Locke (2014) (Steven Knight / Tom Hardy, Ruth Wilson, Olivia Colman, Andrew Scott, Tom Holland, Bill Milner)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 26.03.2014.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Ivan Locke (Tom Hardy) on työskennellyt ahkerasti saavuttaakseen sellaisen elämän, josta hän on haaveillut. Hän on omistaunut työlleen jota hän rakastaa sekä perheelleen jota hän ihailee. Kun hänen uransa yksi haastavimmista hetkistä on käsillä niin hän saa puhelun, joka johtaa tapahtumaketjuun jossa osallisina ovat niin hänen perheensä, työnsä sekä sielunsa. Kaikki tämä tapahtuu yhden mukaansatempaavan automatkan aikana. Elokuva on tarina siitä miten yksi päätös voi johtaa koko elämän romahtamiseen.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 30.05.2014)
     
  2. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Eilen kävin katsomassa. Hyvin hoiti hommansa Tom Hardy ja ääninäyttelijät. Tarinakin oli näin keski-ikäisen miehen näkökulmasta helposti samaistuttava.jotenkin tuli mieleen elokuvat Cellular ja Phone Booth, niissäkin oltiin puhelimessa koko ajan ja pienellä porukalla toimittiin. Imdb:n mielestä Locke on näistä puhelinleffoista paras ja olen itse asiassa samaa mieltä. Missään kohdassa ei tuntunut siltä, että junnataan paikallaan. Pituuttakin elokuvalla oli sopivasti (1h25min). Ei tämä kuolematon klassikko ole, mutta oikein toimiva yhden miehen draama.
     
    Viimeksi muokattu: 30.05.2014
  3. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olipas pettymys tämä leffa. Kovat oli odotukset kehujen ja Tom Hardyn takia, tosin ohjaajan edellinen leffa oli vähän keskinkertainen, ja siksi olin kuitenkin vähän epäileväinen, onko Locke mikään huippuleffa monista kehuista huolimatta. Mutta kyllä tämä Locke oli tasapaksu ja paikoin tylsä leffa. Cellular ja Phone Booth ovat jännempiä ja muutenkin parempia leffoja. Lockea on verrattu Ryan Reynoldsin Buried -elokuvaan, ja tietyllä tapaa vertaisin tätä myös James Francon 127 Hours -leffaan, mutta nekin ovat kyllä paljon jännempiä ja parempia, kuin tämä Locke. Tiesin kyllä ennalta, että
    Locke tapahtuu koko leffan ajan autossa, mutta odotin, että Locke saa matkansa aikana kuulla puhelimessa jostain todellisesta uhasta/vaikeudesta, mutta aika arkisia olivatkin murheet.
    Ajattelin ennalta, että tämä elokuva voi olla hyvä joko uhkaavan ilmapiirin/tunnelman takia tai toisaalta koskettavuuden takia. Elokuvaa olisi voinut lähteä viemään joko enemmän jännittävämpään ja trillerimäisempään suuntaan, tai valita koskettavan draaman, mutta nyt leffa jää jotenkin molempien tyylilajien puolitiehen, sillä leffa ei ollut jännä, muttei se koskettanutkaan. Suosikkinäyttelijäni Tom Hardyltakin suht keskinkertainen suoritus. Mutta kyllä tämän leffan kerran katsoi, 3 tähteä viidestä.
     
    Viimeksi muokattu: 10.09.2014
  4. dj_pirtu

    dj_pirtu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.09.2005
    Viestejä:
    345
    Saadut tykkäykset:
    5
    Tää oli hyvä, yhtään tylsää hetkeä ei ollut. Jäi pikemminkin tahtomaan lisää leffan loputtua.

    4/5
     
  5. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Lievä pettymys oli odotin jotain piinaavampaa puhelua vaikka miehellä ongelmiakin oli ihan kylliksi. :):):)
     
  6. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 560
    Saadut tykkäykset:
    295
    Tämähän oli ihan hyvä.
    Canalilta tuli katseltua ja päällimmäisenä jäi mieleen ettei tosiaan taida ihan parikymppiselle avautua.
    Vaatinee jonkinlaista elämänkokemusta voidakseen edes jotenkin samaistua päähenkilön toimintoihin nauttiakseen riittävästi tästä elokuvasta.
    Hyvinhän tässä kuitenkin päästiin elämän perusarvoihin kiinni pienelläkin suorituksella.

