Logan (2017) (James Mangold/ Hugh Jackman, Patrick Stewart)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Plisukainen, 20.10.2016.

  1. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Wolverinen tarinat saavat Jackmanin osalta päätöksensä ensi vuoden maaliskuussa.

     
  2. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Oikein hyvältä vaikuttaa. :cool:
     
  3. ColdAsIce

    ColdAsIce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    771
    Saadut tykkäykset:
    3
    Hyvä meininki! Trailerin loppupuolella Logan nojailee ilmeisesti lapioon. Eli luultavasti Xavier kuolee ja Logan hautaa hänet. Toivottavasti luvassa on koskettavaa mutanttidraamaa. Ainakin trailerissa on hieno tunnelma. Kunhan lapsinäyttelijä hoitaisi hommansa ja kunhan leffa ei kärsisi supersankarifilmatisointien kompastuskivestä eli paskoista pahiksista.
     
  4. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 644
    Saadut tykkäykset:
    63
    Tämä vaikuttaa kyllä hyvältä. Patrickin jo niin vanha. Mutta urhoollisest menee sinne minne kukaan ei ole koskaan aiemmin mennyt.
     
  5. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
  6. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Arvostelut vaikuttavat lupaavilta, toivottavasti ei itse tarvitse pettyä. Ja ilmeisesti luvassa on todella hurmeista meininkiä..
     
  7. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 542
    Saadut tykkäykset:
    303
    Luulin, että Logan olisi pienimuotoisempi leffa kuin aikaisemmat Wolverine seikkailut. Mutta $127 miljoonan budjetti kertoo hieman toista.
    Toivottavasti tällä kertaa onnistutaan, kun kaksi aikaisempaa Wolverin elokuvaa eivät olleet hääppöisiä. Arvosteluista päätellen tällä kertaa ollaan onnistuttu, hieno homma.
    93% Rotten Tomatoes
    8.9 IMDb
     
  8. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Oli kyllä todella hyvä, X-Men 2:n kanssa taistelee parhaan X-elokuvan paikasta, ehkä kiilaa kynnenmitan verran edelle ja koko elokuvasarjan parhaaksi. Onneksi ei tullut kolmatta heikkoa Wolverine-elokuvaa putkeen, vaan nyt osuttiin napakymppiin. Tuskin aiheuttaa pettymystä kenellekään, kaikki toimii ihan sinne viimeiseen kuvaan saakka. Last of Us/Children of Men -viboja läsnä juoniasetelman ja tunnelman osalta. Jos väkivalta miellyttää, niin terät kyllä uppoavat kalloon ja irtojäseniä lentelee. Ai niin ja fuck-sanoja sekä johdannaisia on runsaasti myös.

    Surullinen, rankka ja huumorikin kukkii toimivasti siellä traagisen ja vääjäämättömän tarinan lomassa, Loganin ja Xavierin keskinäistä sanailua on ilo seurata ja nuori Dafne Keen näyttää koko kirjonsa ensimmäisessä elokuvaroolissaan. Patrick Stewartille soisin laajempaa tunnustusta ja pystejä roolistaan, uskomattoman hienoa ja vivaihteikasta näyttelyä vanhalta herrasmieheltä, kuten odottaa saattaakin.

    Jos tämä nyt oli viimeinen näytös missä mielessä vaan, niin se tehtiin tyylillä. Ovia suljettiin, mutta myös uusia polkuja raivattiin ryteikköön. Vahva 4/5.
     
  9. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    Kun jumalat on ahdistettu nurkkaan elinvoimiensa viimeisille rippeille. Vaikuttavahan se oli ja rohkaisevaa jatkoesimerkkiä siitä mitä supersankarielokuva voi olla kun luovutaan niistä ikärajoitteiden tuomista kahleista. Loganin viimeinen tarina on sen pelkistetyn riisutussa muodossaan äärimmäisen toimiva ja tunnetasoillaan osumatarkkuuttaan näyttävä kokonaisuus, joka tuo saagan sen tienraivaajien osalta tummasävyiseen, mutta niin oikealta tuntuvaan päätökseen.

