Jurassic Park 4 (2014)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana isomeri, 27.12.2005.

  1. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Tuossa nimenomaan oli todella hieno paikka metahuumorille, mutta se hukattiin heti alun jälkeen.
     
    Professional tykkää tästä.
  2. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Ei pitänyt mennä katsomaan tätä, mutta meninpä sitten kumminkin. Ihan hyvän fiiliksen jätti eli ei ollut mikään sekasotku, mutta jotenkin tuntuu että mentiin siitä mistä aita oli matalin. Ymmärrettäväähän tämä taas on kun pitää tehdä rahaa eli vain viihdyttää yleisöä, mutta tosiaankin ei tässä kovin kummoisia hahmoja ollut eikä oikein tuotu mitään uutta sarjaan. Aika mielikuvituksetonta elokuvantekoa. Tavallaan vanhempi yleisö pääsi elämään lapsuutensa/nuoruutensa muistot uudestaan päähenkilöiden kautta, lapsen/nuoren näkökulmasta. Viittauksia aiempiin osiin oli paljon ja elokuvaa varten saa kehiteltyä hyvin juomapelin "juo aina kun nostalgisoidaan". Näyttelijöissä ei mielestäni ole juuri heikko lenkkiä, koska hahmotkin ovat sen verta yksinkertaisia. Tosiaankin mentiin siitä mistä aita on matalin ja jotenkin mitä x_jmt_x juuri mainitsi eli jätettiin tuo metahuumorin mahdollisuus käyttämättä, oltaisiin voitu käsitellä enemmän tuota genetiikan eri puolia ja toisaalta hahmotasolla veljesten välistä tilannetta. Kohtaukset tuntuivat jotenkin todella lyhyiltä, ihan kuin jokaisen kohdalla oltaisiin laitettu kello käymään ja katsottu ettei varmana mennä jonkun tietyn aikarajan yli, jotta ei tule liian syvällistä tai merkityksellistä sanomaa tai aihetta. Sisällötön sanoisin. Hupia tietenkin riittää ja elokuva viihdyttää kestonsa ajan, mikä on mielenkiintoista kun elokuvaa vertaa Jurassic Parkiin, joka oli muutakin kuin vain viihdepläjäys, vaikka sellaisena senkin voi ottaa.

    2,5/5 Viihdyttävä ja harmiton kesäleffa. Isoimmat virheet vältettiin, mutta ei myöskään saavutettu oikein mitään merkittävää. Pienet riskit ja pienet voitot (paitsi lippuluukulla on ollut isot voitot).
     
  3. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Kesäisenä pikaruokana täytti kyllä tehtävänsä varsin mukavasti. Se on tosiaan totta se, että eipä tällaisesta ennen ehkä vaikuttavalta tuntuneesta dinodemoilusta saane enää nykypäivitettynäkään mitään suuren suuria sävähdyksiä, mutta kyllä tämä sen tehtävissä olleen hoiti niin hyvin kuin oli mahdollista. Menevän miellyttävää poljentoa, jossa onnistuttiin varsinkin sen loppuhuipennuksessaan mainiosti. Kunkku kun tulee tarkistamaan apajia, niin sitten kyllä mennään. Se on alta pois silloin.


    :):):)
     
  4. Headshot

    Headshot Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.08.2006
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eipä aiheuttanut mitään riemunkiljahduksia tämä leffa, ei toisaalta mikään umpisurkeakaan ollut. Eli aika tasapaksua rymistelyä, hienosti tehtyjä kohtauksia toki löytyi mutta hahmot ja juoni olivat todella epäkiinnostavia.

    Joku täällä mainitsi hiljaisista äänistä, ja täytyy sanoa että sama homma Sello 3:ssa. Pitkästä aikaa korvat eivät vuotaneet verta leffakäynnin jälkeen, joka sopi minulle mainiosti.

    Tähtiä annan 2/5. Aivotonta mutta ihan hienosti tehtyä kertakäyttöviihdettä.

