Korttilinkitys ja DVB-C vastaanotto PC:llä

Keskustelu osiossa 'Digi-TV - PC-laitteet' , aloittajana _niko_, 21.02.2009.

 1. matias

  matias New Member

  Liittynyt:
  27.01.2004
  Viestejä:
  895
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuten itsekin tajusit niin telkkareissa ei ole mitään chip-id.tä, se on vaan bokseissa jotka tukevat "kinkitystä" (hah). Telkkareiden kohdalla se chip-id on siinä CAM:ssa. Se CAM on sinänsä tyhmä ettei se osaa muuta kuin katsoa onko se linkitetty siihen laitettuun korttiin. Sillä ei ole mitään hajua missä telkkarissa se on ja onko telkkari CR HD hyväksytty.

  Sitä telkkarin sarjanumeroa tarvitaan vaan siihen että voidaan varmistaa että sitä ollaan laittamassa (jos ollaan:D) CR HD hyväksyttyyn telkkariin.

   
 2. azze

  azze New Member

  Liittynyt:
  18.02.2006
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuntuu olevan monta mieltä ja mutu-kaverin-kaveri kuulemaa. Onko kenelläkään tämä toiminnassa ja millä vehkeillä? Itseä kiinnostaisi kanssa HTPC:tä varten kyseinen systeemi.
   
 3. Ohramies

  Ohramies Member

  Liittynyt:
  31.01.2006
  Viestejä:
  465
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siitä vaan kokeilemaan.

  HD pakettien sisältö on hanurista ja hinnat stratosfäärissä ja koko komeus on kuorrutettu 6kk minimitilauksilla.

  Ei paljoa innosta kokeiluihin tai ylipäätään kanavien hankkimiseen.
   
 4. hansolo

  hansolo Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  3 303
  Saadut tykkäykset:
  58
  Ei pelkästään sisältö (tietyt kehnot kanavat). Myös teknisesti ainakin osa kanavista kehnoja. Vuodatusta toisessa ketjussa Viasatin HD-kanavista. Muutaman kerran olen päässyt näkemään Canal+:n HD-leffakanavaa ja sen kuvanlaatu vaikutti ihan mukiinmenevältä. Ainakin paremmalta kuin Viasatin. Kuva on luonnollisemman näköinen ainakin siltä osin, että DNR on jätetty selvästi TV1000 HD kanavaa miedommaksi.
   
 5. anaboksi

  anaboksi New Member

  Liittynyt:
  12.01.2005
  Viestejä:
  398
  Saadut tykkäykset:
  0
  Digiexpossa tässä taannoin kävin Laatuantennin osastolla kyselemässä koska Suomeen(kin) saadaan vähittäismyyntiin Conax-linkitystä tukevia CAMeja. Esittelijä kertoi, että joskus ensi vuoden puolella (Q1?) tulee CI+ ja sitä tukevia moduuleita tulee myös irtomyyntiin. Tämä ei tietenkään juuri lämmitä, sillä CI+ tuo mukanaan linkityksen myös moduulin ja vastaanottimen välille, kun nykyinen linkitys tehdään vain kortista CAMiin. Pitää vain toivoa sellaista ihmettä, että CI+:n aikana vastaanottimen ei tarvitse olla Cable Ready HD, mutta syvästi epäilen ja pelkään... :/
   
 6. lexi0

  lexi0 New Member

  Liittynyt:
  18.01.2010
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Welholta tipahti pari päivää sitten luukusta ilmoitus että ottavat korttilinkityksen käyttöön 15.2. Tähän asti olen iloisesti seurannut maksullisia HD-kanavia Technotrendin Budget C-1501:llä, mutta loppuu nyt sitten ilmeisesti tämäkin ilo. Tosin ilmoittivat jo viime keväänä että korttilinkitys tulisi "lähiviikkoina", eikä se silti koskaan tullutkaan, joten toivoa on. (lieneeköhän kyseessä olleen vain kuluttajien huiputtaminen ostamaan uusia digibokseja tähtitieteellisin hinnoin??)

