Mad Max: Fury Road (2015) (George Miller / Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana RBV, 10.12.2002.

  1. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 545
    Saadut tykkäykset:
    304
    Olihan tämä yksi kovimmista toimintaelokuvista aikoihin. Elokuvan tekemisen vaikeudet ja elokuvaan tehdyt uudelleen kuvaukset, eivät leffassa näkyneet. Uudelleen kuvausten syy epäselvää, Warnerilta lisää rahaa budjettiin?
    Juoni toisintoa Mad Max kakkosesta (re-make, jatko-osa:eek:), huonompi näyttelijä Maxina, mutta helvetin kovaa aivotonta menoa alusta loppuun ja Theron loisti ylitse muiden.
    Toivottavasti Miller ehtii tehdä jatkoa elokuvalle, kun tuota ikääkin on jo:thumbsup: ja olisihan sitä toivonut Gibsonin cameo-rooliin. Tai jopa Hardyn tilalle.

    Mad Max: Fury Road 4-/5

    3D teatterissa (Turku) aivan surkeaa. Missä värit? Missä syvyysvaikutelma? Yksi huonnoimista 3D kokemuksista ikinä:OI)
    Mad Max 3/5
    Mad Max 2 4/5
    Mad Max 3 3-/5 (aivan liian aliarvostettu,vaikka ne lapset vituttaa vieläkin)
     
    Viimeksi muokattu: 20.05.2015
  2. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Oli todella kova. Ainoastaan hiljaiset hetket vitutti ja niitähän oli ainoastaan kaksi. 3D näytti Tennarissa oikein hyvältä.

    5/5
     
  3. Kese1

    Kese1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2012
    Viestejä:
    185
    Saadut tykkäykset:
    4
    ??

    Toimintaelokuva on elokuva. Vai mitä ihmettä haet kahdella arvosanalla? Camp-leffa luokittelussa ehkä ymmärtää kahden arvosanan luokittelun, muuten ei.

    Helvetin viihdyttävä leffakokemus, kahdesti jo katsottu ja tulee kestämään lukemattomia uusintakatseluita, joten arvosanani on 5/5.
     
  4. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Helvetin hyvä toiminta leffa enkä yleensä edes pidä toiminta leffoista :):):):). 3D pilasi kyllä elokuvaa ihan kiitettävästi no odotetaan että pääsen dvd katsomaan 2D nä
     
  5. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 545
    Saadut tykkäykset:
    304
    Kyllähän tässä oli omanlaista Camp-henkeä. Tuo erottelu toimintaelokuvan ja "elokuvan" välillä korjattu ja päivän sulateltua elokuvaa, pisteet nousivat. Silti olisin mielelläni nähnyt Gibsonin Maxina, vaikka ikää jo herralla on (ei silti niin paljoa kuin esim. Stallonella ja Arskalla).
    Tämä tulee tosiaan kestämään useita katselukertoja. Mad Max-Asfalttisoturikin on tullut katseltua kymmenisen kertaa.
     
    Viimeksi muokattu: 20.05.2015
  6. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 993
    Saadut tykkäykset:
    265
    Joo olihan tämä melkoinen rymistely, alusta loppuun yhtä pauhaa. Henkilöhahmot jäivät hieman etäisiksi ja juoni oli ohut. Mut ei haittaa, tämä raina on kokemus ja sen liiaallinen analysointi on turhaa. Aika kului kuin siivillä, vaikka leffalla parisen tuntia kestoa. Ulkoisesti myös erittäin hienon näköinen. Veikkaan ettei tätä kovin montaa kertaa tule katsottua, koska kaiken muistaa liian helposti ohuen juonen takia. Vois katsoa noi vanhat leffat, muistaakseni niitä ei ole tullut katseltua...
     
  7. Kese1

    Kese1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2012
    Viestejä:
    185
    Saadut tykkäykset:
    4
    Fury Road ekan kerran jälkeen oli sellanen olo että 'huh', tuntui että kaikkea ei oikein vielä sisäistänyt ja itse Mad Maxin pienempi osa häiritsi hieman, mutta toisella kerralla ei enää.

    Road Warrior on katsottu myös 10 + kertaa, aina sopivin väliajoin tulee tuon pariin hakeuduttua ja sama varmaankin käyn Fury Roadin kanssa.

    Eilen kattelin ekan Mad Maxin uudestaan (aluksi vahingossa jenkki-dubbauksella vartin verran), ja oli mukava huomata tiettyjä pieniä yhtäläisyyksiä tämän uuden kanssa.

