Lastenleffa "Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu!" tulossa teattereihin

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 29.09.2016.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    Mika submitted a new blog post

    Lastenleffa "Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu!" tulossa teattereihin

    [​IMG]

    Supersuositut lastenkirjahahmot Tatu ja Patu nähdään ensimmäistä kertaa valkokankailla. Elokuvassa Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! veljekset matkustavat junalla Outolasta jouluiseen Helsinkiin tapaamaan 9-vuotiasta ystäväänsä Veeraa. Kaupungissa heitä odottaa Veeran järjestämä mahtava yllätys! Veera on kuitenkin jouluruuhkien vuoksi myöhässä rautatieasemalta ja veljekset suuntaavat omin neuvoin suureen kaupunkiin.

    Seuraa hullunkurisia sattumuksia pursuileva seikkailu, jossa Tatu ja Patu viilettävät pitkin kaupunkia etsiessään tietään Veeran luo. Innokkaat veljekset haluavat kiihkeästi kuulua joukkoon ja toimia kuten paikalliset joulunvalmistelijat, ja onnistuvatkin siinä melkein. Taidemuseosta löytyy “lahjakas” taiteilija, tavaratalossa joulupukki ja -kuusi menevät iloisesti sekaisin ja kaneliahan voi heittää puuron sijasta vaikka kainaloon!

    Onneksi veljesten nokkela ystävä Veera ottaa ohjat käsiinsä ja ystävykset löytävät lopulta sekä toistensa että Veeran järjestämän jymy-yllätyksen luo!

    Teattereihin leffa on tulossa 19.10.2016.

    [button style='primary' icon='elusive-videocam' url='https://www.dvdplaza.fi/trailers/kanelia-kainaloon-tatu-patu/']Katso elokuvan trailer[/button]
    Continue reading the Original Blog Post.
     
    Viimeksi muokattu: 29.09.2016
  2. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 381
    Saadut tykkäykset:
    225
    Vieläkö muistatte, kuinka outo ilmestys ensimmäinen Komisario Palmu -elokuva aikoinaan oli? Absurdia, elokuvanomaista huumoria ja hämmentävä musiikkiraita. Samanlaista yllätystä ja edistysaskelta merkitsee myös Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! (Skruva på, Sixten och Blixten!). Kyseessä on lastenkomedia, jossa absurdius on viety niin äärimmilleen, että elokuva huvittaa aikuistakin katsojaa.

    Veljekset Tatu ja Patu ovat tulossa Outolasta Helsinkiin tapaamaan ystäväänsä Veeraa. Veran vanhemmat (kaksi äitiä) luulevat Tatua ja Patua pelkiksi mielikuvitusystäviksi, joista pitäisi jo kasvaa eroon. Vera pääsee rautatieasemalle, mutta Tatu ja Patu ovat jo eksyneet suurkaupungin syövereihin etsiessään tytölle joululahjaa. Seuraa absurdeja ja lempeän anarkistisia seikkailuja ”Kiastmassa” ja Stokkalla.

    Elokuva on täynnä nasevaa sanailua ja visuaalista huumoria, joita harvoin kohtaa näin onnistuneina suomalaisessa elokuvassa. Tämä on kuin ”Brødrene Dal meets Lovemilla” ja vieläpä hauska. Näyttelijäntyö on luontevaa: Eedit Patrakka on lahjakas lapsinäyttelijä, ja Antti Holmalla ja Riku Niemisellä on jäntevä vaihde päällä.

    Talvisesta Helsingistä (mm. Linnanmäeltä) on löydetty oivallisia kuvauspaikkoja, jotka esiintyvät edukseen Cinemascope-koossa. Alkutekstijakso on animoitu. Musiikin esittää Bratislavan sinfoniaorkesteri. Soitinnus on värikäs, ja musiikin tyyli tuo mieleen Erich Korngoldin. — Ruotsintajalla on ollut haasteellinen urakka, kun suomenkielinen verbaalihuumori on pitänyt siirtää toiselle kotimaiselle.

    4½/5

    Bästa biotittare! Lopputekstit kannattaa seurata kokonaan eli loppupäätökseensä asti.