    Ai niin, 2D:nä tietysti, koska no support for shitty 3D.
     
  5. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Minä en ole vähään aikaan enää juuri käynyt leffassa, mutta nyt sattumalta sekä Fury Road ja tämä. Ensin mainittu oli joku Tennarin pienempi sali (11? 13?) ja farkut lepattivat jalassa bassojen tahtiin. Ei kipua korvissa (ja sitäkin on tapahtunut, vuosia sitten REC oli aidosti tuskallinen), mutta ääntä riitti.

    Tämä oli siinä ja siinä, että oliko hyvää televisiokaiutinta vakuuttavampi. Kinopalatsi 1, ennakkonäytös, istuin jossain 5. takimmaisen rivin keskellä.
     
  6. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 381
    Saadut tykkäykset:
    225
    Kuulun siihen vähemmistöön, jonka mielestä kaikki kolme ensimmäistä Jurassic Park -elokuvaa onnistuvat viihdyttämään. Kahden ensimmäisen vahvuutena ovat John Williamsin musiikki, jonka pauhu luo ainutlaatuista seikkailun tunnelmaa, sekä sivurooleissa sellaiset näyttelijät kuin Wayne Knight ja Pete Postlethwaite, jotka tekevät omalaatuisia tyyppejä.

    Neljännen elokuvan musiikkiraidasta mieleen jäikin vain Williamsin teema. Elokuvana se ei tuntunut nousevan edeltäjiensä tasolle, vaikka mukana on sinänsä jännittäviäkin takaa-ajokohtauksia. Juonen perusasetelma — koulutetut velociraptorit, jotka haluttiin sotilaskäyttöön — vaikuttaa hiukan väkinäisesti rakennetulta. Myös lasten joutuminen vaaraan alkaa tuntua kliseiseltä ratkaisulta. Kokonaisuus on hiukan tasapaksu ja yhdentekeväkin. Colin Trevorrow’n esikoisohjaus Safety Not Guaranteed oli lupaava ja omaperäinen pienen budjetin draama, mutta Jurassic World jää sen rinnalla persoonattomaksi.

    Haksahdin katsomaan 3D-version (13,50 €), vaikka kyseessä on jälkikätinen konversio. (Tennispalatsi 3:n äänentoistossa ei ollut valittamista.) Elokuvan voi hyvin katsoa 2D:nä.

    2½/5
     
    Viimeksi muokattu: 03.01.2016
  7. ColdAsIce

    ColdAsIce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    771
    Saadut tykkäykset:
    3
    Täytyy jälleen kerran yhtyä palstaveljien esittämiin näkemyksiin. Jurassic World on kovin keskinkertainen tusinarymistely. Veljesten kohtalo ei kiinnostanut tippaakaan ja muutenkin hahmot lähinnä ärsyttivät. B.D. Wongin esittämä tiedemies, se intialaismiljardööri, ne kontrollikeskuksen kaksi nörttiä, Vincent D'Onofrion hahmo jne. Pratt ja Howard eivät ärsyttäneet, mutta mielestäni heidänkin hahmonsa olivat kovin tylsiä. Toiminta oli sitä perus juoksentelua. Ei nostattanut meikäläisen sykettä. Dinosauruksista ei saatu irti mitään mielenkiintoista. Mosasaurus oli ihan jees. Hybridihirviö sen sijaan oli tylsä kuin taivas.

    Odotin kohtalaisen kovaa kesäleffaa, mutta mielestäni tämä oli samaa luokkaa suht väsyneen JP3:sen kanssa. JP3:sessa sentään oli Sam Neill, joka hakkaa johtavan dinosaurusgurun roolissa Chris Prattin ihan mennen tullen.

