Kingsman: Salainen palvelu (Kingsman: The Secret Service) (2014) (Matthew Vaughn / Colin Firth, Samuel L. Jackson, Mark Hamill, Michael Caine)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 01.07.2014.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Supersalainen järjestö palkkaa suoraan kadulta kokemattoman, mutta lupaavan nuoren koulutusohjelmaan samalla kun maailmanrauhaa uhkaa häiriintynyt teknonero.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa 24.10.2014
     
  2. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Tuottajien joukossa Mark Millar ja Dave Gibbons. Jopas nyt jotakin. Niin, ja Samuel L. Jacksonilla lienee Hollywoodin paras agentti.
     
  3. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    Tekee sen minkä pepullepotkija teki supersankareille, eli nostaa sitä jäljiteltävää aihettaan - tässä tapauksessa siis agenttijännäreiden maailmaa - hieman sinne uskaliaammalle tasolle. Kaikki tämä varsin huokuvalla lämmöllä ja kunnioituksellakin niitä menneitä edustajiaan kohtaan. Rakkaudesta lajiin silmäniskujen siivittämänä.

    Hienoa ja menevää viihdettä siis, jossa ei juurikaan mitään tyhjänpäiväistä täytettä ole. Huumorinkukkakin kun toimii, niin se toimii sitten mitä muikeimmin. Ainoa ryppy rakkauteen oli ehkäpä tuo Samuel-sedän konnaveto, joka jättää lespauksineen hieman hämmentyneen tapaisen olon, että olikohan se nyt ihan jees vai ei.


    :):):):)
     
  4. Kutis

    Kutis Guest Guest

    Liittynyt:
    27.09.2006
    Viestejä:
    376
    Saadut tykkäykset:
    1
    Leffa teki sen minkä lupasi ja oli kaikin puolin viihdyttävä pläjäys. Musiikit toimi ja poistuin teatterista kieli poskessa tehdyn "Bond-lopetuksen" jälkeen hymy huulilla. Välillä tuli leffan aikana naurettua ääneen, vaikka kukaan muu ei, joten huumorissa lienee useampia tasoja(?) Toiminta oli täysin yliampuvan viihteellistä, mutta kun tiesi mitä meni katsomaan, niin se oli silti nautittavaa.

    :):):):)½
     
  5. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    224
    Katsoja huomaa melko nopeasti, että Kingsman: Salainen palvelu perustuu sarjakuvaan: elokuva tarjoaa alusta lähtien surreaalisen raakaa ja lennokasta väkivaltabalettia sekä tylyä ja sukkelaa huumoria. Tapahtumat sijoittuvat brittiläiseen luokkayhteiskuntaan, ja työväenluokkaista päähenkilöä Eggsyä (Taron Egerton) koulitaan herrasmiesagentiksi.

    Tarina etenee erinomaisen sujuvasti, ja jännitystä ja yllättäviäkin käänteitä riittää. Jos piditte elokuvasta Kick-Ass, saatatte pitää myös tästä. Laiseni vanha kääkkä muistaa myös huumorin, jota Roger Moore toi Bond-elokuviin. Ruotsin pääministeriä (roolissa norjalainen Bjørn Floberg) ei kohdella kovin helläkätisesti.

    Tekijät eivät ole kaihtaneet riskejä. Elokuva on meluisa, ja väkivallan surreaalisuus saavuttaa välillä melkeinpä psykedeeliset mittasuhteet (kohtaus, jossa soi Pomp and Circumstance), mutta melkoinen on myös salaliitto, josta agentit pääsevät perille. Hamuel L. Hackhonin höhhötyh on pikkuihen ärhyttävää — kuin karikatyyri ei olisi osunut aivan kohdalleen.

    Toisaalta Colin Firthin, Mark Strongin ja Michael Cainen roolityö on aristokraattista tasoa, ja yhdessä Egertonin kanssa he tekevät elokuvasta varsin viihdyttävän ja kohtalaisen eheän kokonaisuuden.

    4/5
     
    Viimeksi muokattu: 01.09.2015
  6. Headshot

    Headshot Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.08.2006
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    1
    Minä olen useimmiten aika hyvin kartalla siitä, mitä ja minkälaisia leffoja teatterissa menee, mutta tämä Kingsman pääsi tutkan ali enkä tiennyt leffasta vielä eilen muuta kuin nimen. En näyttelijöitä, en tyylilajia, en mitään. No päädyin sitten katsomaan sen ilman minkäänlaisia ennakko-odotuksia.

