Keittiöremontti

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana Sly, 05.12.2005.

  1. Gleb

    Gleb Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    21.10.2001
    Viestejä:
    658
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minun silmään tuo baaritiski näyttää jotenkin yksinäiseltä ja irralliselta tuossa, itse yhdistäisin sen edes kapealla "ikkunalaudalla" tuohon muuhun työtasoon. Ainakaan omaa silmää eivät myöskään miellytä nuo istumapuolen puunväriset levyt, näyttävät ainakin kuvassa ihan joltain kaapin takaseinältä.

    Muuten kyllä keittiö näyttää erittäin hyvältä.
     
  2. SmiL

    SmiL Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    280
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuollanen tuli väsättyä viime hiihtolomalla:
    Keittiöremppa

    Ainakin tähän mennessä ollaan vielä oltu tyytyväisiä, P
     
  3. Peltone

    Peltone Guest Guest

    Liittynyt:
    26.04.2005
    Viestejä:
    154
    Saadut tykkäykset:
    0


    tuossahan on taustakovalevyt näkyvillä.eli tuo on kaapin takaseinä..
    tuleeko tohon joku irto-sivu?
     
  4. PeteK

    PeteK Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.01.2003
    Viestejä:
    362
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tossa huono kuva omasta keittiöstä (tai osasta siitä).

    http://www.kaupit.com/Teatteri/uusi/Olkkari_2.jpg

    Alakaapit siis harmaat ja yläkaapit tammea (ovet aitoa viilua, rungot ei). Noissa lasiovellisissa yläkaapeissa on halogeenit, samoin kuin tossa tason päällä olevien kaappien alla. Katossa on tietty kanssa rivi halogeeneja antamaan lisää työskentelyvaloa. Pelkillä kaappien alapintaan asennetuilla valoilla ei vielä näe kunnolla. Kaikki vetolaatikot 50/60cm leveitä ja sellaisia, että ne tulee kokonaan ulos, on helpompi ottaa taaimmaisetkin tavarat ulos.

    Tossa samassa saarekkeessa tykin ja takan kanssa on erilliset jääkaappi, pakastin, uuni ja mikroaaltouuni, kaikki rosteria. Jääkaapin ja pakastimen päällä on vielä pari pientä hyllyä. Toi muu kaapisto jatkuu vielä L:n muotoisena tolla toisella seinällä. Taso on rosteria hellan molemmin puolin ja L:n lyhyt osa on massiivikoivua. Toi rosteritaso on kyllä hyvä ja huoleton. Kulmassa on karusellikaappi.

    Välitilan laatat on lasimosaiikkia. välitilassa olevat pistorasiat laitettiin imo järkevästi parisen senttiä tason yläpuolelle, ei perinteisesti puoliväliin tasoa ja yläkaappeja. Näin ne jäävät näppärästä "kiinteiden" (kahvinkeitin, leivänpaahdin, espressokone) kalusteiden taakse näkymättömiin, ei roiku rumia johtoja pitkin seiniä. Tietty jokunen pistorasia on esillä vatkainta tms. varten.

    Meillä ei lähdetty nykymuodin mukaiseen matalaan yläkaapistoon. Niihin ei oikein mahdu mitään (mm. 2kpl 12 hengen astiastoa tee - ja kahvikuppeineen + erilaisine tarjoiluastioineen + tietty kaikkea kuivatarviketta usean kaapin verran) ja meillä kun on tota huonekorkeutta 3.5-4m niin noi korkeat sopii paremmin imo.
     
  5. ark

    ark Guest Guest

    Liittynyt:
    19.08.2004
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suosittelen lämpimästi ammattilaisten
    avun käyttämistä suunnittelutyössä.

    Laadukas suunnittelu on kuitenkin pieni osa
    keittiöremontin kokonaiskustannuksista pyrittäessä
    korkeatasoiseen toteutukseen.


    t.ark(tehti)
     
  6. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Ei ammattilainen ole millään tavalla pakollinen. IMO vaihtoehdot ovat

    1) Jos et tiedä mitä haluat ja mistä pidät: ammattilainen

    2) Jos olet kokkaillut monta vuotta monessa keittiössä ja tiedät tarkalleen mitä haluat: lue keittiösuunnittelun perusteet ja suunnittele itse


    Ammattilaisten ongelma on, että suurimmalla osalla keittiösuunnitelijoita ei ole minkäänlaista koulutusta eli ne on täysin samanlaisia pulliaisia kuin kuka tahansa. Lisäksi heillä on harvoin aikaa perehtyä yhteen caseen eli enemmän tai vähemmän suunnittelu tehdään olemassa olevalle pohjalla hutiloiden. Tästä syystä monessa keittiörempassa keittiön toimivuus on 100% sama kuin aiemmin eli yleensä aika huono.