    Hugh Jackmanin ja Patrick Stewartin suoritukset ovat elokuvassa niin vahvoja, että muidenkin kanssatoverien kannattaa kyllä ottaa oppia siellä omissa karsinoissaan, että miten tätä hommaa voi näin parhaimmillaan tehdä. Kun käsikirjoitus antaa mahdollisuuden, niin tee parhaasi että saat riisuttua ne teennäisyyden tossut pois ja anna kaikkesi.

    X

    4.5/5
     
  10. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 979
    Saadut tykkäykset:
    258
    Mukavasti raakuutta ja tummasävytteistä menoa, ei pelätä näyttää aivojen palasia, suolenpätkiä ja veriroiskeita. Maisemat ovat hienoja ja tuntuu, että jokainen kohtaus on hyvin suunniteltu kuvakulmia myöten. Kuitenkin loppua kohden hieman alkaa hiipua meno ja ainakin arkiviikon päätteeksi alkoi kellon vilkuilu. Kyllä tämä silti sarjisleffojen aatelia on, ja xmenleffoista yksi parhaista.
     
  11. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Logan on piristävän erilainen ainakin perinteiseen Marvel-kuvastoon verrattuna. Yleensäkin elokuvaa voisi kuvata sanalla hillitty, mikä ei välttämättä tule ekana mieleen supersankarileffoista. Tässä tapauksessa kaikki kuitenkin toimii hienosti ja elokuvasta ei ole väkisin väännetty tarpeettoman synkkää tms. Se ehkä vaivasi hieman Batman v Superman leffaa, mutta onneksi tämä paketti toimii paljon paremmin. Muutenkin moni asia on tässä elokuvassa sopivasti kohdallaan, ja siitä pitävät varmasti nekin, jotka ovat jo hieman kyllästyneitä perinteisiin supersankarileffoihin.

    Puuttumatta mitenkään elokuvan loppuun, on tämä kaiketi Jackmanin viimeinen leffa wolverinena, ja sen hän hoitaa kotiin hienosti. Jännä nähdä, että kuka manttelin perii.

    4/5
     
  12. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Tässä oli paljon hienoa, mutta odotin ehkä vielä enemmän. Kun tehdään tällaista toimintaelokuvaa, jossa satsataan enemmän henkilödraamaan, henkilöiden toimintaan kiinnittää enemmän huomiota. Hetkittäin mulle tuli fiilis, että uskottavuutta puuttuu. Se vain taitaa olla ikuinen ongelma tällaisissa mutanttileffoissa. Lauran esittäjä Dafne Keen oli kyllä roolissaan huikea.

    4/5
     
  13. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Kyllä maistui, ja paljon. Erittäin erilainen, mutta samalla toimiva toimintadraama, etten sanoisi :) Pääosakolmikon naljailua ja keskustelua oli ilo seurata ja sitä tunnepuoltakin oli saatu mukaan tarttuva määrä. Vanhuus, vanhat teot ja historia todellakin näkyi ja tuntui kouriintuntuvasti molempien legendojen kasvoilla, kropassa ja elämässä, joita sitten täydensi "uudempi" mutanttituttavuus vähän pienemmällä sivuroolilla. Lauran roolissa esiintynyt nuorukainen meni kerralla parhaiden lapsinäyttelijöiden listalle. Ulkoinen anti on varsin pelkistettyä mutta tarvittaessa näyttävää ja Wolverinen huitelemat vahingot tuodaan tällä kertaa lähes mitään säästelemättä esille. Tarinapuolella mentiin oikeastaan aika tavallista reittiä, vähän tälläisen vinsahtaneiden roadmovien tyylillä, mutta oikeastaan sekin toimi hienosti. Hieman miinusta kestosta joka vähän viimeisellä kolmanneksella alkoi tuntumaan venytetyltä. Sivuosissa vilahteli/kävi kuolemassa muitakin etäisesti tuttuja kasvoja; pahispuolella ei niin yllättäen oltu hereillä ja varsinkin erään hahmon tuominen kuvioihin leffan puolivälissä latisti hieman fiilistä. Paha on paha teollisuuslaitoksineen ja tohtoreineen, ja tämä tarjoaa 2029 vuoden ajankohdan huomioiden paljon vaihtoehtoja tuotantoyhtiölle tarjota lisää uusia seikkailuita, ennen tai jälkeen. Tosiaan lopetus on tyydyttävä ja tavallaan pysäyttävä ja onko tässä paljon muita vaihtoehtoja miten se voisi loppua, hyvä näin; aivan lopputekstejä myöten. Katsojat ja kriitikot ovat pitäneet, tässä voisi olla jopa aineista Stewartin oscar-ehdokkuudelle (joita ei siis ole annettu supersankarileffoille). Yhdessä X-Men 2 kanssa parasta mitä ryhmärämä-puolelta katsonut.

