Lumoava kirous (Beautiful Creatures) (2013) (Richard LaGravenese / Alden Ehrenreich, Alice Englert, Jeremy Irons, Emma Thompson, Viola Davis, Emmy Ros

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 20.09.2012.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Beautiful Creatures on yliluonnollinen rakkaustarina, joka kertoo tarinan kahdesta tähtien yhdistämästä rakastuneesta. Ethanista on nuori mies, joka haaveilee pääsevänsä pois pienestä kotikaupungistaan - Lena puolestaan on salaperäinen nuori nainen ja tulokas paikkakunnalle. Yhdessä he paljastavat heidän perheitään verhoavat synkät salaisuudet, heidän historiansa ja kaupunkinsa.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    [​IMG] Katso kuvagalleria: selattava | klikattava

    Ensi-ilta Suomessa 1.3.2013 (USA:ssa 13.02.2013)
     
    Viimeksi muokattu: 01.03.2013
  2. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 381
    Saadut tykkäykset:
    225
    Lumoava kirous vaikuttaa melko suoraviivaiselta Houkutus-epigonilta. Ollaan syrjäisellä pikkupaikkakunnalla, ja lukioon saapuu uusi salamyhkäinen oppilas, jolla on yliluonnollisia kykyjä. Syntyy romanssi, jossa on omat koukeronsa.

    Lumoavan kirouksen tapahtumat sijoittuvat Gatlin-nimiseen tuppukylään Etelä-Carolinaan. Lukiolainen Ethan Wate (Alden Ehrenreich) lukee kiellettyjä kirjoja ja haaveilee opiskelupaikasta, joka sijaitsisi mahdollisimman kaukana. Luokalle tulee uusi oppilas Lena Duchannes (Alice Englert), joka asuu salaperäisen, rikkaan enonsa Macon Ravenwoodin (Jeremy Irons) kartanossa. Nuorten välille kehittyy romanssi, mutta taustalla on kirous, jonka juuret juontavat USA:n sisällissotaan, sillä Lena on noita ja hänen pitää valita puolensa 16-vuotispäivänään (valo tai pimeys).

    Elokuvan alkupuoli ei ole täysin vailla viihdyttävyyttä kuvatessaan kohtalaisen älykkään nuorukaisen viihtyvyysongelmia henkisesti ja hengellisesti äärimmäisen ahdasmielisessä pikkukaupungissa. Alkupuolelle voisikin antaa arvosanaksi 3/5. Kun varsinaisen kirouksen luonne alkaa paljastua ja uusia henkilöitä saapuu paikalle, tarinan asetelma muuttuu väkinäiseksi ja kaukaa haetuksi.

    Sivuosien näyttelijöistä Jeremy Irons tekee vaisun roolin, mutta Emma Thompson irrottelee sen verran kuin käsikirjoitus sallii.

    Romaanisarjassa Caster Chronicles on neljä osaa, mutta elokuvasarja ei ole saanut jatkoa, vaikka Lumoavan kirouksen loppu jää avoimeksi.

    2/5

    Pohjoismaisessa blu-rayssa (BD-25) ei ole mitään lisämateriaalia. Suomenkielisessä tekstityksessä on ongelmia: välillä mukana on ruotsinkielistä käännöstä, välillä käännös vaikuttaa virheelliseltä. Muutama kuvanäyte:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]