Laihdutus ja liikkuminen!

Keskustelu osiossa 'Terveys & hyvinvointi' , aloittajana thomas, 11.01.2003.

  1. steffe79

    steffe79 Silentium est aureum Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    04.05.2002
    Viestejä:
    4 147
    Saadut tykkäykset:
    7
    ikävä pilata mielikuvaasi, mutta kahden viikon dieetit ovat yntä tyhjän kanssa. Suurin osa painosta mikä tuossa ajassa kehosta häviää on nestettä, joka sitten ilmaantuu kummittelemaan heti ensimmäisen ryyppyreissun jälkeen. Jos haluaa laihtua, niin pitää ottaa parin kolmen kuukauden rupeama, jonka aikana asettaa tavoitteet realistisiksi. Esim. puhtaan ½kg rasvan polttamiseen vaadittiin (muistaakseni) reilu 7000:n kalorin edestä urheilua.

    Lisää hyviä laihdutus ja kuntoilu juttuja löytyy mm.
    täältä
     
  2. TJJ

    TJJ Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.04.2002
    Viestejä:
    409
    Saadut tykkäykset:
    1
    Omien kokemusten mukaan olis. Mutta kun sen ekan viikon tai pari on päässy yli ilman ylimääräisiä herkkuja ja kevyehköllä ruokavaliolla niin siitä jatkaminen kolmeksi, neljäksi jne.. viikoksi on huomattavasti helpompaa kuin se eka viikko tai kaks.

    Eli alkuun pääseminen se vaikeinta on.

    Eikä sitten nälkäisenä kauppaan, se on pahasta.. :)

    Timo
     
  3. E. P.

    E. P. Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2002
    Viestejä:
    2 780
    Saadut tykkäykset:
    12
    Jos massaa aiot lisätä, niin on hyvin tärkeää, että otat syömisen tavaksi, harrastukseksi ja elämäntavaksi. Niin minäkin olen saanut uskomattomia painoja aikaisiksi. On täysin väärää lähteä syömään vain silloin kun on nälkä. Syödään aina kun tulee ruoka mieleen ja esim. silloin kun ei ole muuta tärkeää tekemistä.

    Ähkyyn kannattaa muuten syödä mielellään kerran päivässä jotta saa kunnon tuloksia aikaan.

    Läskisoosi on muuten maittavaa ja ravitsevaa (suosittelen). Lidlistä pystyy puolestaan ostamaan ruokaa, suklaata, sipsejä ja muuta mukavaa enemmän samalla rahalla kuin useimmista muista kaupoista. Lidl on siis varsin hyvä kauppa kehonrakentajalle.

    Eli tsemppiä vain massan lisäämiselle! :thumbsup:
     
  4. Rooperi

    Rooperi Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2002
    Viestejä:
    341
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, kannattaa alkaa tarpeeksi ajoissa rantakuntoon vetäminen
    (enkä tarkoita että just heti). Rasvaa palaa max 0.5-1kg/
    viikko, joten siitä voi kaikki laskea tarvittavan ajan. Kahdessa
    viikossa saa kyllä nesteitä muutaman kilon ja kilon-kaksi
    rasvaa pois. Mutta nesteet tulee yhtä helposti takaisin
    kun ne lähtikin. Kyllähän itsekkin täytyy muutamat joulukilot
    ottaa pois :3 kertaa salilla viikossa sekä uintia ja säiden salliessa
    lenkkeilyä.
     
  5. RBV

    RBV Surprise, cockfags! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 858
    Saadut tykkäykset:
    7
    Ei. Jos luet tämän thredin läpi huomaat kyllä mikä on perinteinen laihdutus. Nähdään nälkää pari viikkoa, muutama kilo nestettä häipyy, tajuton nälkä ja hermot kireällä. Sitten taas uppoaa pizzat sun muut. Se on mielestäni perinteistä laihdutusta.