    Thunderdomen kattelin silloin kun ilmestyi ja se oli karmea pettymys, enkä olen sen jälkeen sitä yrittänyt uudestaan katella, jospa nyt...
     
  8. KaKui

    KaKui FullHD Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.07.2000
    Viestejä:
    2 304
    Saadut tykkäykset:
    40
    Olihan tämä melkoista rymistelyä alusta loppuun, ei pitkästymään päässyt :thumbsup: Gibsonin puuttuminen ei haitannut, pääsipähän Furiosa paremmin esille, unohtamatta muita kauniita naisia :) Ja tuskin tämä tästä olisi parantunut vaikka Gigson olisi ollutkin Maxina. Joskus vuosi sitten katsoin pitkästä aikaa edelliset Mad Maxit ja minusta niistä oli hieman aika ajanut ohi, jopa kakkos-osasta joka tosin oli edelleen edellisistä paras mutta tämä uusin meni kyllä siitäkin reilusti ohitse.

    3D kuva oli hieman epätarkka/suttuinen kuopion scala 2:ssa (tosin kun kovin harvoin tulee teatteriin asti vaivauduttua niin ennestään 3D:stä on kokemusta vain uusimmasta Hobitista ja siinä 3D oli loistava, liekö sit ollut HFR:n ansiota).
    Kiitokset myös Discshopille kutsusta elokuvaa katsomaan.
     
  9. Kese1

    Kese1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2012
    Viestejä:
    185
    Saadut tykkäykset:
    4
    Oulun Plaza 1 katsotussa 2D kopiossa oli välillä havaittavissa nykimistä, ja ilmeisesti muissakin teattereissa on samaa ilmiötä havaittavissa. Kyse ei ole Millerin käyttämässä suljinaikakikkailusta (vai miksi tuota hieman nykivän nopeaa kikkailua kutsutaan), jota käytettiin esim. alussa kun Max yritti paeta linnakkeesta. Uusintakatselussa Kemin Kinopirtissä (2D), ja tuota nykimistä ei juurikaan ollut, tosin kangas oli about puolta pienempi.
     
  10. Zuah

    Zuah Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2000
    Viestejä:
    979
    Saadut tykkäykset:
    1
    Sama ongelma Plaza 7 ja 2D näytös. Ajattelin aluksi sen olevan tehokeino, mutta tuota nykimistä näkyi turhan usein ja kohdissa missä tuota ei pitäisi näkyä.
     
  11. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Pyörrän kirjoitukseni siitä, että tuttu nimi on suuri syy ylistävälle kritiikille. Olihan tämä hyvä. Jos vertaan hiljattain nähtyyn Avengersiin niin Fury Roadin toimintakohtauksilla oli joka kerta tarkoitus ja niissä oli panosta ja niissä oli vaaran tuntua. Nuori Mel Gibson olisi kyllä sopinut hyvin pääosaan, mutta nykyisen ikäinen - enpä oikein tiedä. Roiston rooli olisi sopinut paremmin :D Kertaakaan ei tullut kelloa katsottua, mikä on hyvä merkki.

    Lopputeksteissä oli huomionarvoista digitaalitehosteryhmän (= CGI-animaattoreiden) pienehkö määrä, vain 1-2 sivun verran. Stuntti- ja rakennusryhmää oli senkin edestä. Avengersin lopputeksteissä oli stunttiryhmä pienehkö, mutta digitaalitehosteira oli ainakin kymmenestä eri firmasta ja nimiä sivutolkulla. Tämäkin kertoo tehosteiden aitoudesta Fury Roadissa.
     
    Viimeksi muokattu: 23.05.2015
  12. Aceman

    Aceman Shot down in flames!

    Liittynyt:
    23.02.2000
    Viestejä:
    3 603
    Saadut tykkäykset:
    149
    Samaa oli nähtävillä Vantaalla Flamingo1:ssä. Lisäksi volat oli heitetty taas totaalisen kaakkoon, ei mitään tolkkua.
     
  13. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 526
    Saadut tykkäykset:
    89
    Hyvä, että mustiskin diggaili :thumbsup:

    Eikö toisaalta uutuudenviehätys ikään kuin tunnetun brändin vastakohtana ole seikka, jonka merkitystä voidaan myös spekuloida. Siksi en itse pidä ainakaan mahdottomana, että elokuvasta olisi innostuttu täysin tuoreena juttuna yhtä paljon. Mutta, teorioiksihan nämä viime kädessä jäävät.

