Kaiuttimet kattoon

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana ryki, 16.11.2010.

  1. ryki

    ryki Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2010
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei

    Kaipailen ehdotuksia kattoon kiinnitettävistä kaiuttimista. Hakusessa on 5.1 sarja olohuoneeseen. Tila on yhden sivuseinän matkalta avoin keittiöön ja varsinaiset olohuoneen koko on vajaata 5x5 metriä. Kattoon on vedetty sähköputket, joista lienee tarvittaessa mahdollista syöttää signaalin lisäksi myös virtaa aktiivikaiuttimille.

    Laatuvaatimukset eivät ole mahdottoman korkealla, nykyinen n. 500 euron Simexin setti on välttänyt viime vuodet. Toki laadukkaampaan suuntaan ollaan menossa. Sarjan käyttö on hyvin sekalaista. Pääasiassa katsellaan telkkaria, mutta leffat ja musiikin kuuntelu pitää myös huomioia.

    Tarvitsen myös vahvistimen. Onkyo TX-SR608 -konetta kehuttiin paljon paikallisessa liikkeessä. Lienee kelpo peli, joskin saattaapi olla liiankin hieno?

    Ehdotuksia ja perusteluita kiitos kehiin.
     
  2. ryki

    ryki Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2010
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jees. Kiersin hieman paikallisia liikkeitä ja kattoon kiinnittäminen tuntuu olevan haaste. Paitsi jos haluaa itse rakennella ja säätää telineet.

    Ainoa suoraan selkeä tarjous oli Genelecit. Eteen 3 x 8020b ja taakse pari 6010a:ta. Lisäksi 800 euron linjatasolähdöillä oleva vahvari ja subi, jonka merkki ei jäänyt mieleen. Pikalaskelmilla 3ke:n luokkaan. Voivoi. Hellasärö kuului.
    Ääni oli kyllä korvia hivelevä, joskin vaan stereona noita pienenpiä sain kuunneltua.

    Passiivilla saisi oletettavasti hintaa reilusti vähemmäksi. Löytyykö vinkkejä?
     
  3. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Tätä on tullut huudeltua lähipäivinä jo liiankin kanssa ja taas mennään: Käytä hakua!
    Kattotelinekeskustelua tässä ketjussa, tässä ketjussa myöskin ja vielä kolmaskin samasta aiheesta.
    Käytännössä mitkä tahansa jalusta/kirjahyllykajarit voi kiinnittää kattotelineisiin. Ei siinä sen kummallisempaa taikaa ole, kuin millin poralla kajarin takalevyyn aloitusreiät ja ruuvataan kajari kiinni telineeseen sopivilla mdf kelpoisilla ruuveilla. Jos myöhemmässä elämässä kattoasennusta ei enää tarvita niin ruuvin reiät voi turauttaa tukkeeseen vaikka ihan markettiepoksilla. Erikseen "kattotelineisiin" asennettavaksi tehtyjä kaiuttimia ei ole olemassakaan.

    E: Pahoitteluni, keskimmäinen linkki käsitteleekin projektorien kattoasennusta. No kuitenkin: osta universaalit kattotelineet ja vedä mieleisesi kaiuttimet (huomio telinekohtaiset painorajat) niihin ihan kylmästi ruuvilla kiinni. Turha murehtia ja stressata ruuvin rei'istä kaiuttimessa, käyttötavaraahan kaiuttimetkin ovat.
     
    Viimeksi muokattu: 18.11.2010
  4. ryki

    ryki Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2010
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oi. Itseasiassa käytin hakua pariinkin kertaan mutta en löytänyt mielestäni tarpeeksi tietoa. Hakusanat ei tainnu mennä ihan oikein. Kiitos noista linkeistä.
     
  5. peacemaker

    peacemaker Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
    Itsekin yritin pitkään etsiä kattokiinnikkeitä, mutta kukaan ei tunnu niistä tietävän, eikä niitä oikein missään ole. Jos on valmis poraamaan kajareihin kiinni, niin sitten ei mene pitkään etsiessä, mutta "puristuksella" toimivia ei vain mistään löydy.
     
  6. ryki

    ryki Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2010
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulle on tullut vain yksi puristava teline vastaan, mutta se kuulostaa jotenkin pelottavalle. Onneksi nyt on löytynyt muutamia vaihtoehtoja, joissa on takaseinässä vähintäänkin yhdelle pultille paikka.

    Wharfedale 10.1 (10.0) ja PSB:n Alphat ovat nyt tarkemmassa tutkinnassa. Focalin Sib&Co kuulosti myös kelvolliselle (littu-tv:n omiin kaiuttimiin tottuneena), mutta hinta on hieman arvokkaampi, kuin edellä mainutuissa.
     
  7. peacemaker

    peacemaker Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
    Helpoin ratkaisu lienee Vogels 200 seinäteline hyllykaijuttimille katon rajaan, jos vaan huoneen dimensiot riittävät.