  Mutta asiaan: Welho ilmoittaa kirjeessään että vuokraavat korttilinkitystä tukevaa CA-moduulia hintaan 3.90€/kk. Kun nyt kyseessä ilmeisestikään ei ole mikään uuden sukupolven CI+ laite vaan vain vanhanlainen "tyhmä" moduuli jossa kortti linkitetään moduuliin, mutta moduulia ei linkitetä digiboksiin, niin onko mitään mahiksia että vuokraamalla kyseinen kortinlukija tai ostamalla se jostain netistä (mistä ja millainen??) voisi maksullisten HD-kanavien katsominen jatkua myös korttilinkityksen aikakaudella? Ongelmaksi tietysti voisi muodostua se että Welho ei suostu vuokraamaan laitetta ilman digiboksin sarjanumeroa, mutta yrittänyttähän ei laiteta...
   
 7. Ohramies

  Ohramies Member

  Liittynyt:
  31.01.2006
  Viestejä:
  465
  Saadut tykkäykset:
  0
  Käytännössä kelpaa kodinkoneliikkestä katsottu cable ready hd telkkarin sarjanumero.. En ole kyllä kuullut suuntaan tai toiseen miten hyvin se vuokramoduli toimii CI paikkaisella viritinkortilla mutta mitään estettä ei pitäisi olla.
   
 8. HDMI

  HDMI My Precious Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.03.2007
  Viestejä:
  237
  Saadut tykkäykset:
  0
  Laitetaan tähän sama teksti,kun tuonne digitv vastaanotto puolelle:
  "Tuskin vaatii linkityksen welhon verkossa.Näkemykseni perustuu ihan omakohtaiseen kokemukseen,welholta kun hankkii uuden ohjelmakortin niin siinähän ovat kaikki welhon maksulliset kanavat auki mainosmielessä muutamia päiviä mukaanlukien HD kanavat.Kaikki kanavat siis näkyvät hetken aikaa ilman mitään linkitystä jopa laitteilla mikä ei ole cable ready,näin minullakin kävi (fullhd televisio joka ei ollut cable ready laite ja sen kyljessä maksukortinlukija).Mainitsin asiasta welholle,ei paljon kommenttia tullut kun kysyin että miksi minun pitää pakko vuokrata teidän kortinlukija vaikka nyt pystyn ottamaan vastaan hd kanavia.Sittemmin olen vaihtanut cableready televisioon ja vuokrannut tuon moduulin welholta."

  Oma conax moduulini (LA Digital) ei siis kelvannut welholle linkitykseen,joten vuokrattuna on welhon moduuli.
  Kyllä,toiminnassa on systeemi ja linkitys samsung led television kanssa,telkun sarjanumero ilmoitettu welholle,lisäksi vaativat television ostokuitin myös!
  Ainakin welholta hd pakettia saa kuukaudeksi kerrallaan,eikä kyseessä ole mikään määräaikainen tilaus (esim.minimi 6kk) tiedoksi niille jotka täällä mutuna heittävät muuta tietoa.
  Tilattuna Canal+ Total sis.Film HD ja Welho HD + S ja Mix 2x (2 welhon korttia käytössä)
   
  Viimeksi muokattu: 18.01.2010
 9. Mule

  Mule New Member

  Liittynyt:
  09.02.2005
  Viestejä:
  80
  Saadut tykkäykset:
  0
  Enpä kyllä keksi mitä teknistä merkitystä tuolla ostokuitilla on?

  Minulla on Sonyn TV ja siinä DNA:n CA-vuokramoduuli sekä linkitetty kortti, television sarjanumero ilmoitettu ostovaiheessa. Tilatut maksulliset HD kanavat näkyvät TV:ssä. Lisäksi Mac Minissä on Eyetv 610 boksi, jossa sama moduuli & kortti toimii, mutta vain ei-HD maksukanavilla tai ilmaisilla HD kanavilla, joten linkityksellä näyttäisi olevan vaikutusta. Minillä HD pätkii katsottaessa, mutta tallennus onnistuu ja HD tallenteet näkyvät Eyeconnect softalla jaettuna joko PS3:ssa tai Sonyn TV:ssä. Tosin jälkimmäisellä ei ole merkitystä kun TV toimii minin näyttönä.
   