    Uskokaa pois. Liikunta on avain - ei mitkään vi**n dieetit. Syö tasan saman verran kuin ennenkin mutta lisää liikuntaa 100 - 1000%, niin eiköhän tulosta synny. Sanoohan sen jo järkikin.:rolleyes:
     
  6. Meizi

    Meizi Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.12.2001
    Viestejä:
    1 308
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laihduttaminen onnistuu kunhan kuluttaa enemmän kun syö. Sen voi tehdä joko syömisen vähentämisellä tai liikunnan lisäämisellä tai kummallakin. Lopputulos on sama. Liikunnan lisääminen nyt sattuu olemaan muutenkin terveellistä, mutta jos laihtua haluaa, niin eipä sillä niin väliä ole :p
     
  7. TJJ

    TJJ Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.04.2002
    Viestejä:
    409
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ei se ihan sama ole. Pelkkä syömisen vähentäminen puottaa kyllä painoa, mutta lähinnä siinä vain lihakset kuihtuu (toki rasvaakin häviää, mutta ei niin paljoa kuin muissa vaihtoehdoissa). Jostakin se energia elämiseen on saatava ja valitettavasti kroppa säästää läskit ihan viimeiseksi vararavinnoksi.

    Liikunta tai liikunta&ruokavalio säästää lihaksia hävittää suhteessa enemmän läskejä pois, kuin pelkkä syömisen vähentäminen.

    Timo
     
  8. Meizi

    Meizi Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.12.2001
    Viestejä:
    1 308
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aina oppii uutta ;)
     
  9. wiliraj

    wiliraj Guest Guest

    Liittynyt:
    26.07.2002
    Viestejä:
    214
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu ei lopputulos aivan sama ole. Laihduttaa voi toki vähentämällä syömistä, mutta ongelma tulee vastaan sitten kun elimistö tottuu vähennettyyn energian tarpeeseen. Silloin paino ei enään putoa ja sivu vaikutuksina mm. edellämainittu hermot kireellä vitutus, ainainen väsymys ja kokonaisuutena muutenkin epäterveellisyys.

    Jos on jokavuotinen traditio laihduttaa itsensä kesäkuntoon, se kyllä onnistuu hienosti pitämällä sen nykyisen ruokavalion, ja lisäämällä liikuntaa, kuten RBV on todennut. Jos taas haluaa laihtua pysyvästi, ja pitää muutenkin itsensä kunnossa, avain sana silloin on ruokavalio. Ihmeellistä mutta totta on se, että yleensä ihmiset syövät liian vähän. Monet syövät 3 kertaa päivässä itsensä täyteen, se on automaattisesti liian vähän. Näissä tapauksissa elimistö on vaan sopeutunut x määrään energiaa. Lisäksi monesti ainainen väsymys ja päänsärky johtuu juuri liian väärästä ruokavaliosta. Kannattaa siis ensin tarkistaa ruokavalio. Hiilihydraatteja, proteiineja ja rasvaa pitää olla oikeassa suhteessa. Rasvaa ei kannata unohtaa kokonaan, kannataa vain vaihtaa kaikki eläinrasvat kasvisrasvoihin. Ruanlaitossa käyttää oliiviöljyä. Vaalea leipä kannattaa vaihtaa tummaan, mielellään kuitupitoiseen täysjyvä leipään. Kuitu kun kerää itseensä jonkin verran nesteitä ja rasvoja. Kannattaa syödä kolme tukevampaa ateriaa, eikä koskaan itseään ähkyksi! Lisäksi 2-3 välipalaa ja todella runsaasti vettä, vähintään 2-3litraa päivässä. Kun elimistö pidetään toiminnassa, sen toiminta pelkästään kuluttaa energiaa, jonka takia vesi on taivaan lahja laihduttajille, siinä kun ei ole enrgiaa itsessään.

    Kun ruokavalio on kunnossa, kannattaa itselle tehdä liikuntaohjelma jota ylläpitää tarpeeksi usein. Noin 3 kertaa viikossa aeropista liikuntaa, hissien hylkääminen ja muutenkin aktiivinen liikkuminen riittää mainiosti oikean ruokavalion kanssa hävittämään läskit pois kuin itsestään. Huom. omaa kehittymistään kannattaa tarkailla peilistä, ei puntarista. Oikein laihduttaessa paino putoaa ehkäpä vain vähän, mutta peili näyttää totuuden tapahtuneesta.
     
