Lattiakaiuttimet max 2500e/pari

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana Paapaa, 22.01.2018.

  1. Snäckby

    Snäckby Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    12.04.2016
    Viestejä:
    1 601
    Saadut tykkäykset:
    126
    Valmistaja on EU:n ulkopuolelta ja takuu koskee vain virallista jakeluketjua. Lisäksi maahantuojia voi olla useampi. Kuka niistä on silloin vastuussa? Arvotaanko se joka on vastuussa? Kenet voi haastaa oikeuteen?
     
  2. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Jos EU:n ulkopuolella oleva valmistaja antaa tuotteelleen takuun, joka ulottuu virallisen maahantuojan kautta EU:n alueelle, tarkoittaa se mielestäni sitä, että se laajentaa takuun koskemaan kaikkia EU:n alueella myytäviä tuotteita, myös muita laillisesti maahantuotuja laitteita. Nämä ovat kuitenkin aina asioita, jotka selviävät varmasti vasta, kun joutuu niiden kanssa tappelemaan. EU:n alueella lähtökohta kuitenkin on se, että kuluttajan ei oleteta selvittävät sitä, mistä ja miten laite on maahantuotu varsinkin, jos laite on ostettu oikeasta liikkeestä ja kuitit yms. ovat olemassa. Jos joku virallinen maahantuoja mainostaa EU:n alueella 2 vuoden takuuta, niin se on silloin kaikissa alueella olevissa tuotteissa, vaikka maahantuoja olisi joku muu.

    Kuka tahansa virallinen maahantuoja on silloin kyseessä.

    Ei arvota.

    Ketään ei liene kannata heti haastaa oikeuteen, vaan olla yhteydessä kuluttajaneuvojaa ja sen jälkeen tehdä ilmainen valitus kuluttajasuojalautakuntaan.

    Disclaimer: En ole asiantuntija, enkä mene kenenkään laitteelle lupaamaan takuuta. Tästä on vain tullut netistä luettua vuosien saatossa ja voi toki olla, että olen täysin väärässä. Tällaista tilannetta, kun ei omalle kohdalle ole onneksi tullut vastaan.
     
  3. jupeha

    jupeha Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.03.2004
    Viestejä:
    129
    Saadut tykkäykset:
    27
    https://www.elektrowelt24.eu/

    Tuolta tilasin reilu vuosi sitten Klipsch r-115sw subbarin. Ja myöhemmin Marantz sr-7010 vahvistimen.
    Kaupat sujuivat ongelmitta, ja hinnat olivat edulliset.
     
  4. Snäckby

    Snäckby Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    12.04.2016
    Viestejä:
    1 601
    Saadut tykkäykset:
    126
  5. jupeha

    jupeha Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.03.2004
    Viestejä:
    129
    Saadut tykkäykset:
    27
    Ei tule mitään lisä veroja Saksasta tilatessa, lopullinen hinta on tuo mitä esim. tuolla Elektroweltin sivulla lukee. Toki rahtikulut tulevat päälle.

    Ei tarvitse ihmetellä jos ei kauppa käy kotimaan liikkeillä. Verkkokauppa.com:ssa Tuo Klipsch rf-7 mkII 1625,90 kpl...

    Tosin olen itsekin ostanut muutamat Klipsch kaiuttimet kotimaisesta alan liikkeestä, samaan hintaan kuin mitä Saksassa myydään. Kysyin suoraan että myyvätkö vastaavilla hinnoilla, vai tilaanko Saksasta.
     
  6. KMOK

    KMOK Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    21.06.2002
    Viestejä:
    1 946
    Saadut tykkäykset:
    37
    Mitähän tarkoitat? Kyseisellä puljulla on useampikin tavara myynnissä Amazonin kautta: LINKKI
     
  7. Snäckby

    Snäckby Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    12.04.2016
    Viestejä:
    1 601
    Saadut tykkäykset:
    126
    Amazonin kautta myy myös jobbareita. Amazonia kiinnostaa vain provikat.

