Little Prince, The (2015) (Mark Osborne / Mackenzie Foy, Rachel Mcadams, James Franco)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 26.11.2015.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Pieni tyttö elää aikuisille suunnatussa maailmassa, johon hänen äitinsä yrittää parhaansa mukaan häntä valmistaa. Tytön naapuri "Lentäjä" vie tytön maailmaan, jossa on kaikki mahdollista.

    ps. Imdb:ssä pisteitä jo 7.x...

    [​IMG] Katso elokuvan trailer
     
  2. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Siis Pikku prinssi -ripoff. Sanon ripoff, koska selkeästi vain haluttu matkia alkuperäistä tarinaa, mutta jotenkin taas "paremmin" ja hollywoodmaisemmin, jne. Trailerin perusteella alkuperäinen kirja on vahvasti mukana.

    Hyvä fiilis kuitenkin jäi. Olen lapsilleni lukenut kirjan (joka on mielestäni aika yliarvostettu), joten mikä jottei tämän voisi käydä teatterissakin heidän kanssaan katsomassa. Maaliskuussa näyttää ensi-ilta olevan.
     
  3. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    Pikku Prinssi on niin monikansallinen yhteistyö (Ranska–Italia–Iso-Britannia–Kanada), että on vaikea selvittää, mikä oikeastaan on elokuvan alkuperäiskieli. Englanninkielisessä versiossa nukkien puhesynkronointi vaikutti joka tapauksessa osuvan kohdalleen, ja kuulemma englanninkieliset roolit äänitettiin ensin. Englanninkielisellä ääniraidalla ovat mukana mm. Jeff Bridges, Rachel McAdams, James Franco ja Albert Brooks, ranskankielisellä mm. Vincent Cassell ja Marillon Cotillard.

    Antoine de Saint-Exupéryn kirjan ympärille on kasattu niin paljon kehyskertomusta, että alkuperäistarina tuntuu hukkuvan kaiken alle. On pikkutyttö, jota koulitaan arvovaltaisen koulun pääsykokeisiin, naapurissa asuva lentäjä, joka kertoo Pikku Prinssin tarinaa, ja hra Prinssi nuorena aikuisena, joka on unohtanut kaiken. Pikku Prinssi muistuttaa tiettyjä Liisa ihmemaassa -elokuvaversioita, joissa Lewis Carrollin romaanista ei ole montakaan rihmaa jäljellä.

    Elokuvassa yhdistetään kahta erilaista 3D-animaatiotekniikkaa: ATK:lla luotua sekä stop-motion-tekniikkaa, jossa käytetään paperiasuisia nukkeja. Jälkimmäinen on varattu varsinaiselle Pikku Prinssin tarinalle. Molemmissa on oma visuaalinen viehätyksensä, ja aina välillä valkokankaalle ilmestyy hauskoja oivalluksia, kuten korkealta ilmasta nähdyt kaupungit.

    Valitettavasti tarina tuntuu hiukan väkisin tehdyltä ja opettavaiselta. Tarina ikään kuin loksahtaa juuri niihin koloihin, jotka tekijät ovat itse säätäneet (esimerkiksi pikkutyttö kaipaa isäänsä, niinpä järjestetään hänelle naapurin pappa isähahmoksi), mutta katsoja tuntee olonsa hiukan ulkopuoliseksi.

    2½/5

    Ranskalaisessa blu-ray-julkaisussa (2 × BD-50 + DVD-9) on myös englanninkielinen puhe ja englanninkielinen tekstitys, mutta kaikki valkokankaalla näkyvät tekstit ja lopputekstit ovat ranskankieliset. (Lainasin taannoin kirjastosta Scanboxin blu-rayn, mutta en osannut tarkistaa siitä tällaisia perusasioita.) Muutama kuvanäyte 3D-levyn 2D-tiedostosta:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  4. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Kirja on klassikko, ja ainakin meillä kakarat ovat tykänneet kovasti. Pari kertaa jo luettu ja uusintaa haluavat. Kirjalla on jonkin lainen yhteys tähän elokuvaan, mutta mukaan on ympätty paljon lisämateriaalia, jonka tarpeellisuudesta voi olla montaa mieltä. No ei minua se lisätty materiaali häirinnyt, vaikka vähän päälleliimatulta se kieltämättä tuntui. Vaahtosammuttimet olisivat halunneet nähdä kirjan tarinan elokuvana, ei sitä lisäainistoa. Itse elokuva on ihan toimiva kokonaisuus, teknisesti ihan toimiva, silleen kivasti mukavaa katsottavaa. 3½/5, koska alkuperäisteos on 5/5.