    4,5/5
     
  14. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    224
    Jo Loganin traileria katsoi suu auki, ja itse elokuvakin sai välillä reagoimaan samoin. Ryhmä-X-elokuvissa on taas kerran otettu vaikuttava askel kohti uudenlaista realismia ja uskottavuutta. Ympäristöissä ja henkilöhahmoissa on aitoa rähjäisyyttä ja rosoisuutta sekä toiminnassa verisyyttä, joka tuo mieleen vaikkapa parhaat Likaiset Harryt.

    Wolverine (Hugh Jackman) raataa limusiinikuskina ja Xavier (Patrick Stewart) sairastaa dementiaa, eikä vanhuuden vaivoja peitellä. Mutanttien loistonpäivät vaikuttavat jääneen kauas menneisyyteen, ja nyt vain odottaa kituutetaan, että kuolema tulee ja korjaa. Kolmesta Wolverine-elokuvasta tämä on ehdottomasti paras.

    Jäikö mitään hampaankoloon? Huomasin kolme ottoa, joissa kuva kärsi videomaisista virheistä.
    Dramaturgisesti haasteellinen oli se ratkaisu, että Wolverinen vastustajaakin esittää Hugh Jackman. Toisaalta kukapa muukaan pystyisi ottamaan Ison W:n hengiltä niin että ratkaisu tuntuisi tyydyttävältä? Avoimeksi jäi, miksi Wolverine oikein oli sairastunut — johtuiko se alkoholinkäytöstä vai adamantiumista? Ja miksi Wolverinella oli yhä adamantiumranko, vaikka Days of Future Pastissa se jäi toteutumattomaan menneisyyteen?

    Viimeisessä kuvassa nuori Laura (Dafne Keen) asettaa Wolverinen haudalle vinoristin. Lopputekstit alkavat Johnny Cashin laululla. Mykistävää.

    4½/5

    Tytöltä hän minusta näytti.
     
  15. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Täydellisyyttä hipova kokonaisuus, jossa ei kompastuttu lapsinäyttelijöihin tai CGI-efekteihin. Selvästi studion vaatimus leikata rajusti budjettia aiemmista X-Meneistä/Wolverineistä, koska kyseessä ei ole koko perheen elokuva, teki tällekin elokuvalle hyvää, sillä Logan onnistui viihdyttämään paitsi toimintansa niin myös draamansa suhteen erittäin vahvasti. Elokuvasta tulikin mieleen neljäs Rambo, jossa myös tuntui, että aivan kaikkeen panostettiin 110-prosenttisesti ja lopussa teki mieli taputtaa, kun vähemmän kriittisesti arvostetun genren elokuvasta viitsitään tehdä niinkin upea. Elokuvassa oli loppumusiikkeja myöten hieno vanhojen konkareiden teema, sillä kahden ikonin X-Men -joutusenlaulun lisäksi mukaan oli otettu edelliseltä vuosituhannelta tuttuja kasvoja (esim. Richard E. Grant ja Eriq La Salle). Kirsikkana kakun päällä elokuva kestänee useita katselukertoja, sillä mukana oli kaikilla tavoin hienoja (jopa hauskan itseironisia) viittauksia hahmojen historiikkiin.