    Ja jos Elektrowelt myy yli 35k€ vuodessa tänne niin maksaa myös tänne 24% arvonlisäveron.
    Euroopan unionin asetus 282/2011:
    "EU-maiden on asetettava kaukomyynnille kynnysraja, jonka ylittymisestä alkaen kaukomyyjän on rekisteröidyttävä arvonlisäverovelvolliseksi tavaran kuljetuksen päättymisvaltiossa. EU-maan asettama kynnysraja voi olla joko 35 000 tai 100 000 euroa tai vastaava määrä maan omassa valuutassa kalenterivuodessa ilman veron osuutta."
    Ja edelleen nuo Klipschit omaa hyvän HLS:n.
     
  8. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Olikohan kuitenkin valmistajan takuu, mutta muuten näin. Tarkoituksena on se, että kun tavaran pitää liikkua EU:ssa vapaasti (ei tulleja eikä veroja), niin mitään sellaisia virityksiä, jolla suositaan jotain jäsenmaata, ei myöskään sallita. Jos takuun voisi rajata EU:n sisällä, olisi mahdollista rakentaa tilanne, jossa Saksasta ostetussa elektroniikassa on takuu, mutta muualta EU:sta ei - vaikka tuote olisi sama.

    Tuo aiemmin linkitetty Klipschin luettelo kaupoista, joita takuu ei koske, on puhtaasti USA-lista. Ei liity EU-alueeseen eikä ole täällä voimassa. Joku kaiutinvalmistaja tuskin on ensimmäisenä tulilinjalla, mutta periaatteessa viranomaiset voivat nostaa näissä asioissa kanteen ja ääritilanteessa sulkea valmistajan ulos koko EU markkinalta, jos takuuehtoja ei kunnioiteta.

    Suoraan sanottuna en ymmärrä, mikä näissä on kenellekään valmistajalle ongelma. Se takuun kulu kuitenkin leivotaan tuotteen hintaan mukaan, joten mitä saavutetaan sillä, että aletaan myöntää eri takuusopimuksia eri maihin. Helpointa kohdella EU:ta yhtenä markkinana, kuten sääntelykin tavoittelee.
     
    nepa tykkää tästä.
  9. Snäckby

    Snäckby Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    12.04.2016
    Viestejä:
    1 601
    Saadut tykkäykset:
    126
    Trump totesi juuri puheessaan hienolle Kansakunnalle että EU kuriin. Viranomaiset ei voi nostaa tässä asiassa kannetta kun tuo takuupoikkeus on sovittu Kauppasopimuksessa. Kuluttajavirasto ei lähde käräjöimään mutta kuten jo aikaisemmin totesin niin sinä voit omalla kustannuksellasi lähteä. Ole hyvä ja tee niin. Vaikkapa Denon näin alkuun.
    Ja edelleen totean että tuossa Klipschissä on hyvä HLS.
     
  10. Paapaa

    Paapaa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.02.2005
    Viestejä:
    124
    Saadut tykkäykset:
    2
    Valitettavasti Marekissa ei Elaceja ollut kuultavana. Mutta paljon muuta oli. Revel oli itselleni uusi tuttavuus, ja pidin tosi paljon Revel F35:stä. Tasapainoinen ääni, jossa mikään ei harmittanut. Niitä olisi kuunnellut mielellään pitkään. Ei ollut ainakaan siinä tilassa korostumia ja kaikki tuli nätisti esille. Tällä hetkellä Revelit ovat vahvoilla mutta pitää käydä parissa muussakin kaupassa.

    KEF R500 ei oikein säväyttänyt - tuntui jotenkin yläpäävoittoiselta sihinältä. Tannoy XT 8F olivat ihan jees, jotain korostusta tuntui olevan yläbassoissa. Mutta saattoi vain olla kipaleen vika - en tainnut samaa raitaa testata sen jälkeen jollain muulla. Amphion Argon 3LS olivat myös tasapainoiset kaiuttimet. Eivät kyllä kovin nätit jos ulkonäöllä olisi väliä - ja onhan sillä.

