtia riittää lähes ensimmäisestä hetkestä, kun CIA:n ja KGB:n mies ottavat mittaa toisistaan. Henry Cavill ja Armie Hammer muodostavat mainion parivaljakon, joka joutuu vastentahtoisesti yhdistämään voimansa, kun natsit hankkivat atomipommia.

    Kyseessä ei ole varsinaisesti agenttielokuvien parodia à la OSS 117, vaan Ritchie kertoo jännitystarinan samaan sukkelaan tyyliin kuin Sherlock Holmesissa ja yhteistoimintaa höystetään pikkutuhmalla sanailulla. Takaa-ajokohtaus on varsin lennokas, mutta joidenkin kohtausten toistaminen ”täydennettyinä” tuntuu hiukan teennäiseltä.

    Koska kyseessä on
    brittiläinen elokuva, lopulta tietenkin brittien tiedustelupalvelu jallittaa sekä CIA:ta että KGB:tä, sillä Alicia Vikanderin hahmo toimii brittien laskuun.

    Kaiken kaikkiaan Koodinimi U.N.C.L.E. on viihdyttävä ja hauska kokonaisuus, ei ehkä yhtä täydellisesti onnistunut kuin Sherlock Holmes, jossa anakronismeja oli enemmän, mutta paljon kiinnostavampi kuin Sherlock Holmes: Varjojen leikki.

    En ymmärrä, millä perusteella Hesarin kriitikko voi viikosta toiseen väittää, että näyttelijät olisivat tässä elokuvassa ”tylsiä”. Roolitus on onnistunut: Cavill, Hammer ja Vikander ovat tehtävänsä tasalla, ja sivuosissa Elizabeth Debicki, Jared Harris ja Hugh Grant tekevät hyvää työtä.

    3½/5

    Tekstityksessä oli vaihteeksi kirjoitettu venäläisagentin nimi suomalaisittain: Ilja Kurjakin (eikä niin kuin yllä).

    Tennispalatsi 13:n salissa jokin seinäelementti rämisi voimakkaasti matalien äänien mukana. Onneksi se häiritsi vain mainoksia eikä niinkään itse elokuvaa. Silti taas melkoisen onnetonta ylläpitotoimintaa Finnkino Oy:ltä. Tässä salissa sinilamput eivät paistaneet suoraan valkokankaaseen, eikä niiden kajo juuri heijastunut kankaasta.
     
  3. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Jestas oli viihdyttävä elokuva. Jotenki mun makuun. Äijät sopi rooleihin loistavasti. Menee ostolistalle ehdottomasti.

    4 / 5
     
  4. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Hauska pätkä kyllä, onnistuu viihdyttämään alusta loppuun, vaikkei erityisesti yllätyksiä tarjoakaan.

    3.5/5
     
  5. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 075
    Saadut tykkäykset:
    128
    Todella positiivisesti yllätti. Letkeän vauhdikas leffa joka piti hyvin otteessaan koko keston. Luulin että Cavillia on vaikea mieltää muuksi kuin teräsmieheksi mutta mieshän veti roolin tässä loistavasti. Jotain Roger Mooren tapaista bondmaisuutta oli jopa roolissa hyvässä mielessä.

    Paljon täytyy antaa arvostusta myös Guy Ritchielle jota ilman leffa tuskin olisi ollut näin toimiva ja mukaansatempaava.

    3,5/5
     
  6. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Hmm, en tiedä oliko tää nyt sitten hyvä vai ei. Toisaalta rikottiin kivasti viime aikojen vakoojaleffojen tulvaa esim. toiminnan sivuuttamisella sivuosaan, useiden kuvien kanssa kikkailu oli virkistävää, mutta vähän tylsäksi jäi siitä huolimatta leffan kokonaiskuva. Arnie Hammerin venäjänenglanti oli tökeröä mut muuten näyttelijät olivat runsaudensarvessaan onnistuneita. Ritchien leffalle poikkeavasti suuri budjetti näkyi myös käytännössä, mitä nyt mustan ja harmaan sävyjä olisi voinut vähemmänkin olla, muuten alan miljöö loihdittiin ihan tyylikkäästi screenille.

    3/5
     
  7. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 769
    Saadut tykkäykset:
    490
    Virkistävän erilainen tuotos, josta olisi saanut varsin puuduttavan, mutta onneksi sopivasti "kieli poskella" -asenteella oltiin liikkellä. Tyypeillä on ollut ilmeisen hauskaa myös tehdessään.
    3,5/5 liikuttavan yksimielistä....

    T: Vesku
     
  8. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 546
    Saadut tykkäykset:
    304
    Olipa positiivinen yllätys. Leppoisaa menoa alusta-loppuun ja viihdytti erittäin hyvin koko kestonsa ajan.
    Näyttelijät suoriutuivat rooleistaan hyvin. Ritchien ohjaus oli erittäin onnistunutta.
    Olihan tämä kokonaisuutena parempi ja viihdyttävämpi agentti seikkailu kuin esim. Spectre. Tietenkin enemmän "kieli poskella" tehty kuin Bondi, mutta kumminkin upposi itseeni paremmin.
    Ikävää, että floppasi lippuluukuilla "pahasti" ja jatkoa ei varmasti tule.

    3+/5
     
  9. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Olipas kiva elokuva. Aivoja ei tarvinnut käyttää yhtään, tarina kulki loogisesti ja kivasti eteenpäin. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti ihan sopivasti kesäiseen leffahetkeen. 3½/5 täydellisen turhalle, mutta hyvälle popparileffalle.
     
  10. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 769
    Saadut tykkäykset:
    490
    Tulipahan taas katsottua Subin tv-tallenteena.
    Kestää uudelleenkatselun, ohjaajansa näköinen.
    Edit: arvosana pysyy.

    T: Vesku
     
    sokka tykkää tästä.