  10. ozzyer

    ozzyer Guest Guest

    Liittynyt:
    27.12.2001
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meilläpäin tuota sanotaan virheelliseksi laihdutukseksi.
     
  11. Jasor

    Jasor Guest Guest

    Liittynyt:
    20.11.2002
    Viestejä:
    201
    Saadut tykkäykset:
    1
    Joo, kyllä mä oon huomannut ainakin sen, että naiset ei oo koskaan tyytyväisiä painoonsa, tai ainakin ne on aina innokkaimpia laihduttamaan.

    Itselläni ei ole todellakaan painontiputus mielessä. Aineenvaihdunta tuntuu olevan sitä luokkaa, että syö mitä tahansa, tästä et liho. Liikun ja harrastan kyllä aika paljon, mutta tosiaan tuntuu sitlä, ettei paino tule liioin haitaksi nousemaan vielä muutamaan vuoteen. :)
     
  12. Sammypiru

    Sammypiru Guest Guest

    Liittynyt:
    26.12.2002
    Viestejä:
    283
    Saadut tykkäykset:
    0
    En jaksanut lukea koko threadia, mutta kerronpa omat juttuni:

    Tammikuussa 2002 painoin 111 kg ja työkavereiden kanssa löin rahat tiskiin ja tavoitteena oli pudottaa painoa. Heinäkuuhun 2002 mennessä olin pudottanut 17 kg ja sen jälkeen tarkoitus oli lopettaa pudotus ja aloittaa hallinta. Hallinta on tuossa vaiheessa tärkeää eli ei päästetä painoa takas ylös. Mitenkä tuohon pääsin? Valitsin useammin kevyemmän vaihtoehdon ja harrastin talvella hiihtoa. Siinä se. Toki välillä olutta join ja kebabbia söin. Ei elämän tarvitse olla tylsää vaikka elintapojaan keventääkin.

    Tilanne nyt tammikuu 2003:
    Paino tuossa 96 kg paikkeilla ja tavoitteena kesään mennessä 93 kg ja pysytään siinä loppuvuosi. Taas 2004 tammikuussa voisi asettaa uuden tavoitteen johonkin 89 kg:aan. Tuohon kilomäärään päästessä mukana oltava jo hurjkasti liikuntaa. 2004 kesällä olen keskivertaista paremmassa kunnossa. <- Tuo siis tavoite.

    Kirjoituksestani huomaa sen, että painon pudotus/hallinta/mitä lie ei ole hätäistä puuhaa, oma prosessinikin kestää lähelle 3 vuotta.

    Kaiken maailman käyrien ja muiden mukaan mun pitäs painaa varmaan 79 kg :DDD. Olen 190 pitkä.

    Plaahplaah
     
  13. Klemmari

    Klemmari Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2001
    Viestejä:
    2 404
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ei nyt sentään!

    Yksinkertaistettuna:
    Ensiksi käytetään hiilihydraatit, sitten lähtee rasva ja vasta viimeisenä selviytymiskeinona muunnetaan lihakset energiaksi mutta silloin kyse on jo vakavasta aliravitsemuksesta.

    Lisätietoja löytyy vaikkapa kirjastosta.

    MKL
     
  14. KipaK

    KipaK Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    16.01.2002
    Viestejä:
    403
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tahdon vielä varoittaa tämän threadin perusteella salille lähtijöitä siitä että älkää katsoko painoanne kun menette salille. Ajatelkaa sitä enemmän voiman kasvattamisena kuin laihduttamisena, koska salilla ei laihdu. Lihakset painavat enemmän kuin läski. Sen huomasin kun olin mielestäni urheillut ja syönyt terveellisesti ja käynyt salilla. Kuukauden päästä paino oli noussut kaksi kiloa. No eihän tuo nyt paljoa ole mutta kyllä siinä hieman pettyi kun luuli että on läski lähtenyt, lihaksia tullut ja paino pudonnu.