    2/5
     
  8. Dragon/

    Dragon/ Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2009
    Viestejä:
    1 329
    Saadut tykkäykset:
    15
    Kyllä oli umpisurkea, Cgi-pallot suorastaan kamalan näköisiä ja dinot päähenkilöinä. Ei mielestäni katsomisen arvoinen elokuva. 1/5, kiva valaistus parissa kuvassa jne. Ei kyllä tuonut mitään uutta aiheeseen, ja juoneltaan jotain uskomattoman kökköä.
     
  9. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Tämä elokuva nousi kaikkien aikojen lipunmyyntitilastossa kolmannelle sijalle ohi Avengersin, edessä siis Avatar ja Titanic (inflaatiotahan ei tässä tilastossa ole huomioitu). Jatko-osaa nähtävästi pukkaa vuoden 2018 kesällä, Pratt ja Bryce mukana. Mitäköhän siinä osassa tapahtuu??? Ettei vaan dinot taas karkaisi.
     
  10. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Olen pitänyt aiemmista dinoseikkailuista ja pidin tästäkin, sopivasti jännitystä oli saatu mukaan. Loppupuolella mentiin jo astetta hurjempiin menoihin (vrt. aiemmat osat 1-3), kun isot kihot alkoivat rymistelemään kunnolla. Uusia dinoja tässä ei niin enää nähty, mutta vanhat näyttivät toki hienoilta. Uusi hybridimörkö oli vähän vamanen ratkaisu, ilmankin olisi pärjätty. Näyttelijät nyt suoriutuivat kohtuullisesti rooleistaan, eipä tässä kyl tarvinnutkaan mitään ihmetemppuja. Suurimmat leffan ongelmat olivat kehnohko tempoilu ja toisistaan irralliset kohtaukset, mutta muuta seikkailua kyllä riitti vastapainoksi ja puoliksi anteeksi sen voi antaa tällaisen viihdyttävyysaspektin ollessa pääosana. Voi olla että toisella kerralla ei viihdytä enää mutta ensimmäisen katselun jälkeen annan

    3,5/5
     
  11. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    Entisenä dinosauruksista kiinnostuneena pikkupoikana ko. franchisen uutuuselokuva oli tietenkin pakko nähdä. Pettymyksenä Jurassic-sarjan elokuvien tutut vajokkius-elementit olivat mukana kuten aina ennnenkin: teräksen ja betonin styroksia muistuttava lujuustekninen olemus, hetkessä pettävä huipputekniikka, geenitekniikan moraali-jeesustelu, sauruksien geenijalostuksessa huimasti kohonnut älykkyys, sekopää ihmishahmo. Uutuutena mukaan oli saatu tälläkertaa myös aito dinosauruskuiskaaja. Plaah.
    Mikä hemmetin pakko tämä jokaisessa jurassicissa seuraava täystuho muka on? Minusta olisi paljon viihdyttävämpää nähdä elokuva sauruspuiston toiminnasta vain pienillä ja/tai korkeintaan keskisuurilla vaikeuksilla. Edes etäinen logiikka ja järki mukana säilyttäen.

    Positiivisena seikkana on sanottava, että CGI oli aivan huippuluokka. Näin elävän näköisiä dinoja ei ole tähän mennessä tässä elokuvasarjassa nähty. Myös naispääosan esittäjä oli melko pätevä (=kävisin) roolissaan.


    3-/5


    Tekniikasta pitävänä alles in Ordnung -ihmisenä mm. seuraavat tekniset loogiikkahönöläisyydet kiinnittivät huomiota

    -talon kokoinen ja "melko" vaaralliseksi todettu otus pääsee ulos aitauksestaan vain tunkemalla räpylänsä rakoselleen jääneen portin väliin ja vähän tönäisemällä? Panssarivaunun kestävältä näyttävä portti olikin ilmeisesti vain pahvia/styroksia? Mitään varmistavaa secondary-kulunestoa ei oltu keksitty rakentaa? Kuten vallihautaa, useampaa panssariporttia, telamiinoitusta, sähköaitaa jne.

    -exitin karsinastaan ottanutta em. mega-rexiä lähdetään ottamaan kiinni käsipelillä jollain vitun sähkölamauttimilla ja verkoilla? Hmmm... rohkeaa. Mutta "melko" typerää.

