Kings Bay (2017)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana marlan, 19.05.2018.

  1. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    [​IMG]

    Ketäpä ei eräs viime vuosien merkillisimmistä tapauksista olisi jäänyt vaivaamaan! Onneksi tuore norjalaiselokuva Kings Bay (2017) tarjoaa tilanteeseen helpotusta.

    Vuonna 1962 Huippuvuorilla tapahtui selittämätön kaivosräjähdys, jossa kuoli 21 ihmistä. Syytä ei ole saatu selville. Entäpä jos kyseessä ei ollutkaan onnettomuus vaan suurvaltojen salajuoni?

    Kings Bay sijoittuu nykyaikaan. Alkoholisoitunut tromssalainen toimittaja Harriet Hansen (Kari Bremnes) alkaa saada salaperäisiä kuriirilähetyksiä, joiden aineisto tuntuu liittyvän vuoden 1962 onnettomuuteen. Vaikuttaa siltä, että Norjan viranomaiset saivat tietää räjähdyksestä jo vuotta aikaisemmin.

    Elokuva muistuttaa jännityselokuvia, joissa toimittaja pääsee perille vallanpitäjien vehkeilyistä ja joutuu vaaraan mutta päättää sittenkin julkistaa tietonsa sanomalehdessä (Kaikki presidentin miehet, The Post, myös esimerkiksi Pelikaanimuistio, Salaliittoteoria jne.).

    Ongelmana tässä tapauksessa on juonen kömpelyys — salaliitto vaikuttaa todella kaukaa haetulta — ja Bremnesin olemus: hän on kuin vivahteeton Diane Keaton. Toisaalta Tromssan rakennuksia ja maisemia esitellään edukkaasti.

    Loppuratkaisu on tyly: kuriositeetti tappoi puuman.

    Jos pitäisi valita, katsooko tämän elokuvan uudestaan vai seuraako mieluummin maalin kuivumista seinässä, niin valinta on kyllä todella, todella vaikea...

    1½/5

    Elokuva löytyi kirjastosta DVD:nä (DVD-9), jossa ei ole mitään lisämateriaalia. Kings Bay on julkaistu myös yhtä köyhänä blu-rayna. DVD:n kuvanlaatu on kuitenkin erinomainen (bittivirran taso huikaisevat 9,36 Mbps), ja melko nopeasti unohti katsovansa standardipiirtoa. Muutama kuvanäyte:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Ensi-ilta Norjassa: 27.1.2017.