    Erittäin terveellinen ja hyvä laihdutusruoka urheilun ohella on muuten Tonnikala + Raejuusto. Niitä kun sekottaa niin se on älyttömän hyvää ja terveellistä. Lisämakuja saa kun ottaa tavallisen tonnikalan sijaan chilitonnikalaa, kasvistonnikalaa tai tomaattisoseessa olevaa tonnikalaa. Raejuusto kannattaa ottaa 2% ja 0% rasvan mukaan.

    Jos roskaruoat ovat sellaisia että niistä on vaikea pysyä erossa niin terveellisintä niistä on ottaa vain joku hampurilainen. Salaatit ovat myös tosi hyviä esim. Hesellä ja Mäkissä.

    Itse yritän nyt armeija aikanani nostaa kuntoa ja pitää painon suunnilleen samoissa lukemissa... ehkä pudottaa pari kiloa tuonne 72 kg.
     
  15. matarvai

    matarvai Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.12.2000
    Viestejä:
    1 466
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tarkoitus olisi itselläänkin saada hieman läskiä pois. Painoa saisi tulla lisääkin, mutta mahan pitäisi pienentyä.
     
  16. TJJ

    TJJ Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.04.2002
    Viestejä:
    409
    Saadut tykkäykset:
    1
    No ei ehkä ihan noin raakasti kuin itse alunperin ilmaisin, mutta jos laihdutus hoidetaan pelkästään ruokaa vähentämällä, niin väistämättä lihasta käytetetään energiaksi. Varsinkin, jos ruokavaliossa on liian vähän proteiinia (kuten monesti on). Ei tietenkään kaikkia lihaksia pureta ennen kuin rasva on käytetty, mutta "ylimääräistä"/"tarpeetonta" lihasta kyllä puretaan energian saantia varten.

    Kyllähän jatkuvasti käytetään sekä rasvaa, hiilihydraatteja ja proteiineja. Mutta jos ajatellaan ääritapausta, eli kehorakentajia, niin jos kehon rakentaja x rupeaa pitkälle paastolle tai erittäin vähäkaloriselle dietille, ilman urheilua, niin lihasta häviää todella nopeasti muutama kilo.

    Alan kirjoja löytyy kotoakin, en lähde kirjastoon.

    Timo
     
  17. Klemmari

    Klemmari Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2001
    Viestejä:
    2 404
    Saadut tykkäykset:
    1
    Se "ylimääräinen & tarpeeton" on sitten ollut jotain aivan muuta kuin aktiivista lihasta, esim. nestettä. "Easy come, easy go" kuuluu pullisteluharrastuksen tärkeisiin totuuksiin. ;)

    MKL
     
  18. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mutta en kertonut, mistä kesästä on kyse. :D

    Puhe oli nimittäin minun "Kesä 2005" -projektistani. :thumbsup:
     
  19. WhiteQueen

    WhiteQueen Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    21.04.2002
    Viestejä:
    1 591
    Saadut tykkäykset:
    2
    No,mulla ei ihan ole vaan tyytyväisyydestä kiinni..pitäis oikeesti päästä vähän pienempään kokoon. Vähän liian "rehevä" matami tuppaan olemaan...:rolleyes:

    No,se aineenvaihdunta riippuu ihmisestä..Tuntuu,että mulla nousee paino jo siitä kun hengitän :D ..heh,ehkei sentään.
     
  20. Akkuli

    Akkuli Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.01.2003
    Viestejä:
    2 015
    Saadut tykkäykset:
    4
    Eipä oo ikinä tarvinnu laihduttaa. Jostain kumman syystä vaikka syönkin paljon niin pysyn joka tapauksessa en laihana vaan juuri "oikean" kokoisena, vaikka en kyllä liikukaan paljoa. Hmh, en tiedä mistä johtuu:confused: .