    Vielä pitäisi kokeilla, miten F36 eroaa F35:stä käytännössä. En panisi pahakseni alemmas ulottuvaa muuten tasapainoista toistoa. Ja Monitor Audio silver 500 pitäisi ottaa verrokiksi. Silver 200 ei ollut hassumpi.

    (Ja oikeasti erot olivat pieniä. Valinta ei ole helppoa ja kaikilla noilla oikeasti tulisi hyvin toimeen. Mutta kun tässä kerran 10-20 vuodessa uusii kajareita, niin tehdään se sitten pieteetillä...)
     
  11. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    1. Kerro toki missä kohdassa mitä sopimusta ja 2. vähän huono käräjöidä ilman, että omistan yhtään merkin tuotetta. Ja jos omistaisin, niin sitten pitäisi olla vielä tilanne, että tuotteella on valmistajan takuu jossakin EU-maassa, mutta minun ostamallani ei olisi takuuta, vika, joka voisi kuulua takuuseen ja maahantuoja Suomessa, joka kieltäytyy huollosta.

    -- Muokattu ylläpidon toimesta --
     
  12. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 192
    Saadut tykkäykset:
    592
    ^ ja tuossa olikin tämän threadin viimeisin takuita käsittelevä viesti. Jatkakaa kaiutinlinjalla. thx.
     
    Paapaa ja nepa tykkäävät tästä.
  13. Snäckby

    Snäckby Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    12.04.2016
    Viestejä:
    1 601
    Saadut tykkäykset:
    126
    Hong Kong Espoon keskus myy auringon kukan siemeniä 8,99 per 10 kg. Hyvä HLS ja takapihan talitintit kiittää tulevalla pakkaskaudella kun niitä on tarjolla. Ja laulavat tosi kauniisti.
    Revel on tosi aliarvostettu Suomessa. Täällä pitää olla konkaan mennyt Usher Taiwainista jotta saa respektiä.
    Kaunis kuori ja p*ska soundi. Kuulematta 36 niin niissä on vaivattomampi alapää kun on isommat elementit.
    Sama suunnittelijalla niissä on. En usko että on p*ska valinta.
     
  14. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Miten tämä liittyy ketjun aiheeseen?

    Juu on tullut selväksi, että sinulla on täysin irrationaali inho mm. Usheria kohtaan. Ei tarvitse sotkea sitä jokaiseen ketjuun, kun ei ole aiheen kannalta mitenkään relevantti.
     
  15. Paapaa

    Paapaa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.02.2005
    Viestejä:
    124
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mukaan tarttuivat Revel F36 -lattiakaiuttimet Marekista. Eli F35:n isoveli, joissa ripauksen alemmas ulottuva basso jq marginaalisesti herkemmät. Ero vanhoihin linnunpönttöihin on ihan korvinkuultava.:)Diskantti on herännyt eloon ja alapäähän tullut varmaan 20Hz lisää ulottuvuutta. (Enkä lainkaan ihmettelisi jos vanhoissa kaiuttimissa olisi jakosuodinkin kärsinyt vuosien saatossa). Joillain raidoilla konserttisalin tilantuntu välittyy aiempaa paljon paremmin. Kuka tietää, ehkä laajemman taajuusvasteen takia - tai jo siksi että kaiuttimet ovat aiempaa korkeammalla lattiasta ja ei tule ihan heti heijastusta lattiasta. (Vanhat pöntöt olivat liian matalien jalustojen päällä.) Plussana nämä ovat ihan tyylikkäät. Todella lyhyen käytön jälkeen suosittelen ainakin testaamaan näitä jos on lattiakajarit hakusessa tässä hintaluokassa.