    -vahinkoja minimoimaan saapuva erikoisryhmä yrittää kellistää samaista monsteria pistooli- ja kiväärikaliberin käsiaseilla ja raptori-"ajokoirilla" jotka tottelevat sauruskuiskaajaa? o_O Jopa persereiän laajennusta Apilaksen näköisellä vehkeellä (dual-decker WTF) yritettiin, ohi meni tietysti sekin.


    Ääh... kyseessä on kuitenkin lastenelokuva. Mutta silti. :D
     
    Viimeksi muokattu: 03.10.2015
  12. JaySee

    JaySee swiftly and with style Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.03.2002
    Viestejä:
    1 224
    Saadut tykkäykset:
    75
    Oh my god! We ran out of Jurassic World lunchboxes!
    Nooooooooooo..!!
    Wait! I think there's still a batch in the back room.

    *phew*
    -The End-
     
    JJtalo tykkää tästä.
  13. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    Etkö keksi mitään jännittävämpää ei-totaali-katastrofia?

    Minuutin kässäri-aivoriihestä esim. seuraavaa
    • T-rexin munan haku pesästä labraan tarkastettavaksi
    • Mamma-rexin hammaslääkärikeikka kenttäolosuhteissa
    • Raptorilauman pyydystys kynsien leikkuuseen
    • Triceratopsin sarvien vuositrimmaus
    • yleistä palloilua sauruspuiston kiinteistöylläpidon mukana sopivalla draamalla terästettynä

    jne.
     
  14. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Miten olisi byrokratiajuoni: seurataan sitä, miten Hammond taistelee saadakseen oikeanlaiset luvat puistolleen. Ehtiikö Hammond palauttamaan oikean kaavakkeen luukulle 15 ennen työpäivän loppumista, mahtuvatko kaikki avustushakukaavakkeet te-keskuksen kirjekuoreen tai se pahin painajainen: saako Hammond starttirahaa yritykselleen vai pitääkö T-rexin munat rahan puutteessa myydä kiinalaiseksi potenssilääkkeeksi?
     
  15. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    Dinosaurusteemapuisto Jurassic World on vaikeuksissa. T-Rexien hampaat on olleet pesemättä ja Raptorien kynnet leikkaamatta jo hyvän tovin puiston päätalkkarin käytettyä kaikki rauhoittavat itseensä ja epäluotettavan kesäharjoittelijan myytyä e-bayssa taserien laturit. Helvetti pääsee toden teolla valloilleen tarkastuseläinlääkärin ilmoittaessa seuraavan päivän vierailustaan! Tilanne on vakava... koko puiston eläintarha-toimilupa on vaarassa! Sattumalta evp Navy-SEAL -eläinlääkintämies ja dinosaurus-kuiskauksen auskultantti Owen Grady on saaren etäläosan leirintäalueella ryyppäämässä murehtien mönkijän alle jäänyttä lemmikki-raptoriaan. Owen joutuu todellisen haasteen eteen ja kuivaamaan kyyneleensä ASAP-prontona sillä nyt keikkaa pukkaa... ehtiikö Owen pelastaa puiston ja löytää itsensä ihmisenä uudelleen. Aikaa on 24h ja kello käy...


    Ohjaus Renny Harlin

    Starring Aku Hirviniemi, Kari Hietalahti, Krista Kosonen
     
    Viimeksi muokattu: 03.10.2015
    JJtalo ja Make tykkäävät tästä.
  16. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Hyviä pointteja! Leffaa en ole nähnyt, ehkä sitten joskus levyltä.
     