 10. unreal

  unreal Active Member

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Teknistä merkitystä sillä ei ole, mutta sillä on hyvinkin olennainen merkitys kun luet tuon Ohramiehen edellisen kommentin :thumbsup:
   
 11. Mama

  Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot

  Liittynyt:
  29.11.2003
  Viestejä:
  2 694
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo nyt ei liity korttilinkitykseen millään tavalla vaan ilmeisesti sinulla ei softa vain pysty näyttämään livekuvaa. Tallennetaanko ne hd-kanavat sitten salattuna vai salaamattana?

  Toisaalta kun miettii niin jos näitä porsaanreikiä löytyy miten pystyy pc:llä vielä hd-kanavia katsoon, niin ehkä niistä kannattaisi pitää vain turpansa kiinni koska eiköhän ne korttilinkitystä haluavatkin näitä silloin tällöin lue. Toisaalta enpä sitten minäkään saisi tietooni miten noi saa toimimaan. Kumpi sitten on parempi, en tiedä.
   
 12. Ohramies

  Ohramies Member

  Liittynyt:
  31.01.2006
  Viestejä:
  465
  Saadut tykkäykset:
  0
  Spedeily alkaa kyllä jo lähestyä kriittistä pistettä tämän homman kanssa. Koskahan vaativat että asentajan pitää käydä kotona tarkastamassa tilanne kerran viikossa ettei moduli ole luikahtanut telkkarista johonkin muuhun laitteeseen? Vai tekevätkö tarkistussoittoja ettei verkkokaupan kuitti ole photoshopattu?

  Edelleenkään ei kyllä noi linkitetyt kanavat kiinnostaisi ilman pairing-pelleilyjä, ainoa welho-kanava jolta tulee hoodeenä sarjoja on Canal+ film hd ja sitä varten pitää ottaa se 30e/kk paketti + muut härpäkkeet päälle tai 40e/kk paketti jos ei sitoudu 6kk määräaikaisuuksiin. Suht tuju hinta yhdestä kanavasta.

  Welho HD kiinnostaisi teoriassa mutta vrt kommentit siitä sisällöstä eli bbc hd näyttää suurimman osan ajasta jotain taulua + 2 jaksoa planet earthia eikä puhettakaan siitä että se vastaisi britti BBC:n ohjelmistoa.
   
 13. Mule

  Mule New Member

  Liittynyt:
  09.02.2005
  Viestejä:
  80
  Saadut tykkäykset:
  0
  Salaamattomana tallentaa levylle.

  Tuo EyeTV 610 boksi on sen verran kranttu conax moduulin, sen initialisoinnin ja kortin vaihto-operaatioiden suhteen, että voihan olla ongelma siinä.
   
 14. unreal

  unreal Active Member

  Liittynyt:
  04.02.2004
  Viestejä:
  3 805
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämähän on hieman kärjistetysti tilanne esimerkiksi jenkkilässä monissa kaapeliverkoissa. Laitteita ei saa edes itse asentaa, vaan asentajan on tultava ne laittamaan käyttöön, lisäksi laitteissa ei ole erillisiä salauskortteja lainkaan vaan salauksenpurku on laitteiden sisällä ja kaiken päälle laitteet ovat jatkuvassa yhteydessä operaattorin head-endiin, josta niitä voi hetkessä kytkeä kokonaan pois toiminnasta.
   
 15. McKone

  McKone New Member

  Liittynyt:
  02.03.2004
  Viestejä:
  94
  Saadut tykkäykset:
  0
  Elikkä mikä olisi hyväksi koettu paketti pc:lle kortinlukijalla, usb tai pci mallit esim. elisan verkkoon?