    Olipahan huikea leffa! Tyylikäs, hauska, toiminta sulavaa ja paikoin aika brutaalia - tosin monesti väkivallan suhteen mentiin jo niin korkeissa sfääreissä että se siirtyi sinne huumoriosastolle. Hienoja viittauksia vanhoihin (agentti)leffoihin. Kerta kaikkiaan viihdyttävä parituntinen, ei löydy kyllä mitään pahaa sanottavaa. Näyttelijäntyö oli paikoitellen jopa loistavaa (Firth!), minulle iski jopa Samppa Jaksonin suoritus. Vaikkei tämä mikään elämää suurempi leffa ollut niin viihdytysarvoltaan 4+/5
     
  7. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Samaa mieltä muiden kanssa, viihdyttävyysaspektilta hyvä ja tasaisen tasokas kokonaisuus, jossa kepeähkö ja rankka toiminta vuorottelivat. Väliin laiteltiin sitten brittiläisen kuivakkaa huumoria, pääosin toimivasti, jopa skandinaavit saavat oman osansa :D Näyttelijöistä varsinkin tämä nuori Edgerton antoi positiivisen yllätyksen, vaikka yleensä näissä "nuoresta koulutetaan" -leffoissa ns. päätähti jää vähän paitsioon. Silti Colin Firth varasteli paikoittain shown, mies nautti selkeästi hieman tavanomaisesta poikkeavammasta roolistaan. Samuelii oli aika peruskurainen pahistelija, mutta amputoitu naisteloittaja oli ihan tyylikäs veto. Visuaalisesti myös ihan nätti, leffasta tuli kivat vanhan ajan Bond-fibat. Kiva välietappi ennen Spectrea.

    4+/5
     
  8. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Oli kyllä erinomainen, jos ei aivan Potku-perseen tasoinen klassikko. Kauas ei kyllä siitäkään jääty. Firth pisti kyllä sellaista settiä, että en yhtään olisi mieheltä osannut odottaa. Hurjaa toimintaa, loistavia rooleja ja hauskaa huumoria. Hyvänä esimerkkinä se "JB", ei ollut tullutkaan mieleen :D

    Erittäin tyylikäs paketti, jolle minulta 4½/5.
     
  9. rewind

    rewind Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    892
    Saadut tykkäykset:
    0
    Liityn myös ylistyskuoroon. Todella viihdyttävä paketti, jossa suurinpiirtein kaikki osui kohdalleen. Se kirkkokohtaus on parasta elokuvaa sitten miesmuistiin.

    Pieni miinus siitä lapsi vessassa -kohtauksesta, joka ainakin näin pienen tyttären isänä pisti vähän ahdistamaan, eikä täten istunut muuten niin kepeään tunnelmaan.

    4½/5
     
  10. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Viihdyttävä, joo, mutta paria erityisen hyvää kohtausta lukuunottamatta ei yhtään sen enempää. Lähinnä mieleen jäi se kirkkokohtaus ja Ruotsin prinsessa plussa-sarakkeeseen merkattavaksi. Miinus-sarakkeeseen välillä oudot tehosteet kuten se päiden räjäyttely... ja se että baaritappeluiden lisäksi en tästä oikeastaan mitään merkittävää enää muista vaikka vasta eilen tuli katsottua.

    3/5
     
  11. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Mainio pätkä, vaikkakaan ei ehkä ihan niin hauska (haha-hauska), kuin olisin ehkä odottanut (väkivaltaisuus söi huumoria). Viihdyin kuitenkin täysillä ja katson varmaan toistekin.

    4/5
     
  12. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    BD:ltä katsottu, ihan mainio leffa....
    Näyttelijät oikein rautaisia ja CF varsinkin...
    Taipuisin itsekin antamaan 4/5.

    T: Vesku
     
  13. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
    Huikeen hyvä ja viihdyttävä leffa tääkin. Matthew Vaughn ei todellakaan pysty mitään huonoa tekemään!

    Nuorison koulutukseen olis voitu vielä hieman enemmän panostaa. Sinne kun olis saanut semmoisen 30min lisää matskua, niin olis ollu jees.

    Layer Cake ****
    Tähtisumua *****
    Kick-Ass *****
    X-Men: First Class ****
    Kingsman: Salainen palvelu ****½

    Huikee putki!
     
  14. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 556
    Saadut tykkäykset:
    293
    Lyhyesti sanottuna parasta toimintaviihdettä aikoihin.

    Jatkuva pieni hymynkare naamalla tätä piti katsoa.
    Muka toimintaviihdettä varhaisteineille, mutta kuitenkin jotain muuta.
    Hieno ja toimiva toimintapläjäys kertakaikkiaan.
    Hyvä mieli jäi päälle tämän jälkeen ja mitä muutakaan tällaiselta voisi toivoa.

    Kertakaikkisen erinomainen omassa luokassaan.
    Suosittelen lämpimästi. :D
     
  15. renny01

    renny01 Guest Guest

    Liittynyt:
    05.10.2015
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pyyhki hyvin Spectren jättämän pahan jälkimaun. Pahis oli mielestäni heikoin lenkki, vaikka hahmon motiivi oli fiksu. Lisää tätä!
     
  16. Snafu68

    Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    06.05.2013
    Viestejä:
    1 263
    Saadut tykkäykset:
    163
    Mainio kertakäyttöpläjäys ja hauskalla tavalla yllättävä. Parasta oli vaihteelta toiselle heittäminen suoraan lennosta.
    Heikoin lenkki oli tusinapäärosvo jonka Samuel veti samana manööveriroolina kuin muutkin leffassa.Miinusta myös kertakakikkiaan karismattomista nuorista näyttelijöistä. Paremmilla näyttelijävalinnoilla 4+ kamaa.

    3½ / 5

    Mutta hyvä fiilis jäi leffasta :)
     
  17. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318