    Mielenkiintoinen ja omalla tavallaan ihan hieno elokuva, myös juuri sopiva kestoltaan.
     
  7. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Ihan sattumalta tämän leffan lainasin kirjastosta ja lyhyen kestonsa vuoksi katsoin lauantaiaamuna juuri ennen kuin piti palauttaa. Kävipä hyvä onni, sillä tama leffa upposi meikäläiseen todella hyvin. Tarina on sinällään mielenkiintoinen, enkä usko sen avautuvan ihan nuorimmille DVDPlazan lukijoille. Kerrontatapa oli hyvin valittu, ja se kesti täydellisesti juuri tämän elokuvan ajan. Jos tarinaa olisi pitkitetty vaikka 10 minuuttia, niin luulen että siihen olisi kyllästynyt. Hardy veti loistavan roolin. Nuorempien ja ADHD-tapausten kannattaa suosiolla jättää leffa väliin, kaltaiseni vanhukset ja muuten hitaat varmaan nauttivat. 5/5. (Ehkä vähän liioitellen)
     
  8. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Miksi yleistät? Ei kaikki nuoret ole niin tyhmiä että eivät pidä taide elokuvista. Tosin valitettavasti olet siinä oikeassa että suurin osa on. Minuakin haukuttiin silloin kun olin nuori kun katsoin kuulemma niin paskoja elokuvia joista toiset nuoret eivät pitäneet:(
     
  9. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Yleistän sillä mustavalkoisen maailmankuvan mukaan on helpompi elää. On hyviä ja pahoja ihmisiä, on vääriä ja oikeita mielipiteitä. On nuoria typeryksiä ja vanhoja viisaita! Esimerkiksi tämän elokuvan tykkäämisen perusteella voi jakaa ihmiset oikeassa ja väärässä oleviin. :) [Olihan tuo tarpeeksi selvää sarkasmia?]

    No joo, totta puhut, kyllä tästä voi joku nuorikin pitää ja saattaa olla että joku vanhus ei ehkä pidä. Tarkoitin ihan sitä mitä kirjoitin. Uskon että Locken tyyppisestä elokuvasta saa enemmän kun voi samaistua henkilöihin. Locke on niin pienieleinen elokuva, että samaistuminen on oleellinen osa. Eihän tässä leffassa oikeasti tapahdu mitään muuta kuin auton ratin kääntelyä ja puhelimen räpläystä.
    Ei mulla ole kokemusta Euroopan suurimman betonivalun valvomisesta, saatika että olisi tullut käytyä panemassa jokku random-narikkanoita paksuks. Mutta toki elämänkokemuksen myötä on oppinut ymmärtämään, mitä tuon kokoluokan asiat merkitsevät yksittäiselle ihmiselle. Miten iso päätös on jättää työ hoitamatta tai mitä lapsen tekeminen jokun muun kanssa merkitsee puolisolle ja lapsille.

    Kirjoitit että elokuva oli pettymys ja odotit jotain piinaavampaa. Eipä realimaailmassa perusmiehen elämässä paljon tuon piinaavampia asioita voi tapahtua, Locke laittaa koko elämänsä palasiksi. Perheen ja uran, yleensä kaiken, minkä varaan hänen identiteettinsä on rakentunut. Taustalla on asia, joka pakottaa miehen tekemään tämän päätöksen. Arkisia asioita toki, mutta erittäin merkittäviä kyseisen henkilön kohdalla. Ja jos tätä ei ymmärrä, kuten esim. Resurssi tuolla yllä avautuu, on aika selvää että ei kuulu leffan kohderyhmään.

    Ketjussakin mainittu 127 Hours -leffa on periaatteessa samanlainen tarina ja kerronnaltaan samantyyppinen. Minä en pitänyt siitä juuri ollenkaan, koska en ymmärtänyt päähenkilön motiiveja. En pystynyt samaistumaan siihen yli-ikäiseen extremehölmöilyä harrastavaan idioottiin, joten mulle oli avian säälittävän yhdentekevä miten sille kävi. Toivottavasti olisi kasvanut aikuiseksi. :) Locken keski-ikäiseen perheenisään taas pystyn samaistumaan, joten varmaan siksi se vetosi.