  17. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Ensimmäisen puolen tunnin ajan keinotekoinen kuvamaailma, eli näyttelijät studiossa tausta cgi:tä/jotain, häiritsi, mutta siihen tottui ja leffa oli oikein viihdyttävä. Jurassic Parkin juonikuvio on joka jaksossa lyhyesti "dinosaurus karkaa, paetkaa" ja ehkä se kuuluu asiaan, toki jotain muunlaistakin tarinaa toivoisi. Näyttelijäryhmä toimi hyvin yhteen ja tällä porukalla tehdyn jatko-osan katson ihan mielelläni. Juraleffat ovat kaikki ykkösen jälkeen minulle ihan katsottavia, kuitenkin mediumia, mutta tosiaan, ei tätä ole suotta kehuttu.
     
  18. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 309
    Saadut tykkäykset:
    596
    Jäi kyllä alkuperäisen magiat pahasti uupumaan. Lopun mättö sentään piti mielenkiinnon yllä ja viitteet 20v takaiseen aiheuttivat pientä värinää. Ja millä ihmeellä pari mukulaa saa ajella vapaasti jollain pallolla ympäri puistoa? o_O

    **½
     
    Make tykkää tästä.
  19. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    Tämä elokuva on tehny noiden mukuloiden ikätovereille, aikuiselle elokuvan katsominen oli kyllä yhtä tuskaa. Bratt:n näyttelemä pääosahahmo oli jotensakin normaali, Brycea katseli muuten mielellään ja tietysti T-Rex:n näkeminen lämmittää aina sydäntä mutta elokuvana tämä oli totaalisen heikko esitys. Vieläkin puistattaa. :eek:

    Maailmalla annetut positiiviset arviot ja lipputulot tuntuvat aivan järjenvastaisilta. 1,5/5
     
  20. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 759
    Saadut tykkäykset:
    325
    Ihan hyviä teemoja ja dinopuiston nähtävyyskohteitakin oli jalostettu eteenpäin. Suurimmilta osin oikein näyttäviä CGI-dinoja. Viihdyttäväkin, vaikka loppua kohden alkoi toivoa, että 10-15 minuuttia olisi leikattu pois. Mutta siinä ne meriitit sitten olivatkin. Valitettavasti tarina ei vastaa tasoltaan sen ideaa. Chris Pratt kanattelee kaartia, mutta hänkään ei valitettavasti ole Sam Neillin tasoinen. Ei ole tosin hänen roolinsakaan Alanin kaliberia. Claire oli hahmona suorastaan ärsyttävä. Ja olihan mukana pakollinen rakkaustarinakin... ei saakeli soikoon. Pahvisia hahmoja ja nekin oli luotu alkuperäisen Jurassic Parkin hahmojen aihioista (Clairessa Ellietä, Owenissa Alania, Loweryssä Nedryä ja veljekset kuin sisarukset Tim ja Lex). Lisäksi hahmot tekevät oikeasti tyhmyyksiä, kun alkuperäinen JP perusteli teot hyvillä aikeilla ja ihmisen naiviuudella (pl. toki Nerdyn puuhat).

    Äänitehosteista pitää mainita sen verran, että kovin vaisuja olivat dinojen tömistelyt ja karjumiset verrattuna ekaan JP:hen tai kuunteluhuoneen rakenteita koittelevaan kolmanteen osaan. Myös JP-tunnelma oli kadoksissa (tosin tämähän on JW :3), sitä oli kuitenkin kolmannessakin osassa. Lisäksi turistimassaotokset saivat leffan tuntumaan jotenkin amatöörimäisen halvalta.

    Tavallaan pidin jollakin tasolla, mutta toisaalta inhosinkin. Ei tätä tosin edes tunnistaisi JP-leffaksi ilman scoren tuttuja osia ja nimen Jurassic-etuliitettä. Leffan tarinassa esillä oleva vanha kunnon "ihminen ei opi ikinä" pitää paikkaansa sen ulkopuolellakin: aiempi JP-trilogia oli aivan riittävä kokonaisuus ja siitäkin olisi voinut jättää kolmannen osan tekemättä. Sarjan huonoin osa, mutta noin muuten kohtalainen rymistely. 2½/5
     
    Viimeksi muokattu: 04.01.2016