Kaksinkertainen Kultainen palmu -voittaja Tuntematon tyttö tulossa teattereihin

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 13.02.2017.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    Mika submitted a new blog post

    Kaksinkertainen Kultainen palmu -voittaja Tuntematon tyttö tulossa teattereihin

    [​IMG]

    Mestariduo Dardennen veljesten (Kaksi päivää, yksi yö) uusin elokuva Tuntematon tyttö (La fille inconnue) sai maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlien arvostetussa pääkilpasarjassa. Kaksinkertaisten Kultainen palmu -voittajien kiehtovan draaman pääosassa loistaa nuori ja lahjakas César-voittaja Adèle Haenel. Hän esittää Jennya, lääkäriä, joka ei ylitöiden vuoksi avaa vastaanottonsa ovea kun summeri soi myöhään eräänä iltana. Summeria soittanut tyttö löydetään pian kuolleena. Kuultuaan ettei poliisi tunnista tyttöä, Jennylla on vain yksi tavoite: saada tytön henkilöllisyys selville, ettei tätä haudattaisi ilman nimeä – ettei hän katoaisi, aivan kuin ei olisi koskaan elänyt.

    Dardennen veljesten uutuusdraama on ansiokas tutkielma henkilökohtaisesta vastuusta, oikeudesta ja syyllisyydestä.

    Teattereihin leffa on tulossa 21.4.2017

    [button style='primary' icon='elusive-videocam' url='https://www.dvdplaza.fi/trailers/tuntematon-tytto-la-fille-inconnue/']Katso elokuvan trailer[/button]
    Continue reading the Original Blog Post.
     
  2. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    224
    Jean Pierre ja Luc Dardennen Tuntematon tyttö kuuluu viime vuoden eurooppalaisen elokuvan parhaimmistoon. Elokuva kertoo lääkäri Jenny Davinista (Adèle Haenel), jonka elämä mullistuu, kun henkirikos sivuaa hänen vastaanottoaan.

    Eräänä iltana sulkemisajan jälkeen tuntematon afrikkalaisnainen soittaa hädissään lääkäriaseman ovikelloa mutta Davin kieltää harjoittelija Julienia (Olivier Bonnaud) avaamasta ovea. Valvontakameran tallenteesta näkyy, kuinka nainen yrittää juosta linja-autoon.

    Seuraavana päivänä nainen löytyy kuolleena joenrannasta. Tapahtuma vaivaa Davinia ja hän alkaa selvittää rikosta omin päin.

    Tuntematon tyttö käyttää realistista, dokumentaarista kuvaustapaa. Davin on läsnä jokaisessa otossa, ja hän näkyy valkokankaalla lähes koko elokuvan ajan. Kun hän kääntyy katsomaan jotakin, ohjaaja ei leikkaa siihen, mitä hän katsoo, vaan tarkkailee Davinia ja hänen reaktioitaan. Välillä kameraa liikutetaan niin että katsojakin voi nähdä, mitä Davin havainnoi. Näyttelijän taukoamattomassa läsnäolossa on jotakin sangen hypnoottista, ja Haenelin näyttelijäntyö on erinomaista ja uskottavaa.

    Rikos paljastuu melko banaaliksi: erään potilaan isä oli ahdistellut prostituoitua ja tämä oli kuollut pudotessaan joenpenkalta.

    Rikoselokuvana Tuntematon tyttö muistuttaa Alfred Hitchcockin Väärää miestä: molemmissa elokuvissa rikos mullistaa tavallisen ihmisen elämän, ja tapahtumia seurataan kunnioittavan realismin vallassa. Musiikkia ei elokuvassa ole juuri lainkaan, vaan ääniraita hyödyntää kuvauspaikkojen äänimaisemaa.

    Myös Tuntemattoman tytön loppu muistuttaa Väärää miestä: asiat ovat selvinneet, ja päähenkilö voi palata tavalliseen arkeensa. Viimeinen, lohdullinen otto viittaa jatkuvuuteen, työntäyteiseen tulevaisuuteen.

    Mielestäni Tuntematon tyttö päihittää kevyesti Isäni Toni Erdmannin ja Ellen.

    4/5