    5/5 :cool::cool::cool::cool::cool:
     
  16. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    ^ Mitä tarkoitat "vähemmän kriittisesti arvostetulla genrellä"? Supersankarifilmatisointeja? Mitkä siellä ovat olleet liian vähän arvostettuja?

    Ainakin näitä on RT:ssä arvostettu:
    X-Men First Class 86%
    X-Men: Days of Future Past: 91%
    X-Men 2 86%
    Avengers: 92%
    Winter Soldier: 89%
    Civil War: 90%
    Iron Man: 94%
    Deadpool: 84%
    Spider-Man 2 93%
    Daredevil S1: 98%
    Batman Begins: 84%
    Dark Knight: 94%
    Logan: 92%

    Varmaan aliarvostettujakin on, mutta en noin yleisesti ole sellaista kyllä huomannut, vaan laadukkaimmat on vastaanotettu hyvin.

    Edit: jos väkivaltaisista toimintafilmeistä puhutaan, niin siellä arvostusta voikin olla vähemmän. Tosin First Blood 87%, Die Hard 92%, Terminator 100%, John Wickit 85% ja 90%, Hard-Boiled 94%, The Killer 100%, Better Tomorrow 93%, Enter The Dragon 95%, Raid 85% jne.

    Rambo 37% :p Paljon tuota parempi, mutta paljon heikompi kuin ykkönen imo...
     
    Viimeksi muokattu: 11.03.2017
  17. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kyllä, tällä vuosituhannella on myös tullut kriittisesti arvostettuja toiminta-/supersankarileffoja, muttei kuitenkaan niin paljon, että se olisi nostannut ko. genren keskiarvon korkeammalle, kuin missä draamaelokuvien keskiarvo lepää. Toisin sanoen, ainahan se oletus on, ehkä sitten vähenevissä määrin, että toimintaleffa on tehty sillä periaatteella, millä esim. Transformersit (toivon mukaan tänne ei nyt tule joku Michael Bay -fani sanomaan, kuinka ko. leffat ovat aliarvostettua taidetta) on selkeimmin tehty. Ehkä Logan olikin niin täydellisyyttä hipova kokonaisuus, koska se itse asiassa onkin draamaelokuva, jossa on toiminallisia, supersankarielokuvien elementtejä.
     
  18. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Tämä oli jopa yllättävän hyvä. Niin hyvä, että jäi pieni nälkä nähdä lisää samaa - toivottavasti tulossa on jokin Director's Cut tms. jossa olisi lisää Jackman/Stewart-kohtauksia. Vaikka niitä olikin, jäi kuitenkin vielä tilaa lisäykselle. Lapsinäyttelijä oli suorastaan mainio - jopa enemmän "ahma" kuin Jackman monessa kohtauksessa. Ja, kuten monessa paikassa on jo toivottu, Stewartille toivoisi roolista Oscar-ehdokkuutta, ehkä jopa voittoa.

    5-/5
     
  19. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Mun mielestä tämä on kuitenkin liioittelua. Stewart oli hyvä, mutta kyllä varsinaisissa draamoissa on sen verran kovan luokan suorituksia, että tämä ei riitä. Itse olen hyvin yllättynyt, jos Stewart pääsee edes ehdolle.
     
  20. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Mutta onko se sitten faktaa, että laatukamaa on tässä lajityypissä tullut samassa suhteessa kuin draaman puolella? Se olisi seuraava kysymykseni :cool: En varsinaisesti saa näin äkkiä mieleen ainakaan montaa todella onnistunutta trikoosankari/toimintafilmiä, joka olisi jäänyt selkeästi aliarvostetuksi. Kai sekin tietysti voi olla totta, että kumpikaan ei ole valtaosan kriitikoista suosikkigenre. No jaa.

    Kyllä vähän harmittaa, että pe tein päätöksen hankkia Loganin suoraan reiskana. Näkeehän sen sitten, mutta on tässä kiinnostus kasvanut aika paljon! Ehkä vielä ehtii...