    Sisustuslehtiä jo aika pitkään harrastaneena voin myös sanoa, että täydellisiä virhearvioita näyttää tulleen niin puhtaan arkkitehdin kuin ammattilaisenkin kädestä. Edelleenkään poikkeuksellisia eivät ole allas, uuni, liesi ja jääkaappi lähes vierekkäin (ei työkolmiosta tietoakaan), aivan liian matalat työskentelytasot (ihmisten keskipituus on kasvanut), surkea yksitoikkoinen valaistus (pari halogeeniä ja 60w keskellä katossa) sekä olematon määrä sähköpistokkeita ja puuttuvat paikat näkyville kodinkoneille.

    Ammattilaiselta varmaan syntyisi hyvää jälkeä jos ammattilainen olisi oikea ammattilainen, ammattilaisella olisi aikaa tulla käymään paikan päällä, oikeasti selvittää mitä asiakkaat haluavat ja sitten sen perusteella tehdä kunnon suunnitelma. Valitettava tosiasia kuitenkin on, että tällainen työmäärä vie niin suuren määrän tunteja, että muutamia italialaisia & saksalaisia keittiöitä lukuunottamatta keittiöliikkeillä ei varaa tällaiseen työskentelyyn. Lisäksi ongelma olisivat asiakkaat jotka ottavat vastaan 20h suunnitelman ja sitten marssivat ikeaan tai keittiönettiin ostamaan samat tavarat 50% alennuksella ...

    Sitä kuinka suuri osa ihmisistä on päteviä suunnittelemaan keittiön on hyvin vaikea sanoa, uskoisin että lopulta aika harva. Mutta varmaa on, että sisustusta ymmärtävä ja paljon kookkaava saa suunniteltua itselleen keittiön, jossa on monia ratkaisuja joita "ammattilaiset" eivät olisi ehdottaneet.
     
  7. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Joo, tää on sellainen asia jota en ymmärrä ...

    Jengi ottaa keittiöön vähän yläkaappeja jotta keittiöstä tulee "tilava" ja "ilmava". Tämän seurauksena pitää olohuoneeseen tunkea monta vitriinikaappia jotta saadaan mahtumaan astiastot koko taloon tai sitten laitetaan avohyllyjä joista pitää pyyhkiä pölyt kerran viikossa :hitme:

    IMO samaan sarjaa kuuluu nykyinen puutasovillitys. Jengi upottaa tiskialtaan tai lieden puutasoon ja väittää ihan pokkana "ei se mitenkään hankala ole huoltaa" :hitme:

    Haluaisin oikeesti nähdä kun puutason valinnut sanoo "ei tää mitenkään hankala ole" sen jälkeen kun on paistanut valurautapannulla pihviä jonka rasvat on 50cm säteellä hellasta ja tämän jälkeen tiskannut sen valurautapannu niin, että vesi on 50cm säteellä altaasta :D
     
  8. Peltone

    Peltone Guest Guest

    Liittynyt:
    26.04.2005
    Viestejä:
    154
    Saadut tykkäykset:
    0
    jep.. =) tota just sanoin..
    niin ja käys kattomassa sitä tasoa 5 vuoden päästä.....
    vesi turvottanut ja tummentanut altaan ympäriltä...
    täynnä pieniä koloja ja muutama isompi kun jotain tippunut astiakaapista...
    mutta ainahan sen voi hioa ja vahata.....:rolleyes:
     
  9. Sly

    Sly Dear Die Hard. You Rock. Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.11.2003
    Viestejä:
    2 172
    Saadut tykkäykset:
    7
    Tuota en kyllä ihan allekirjoita, melkein sama olisi väittää että auton pesu ennen arvioitavaksi vientiä olisi huijaamista. Jos reilut 3 tonniakin laittaa niin on sekin 20000 mummoa, joten ei nyt ihan paikkaamisesta voida puhua. Muutenkin esim. pelkästään keittiön kaapinovien vaihto on ihan yleinen toimenpide.

    Tarkoituksena tosiaan kohottaa keittiön yleisilmettä. Vaikka remonttiin upottaisi miten paljon pelimerkkejä ei ole varmaa, että seuraava asukas pitää ratkaisuista. Tämän hetkinen keittiöratkaisu on mielestäni kohtuullisen toimiva, joten toimivuus ei ole tässä niinkään ajava voima. Pieniä lisäyksiä kuten erillinen maustehylly on kuitenkin suunnitteilla. Uusilla ovilla, työtasoilla ja taustaseinällä saadaan siisteyttä sekä uutta ilmettä, kun taas valoratkaisuilla pyritään tunnelman luontiin sekä tietysti työskentelyn helpottamiseen.