    No ei kyllä ikimaailmassa :D Piti ihan varmistaa eilen asia katselemalla tuo R4 ja kyllä tämä sillä useammankin lattian pyyhkii. Ei sillä, etteikö tietysti saisi eri mieltä olla!
     
  14. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Ymmärrän kyllä Ranbon diggauksen. Rambon juoni oli vielä suoraviivaisempi ja pättäväisempi, tosi selkeä ja pelkistetty. Kaksi samanlaista lauttareissua mutta täysin erilaisilla matkustajilla - siinä on jtoain hienoa :)
     
  15. dj_pirtu

    dj_pirtu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.09.2005
    Viestejä:
    345
    Saadut tykkäykset:
    5
    Vihdin kino näytti yhtenä päivänä 2D:nä ja silloin kävin katsomassa kun ei 3D niin kiinnosta. Ei tämä itselle nyt niin kovin jytissyt kuin olisin ehkä halunnut, ehkä vähän sieluton. Mad Max 2 tietty se paras kaikista ja siihen myös mielessään vertasi. Nyt ei vaan hahmoista saanut otetta ja kohtalot jäi vähän yhdentekeviksi. Jos minä olisin jotain muuttanut niin hahmoille vähän enemmän pohjustusta ja toimintaa vaikka vähän karsinut. Mutta nämä nyt on niin makuasioita.

    3,5/5
     
  16. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    Olihan tää helvetin kova leffa. Hattua täytyy kyllä Millerille nostaa, että tämmöistä tavaraa pystyy vielä joku tekemään. On siinä nuoremmille hyvää oppimatskua kuin sitä toimintaa pitää tehdä ja kuvata. Leikkaajalla myös peukkua. Hyvin pysyi homma kasassa eikä tullut kyydistä tiputtua vaikka lähes koko ajan mentiin eikä jarruteltu. Theron ja Hardy hoitivat hommansa mallikkaasti. Kitaramies nauratti koko ajan kun kuvissa vilahti. Kyllä äijällä oma leffa pitää saada! :D

    ****½

    Mielenkiintoisia uutisia kotiteatteriin...

    Mad Max: Fury Road on kotona vielä parempi: mustavalkoinen ja mykkä
     
  17. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 980
    Saadut tykkäykset:
    340
    Olihan tämä hieno elokuva, mutta odotin ehkä ennakkohehkutusten perusteella vielä enemmän. Toimintakohtaukset ja elokuvan maailma olivat upeasti toteutettuja, mutta parin lauseen mittainen juoni oli vain liian simppeli.

    Ärsytti nopeutetut kohtaukset alkupuolella, ja jossain vaiheessa olin näkevinäni kuvassa outoa nykimistä. Johtuikohan jälkimmäinen motion blurrin puuttumisesta? Kävin katsomassa 2D-version.

    Hämmentävää kyllä, että miten stunteilla toteutetut toimintakohtaukset voivat näyttää niin paljon paremmilta kuin tietokoneella tehdyt vielä nykyäänkin.

    ****
     
  18. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Alussa oli tosiaan haettu Crank-tyyppustä aggressiivista hullua action-visuaalisuutta: superlyhyt suljinaika kamerassa, jolloin jokainen kuva on veitsenterävä still-kuvan tyyppinen eikä motion blurria ole ja lievä nopeutus. Näyttää nykivältä motion vlurrin puutteen vuoksi.
     
  19. Warloch

    Warloch Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.05.2007
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huh huh. Viimeksi innostui Starship Troopersista näin paljon. Pitkästä aikaa tekee mieli mennä katsomaan elokuva uudestaan.
    Kaikki Rambot IV, John Wickisevät jn. jäävät valovuosien päähän tästä teoksesta.

    Elokuva ei myöskään sovi ADHD-Jonneille koska elokuvan tahti sekä pienet yksityiskohdat sekoittavat pienien pissisten pään totaalisesti.
    Kannattaa tsekata tämä elokuvan oppitunti ainakin pariin kertaan, ennen kuin tekee päätöksensä elokuvan suhteen.
    Ja 2D:nä tämä pitää katsoa. 3D ei vaan yksinkertaisesti toimi elokuvissa.
     
    Viimeksi muokattu: 26.05.2015
  20. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 545
    Saadut tykkäykset:
    304
    Sinun mielestä 3D ei toimi elokuvissa. Tässä leffassa ei tosiaan toiminut, mutta muutamissa elokuvissa kyllä, ainakin omasta mielestäni.