    Mitä mieltä muuten olette, jos yksi kaapinovi olisi läpinäkyvä, ehkä kuitenkin joku mattapintainen ettei sisään suoraan näe? Kehykset toki kuten muissakin ovissa.
     
  10. Sammypiru

    Sammypiru Guest Guest

    Liittynyt:
    26.12.2002
    Viestejä:
    283
    Saadut tykkäykset:
    0
    MEillä keittiö asennetaan 14. päivä, väriksi valitsimme ranskanpähkinän ja osassa ovia on maitolasi. Teräksiset kodinkoneet, keraaminen liesitaso ja erillisuuni. Työtasot ovat tavanomaisesta 30 millisestä poiketen 40 milliset. Tämä työtason vahvuus on kokonaispudjetissa pieni lisä, mutta toivoakseni merkittävä osa oman keittiöni tulevaa ilmettä tavoitellessani. Kuvia laitelaan myöhemmin.
     
  11. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Joo, tuo on toki keskeneräinen tuo baaritiski niinkuin kaikki muukin tässä asunnossa. Takalevy on todellakin kaapistojen takalevy ja se peitetään jollain tavalla, jolla saadaan tuo baaritiski yhdistettyä muuhun keittiöön, saa nähdä vielä mitä keksin mutta yksi vaihtoehto on peittää se vaikkapa mdf-levyllä jonka maalaa seinien väriseksi.
     
  12. Peltone

    Peltone Guest Guest

    Liittynyt:
    26.04.2005
    Viestejä:
    154
    Saadut tykkäykset:
    0
    eikö olisi kova vaihtoehto, mutta hinnakas, tilata tehtaalta yksi iso ovi tohon tiskin taustaan?:cool:
     
  13. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ongelmana on se että ei saa noin suuria ovia (kysytty ajat sitten), joutuisi väsäämään kahdesta ovesta eikä siitä näinollen tule hieno...
    Maitolasi on myös vaihtoehtona, en sitten tiedä..
     
  14. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Nää on tietysti makuasioita, mutta ottaen huomioon, että tossa on jo värivaihtelua aika tavalla (seinät, ikkunakarmit, pyötätaso, ovet, pähinkäkaapit, yläkaapit, koneet, rosteritaso, baarijakkarat, pienet kodinkoneet jne) niin voisi olla fiksu valinta yrittää integroida tuota baaritasoa "kiintokalusteeksi".

    Käyt ostamassa vaikka kyprokkia, ei maksa kun 10e levy, leikkaat sopivat palat takaosaan, sivulle kaapin alareunaan ja eteen kaapin alareunaan. Tökötillä saumat umpeet, hionta ja koko homman maalaus (ml kaapin valkoinen sivu) samalla maalilla kuin seinä. Ja tuota jalkalistaa koko baaritason ympäri.

    Tällä tavalla vähennät tuota irtoisuutta huomattavasti ja pienennennät myös keittiön värivalikoimaa. Lisäksi tuosta baaritasosta tulee enemmän osa keittiötä ja koko taloa sen sijaan, että se olisi irtoinainen kappale joka ei oikein näytä kuuluvan keittiöön tai olohuoneeseen.

    IMO tuollainen omilla jaloillaan seisova ratkaisu olisi hyvä jos koko keittiö olisi toteutettu tuolla tavalla. Nyt keittiössä on kuitenkin sokkeli ja baarikaapissa ei ole, joten sen takia rakentaisin tohon sokkelin.
     
  15. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Jälleenmyyntiarvon nostamiseksi 3 tonttua on ihan järkevä summa keittiöremppaan. Sillä saa jo paljon aikaiseksi, ja arvo tosiaan nousee ostajan silmissä. Kaikille ostajille moiset "rempat" ei riitä, mutta menkööt muualle kuluttamaan parketteja. Näissä asumisjutuissa oma maku ratkaisee, ja rahaa voi upottaa vaikka kuinka paljon kuten esim. herrasväki Säätäjä on tehnyt (>10k€).
     
  16. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kuvamme mukainen keittiö maksoi 3400euroa, ei ole mielestäni paha hinta. Kodinkoneet toki päälle mutta nehän olisi saanut halvalla tarjouksestakin...
     
  17. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    I rest my case! Mielummin tämä 3,4 k€:lla hankittu kuin Säätäjän 3* kalliimpi (oliko Säätäjä laskenut koneet mukaan). Jälleenmyyntiarvon nostamisen kannalta kumpikin ratkaisu lienee saman arvoinen ja "riittävä".

    (Rauhaa Säätäjä! Tsori että olet postauksissani nyt pelkästään negatiivisena esimerkkinä! En haasta riitaa, ja muistan aikaisemmasta ruokapöytäkeskustelusta että sinulle/teille laadukkuus takaa yöunet ja laadusta pitää maksaa).
     
  18. Grr

    Grr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.08.2003
    Viestejä:
    597
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lukekaa niitä viestejä. V&V casessa on koneet mukana. Eli siinäkin ollaan ilman koneita ja kivitasoa samassa 3k5 luokassa.

    Edit:
    Pitikin vielä sanoa että kaasuliesi on ihan ehdoton juttu jos keittiössä on tarkoitus kokata tosissaan. Sijoituskämppäänkin ehkä, kaasu on keittiökalusteiden huomisen musta.
     
  19. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    ei se mitään, et oo eka joka sanoo että hullua maksaa tollasia summia kun halvemmallakin pärjäisi. Me ollaan avovaimon kanssa kaks insinööriä ja kieltämättä nautitaan siitä että ympärillä olevat esineet on tyylikkäitä ja funktionaalisia :rolleyes:

    Mut olleellista on tosiaan miettiä mitä homma maksaa kokonaisena, myös koneiden kanssa. Ei noi pelkät keittiökaapit meillä mitenkään kalliita olleet vaan lopulta aika halvat:

    Jos meillä laskisi pelkät kaappien, laatikoiden, vetimien, altaan, hanan, välitilan lasin ja jalkojen kustannukset niin summa olisi ollut about 3500e, eli 1/3 kaikista kustannuksista.

    Keittiökoneet meillä maksoi about 4500e eli yli tupla sen mitä monet ostaa. Tämä oli tietoinen valinta sillä me haluttiin kaikkiin koneisiin paljon kokkaavan arvostavia juttuja.

    Toinen kallis elementti meillä oli toi kivitaso, jota vajaa 6m. Vaikka tilattiin se virosta, niin sille tuli hintaa 1700e eli moninkertaisesti verrattuna johonkin laminaattiin. Toisaalta suomalaiset kivitoimittajat pyysivät parhaimmillaan lähes kaksinkertaista hintaa.

    Mutta mitään en keittiössä halvempaan vaihtaisi. Kivitaso on keittiössä ehdoton ja kodinkoneet on samanlaisia kuin joku hifi: kun hyvään on tottunut et huonompaan halua vaihtaa :)

    Ja lopulta toi meidän keittiö on suunnattu aika tarkkaan henkilölle joka kokkailee paljon ja joka vaatii pientä arjen luksusta keittiöltään. Myyntitilanteessa tollasta keittiöstä arvostavaa on toki aika vaikea löytää, mutta sitten kun natsaa niin kämpästä saatava summa on yleensä aika korkea, vastaavia ratkaisuja kun ei yleensä ole kovin paljoa saatavilla.

    edit: ja lopulta voisi sanoa, että vaikka toi keittiö tuli kokonaisuudessaan kalliiksi niin aika tingitty se on ominaisuuksiin nähden. Kaapit on ikeasta, taso virosta, koneet tingittynä gigantista, lasi erittäin halvasta lasiliikkeestä jne. Ilman kilpailutusta samoista tavaroista olisi maksanut moneessa muussa paikassa 50% enemmän .... lopulta monet ovatkin sanoneet että kalliimpikin olisi voinut olla.
     
  20. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Eihän tuo kallis ole ollut ollenkaan. Ala Cartelta maksaa pelkät rungot jo tuon summan :D
    Kodinkoneista esim. tuo 4500 euroa on pikkusumma, eikä sillä paljon saa, hyvä uuni + keittotaso maksavat jo lähelle tuota summaa.

    Itse myös mietimme kaikenlaista paskaa ensin (AEG, Zanussi, Gorenje, Electrolux yms...). Hirvoxista sitä sitten tarjottiinkin, mutta pidimme päämme ja tahdoimme Siemensin koneet Veikon Koneelta, jääkaapin "joutui" ottamaan LG-merkkisenä kun se on niiiiiiiiiiiiiiiiiiin hyvä, ellei paras jääkaappi mitä markkinoilla on, valitettavasti Made In Korea.

    EDIT: olisihan sitä saanut hella + taso 599e, jääkaappi (valkea) 399e, liesituuletin 99e, tiskari 249e. Koko paska siis yhteensä alle 1500e. Ei kiitos.