Jack Reacher (2012) (Christopher McQuarrie / Tom Cruise, Rosamund Pike, David Oyelowo, Richard Jenkins, Alexia Fast, Robert Duvall, Jai Courtney, Wern

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 16.10.2012.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Menestyskirjailija Lee Childin jännitysromaaneista tuttu sankari, entinen sotilaspoliisi ja kovaotteinen etsivä Jack Reacher (Tom Cruise), astuu ensimmäistä kertaa valkokankaalle.

    Kun ampujan laukaukset vaativat viisi kuolonuhria, kaikki todisteet näyttävät viittaavan poliisin vangitsemaan mieheen. Kuulusteluissa epäilty kuitenkin vaatii: "Hakekaa Jack Reacher!" Näin alkaa ajojahti totuuden jäljillä ja vastauksia etsiessään Jack Reacher joutuu kohtaamaan epätavallisen vihollisen, joka varjelee salaisuuttaan keinoja kaihtamatta.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer


    Ensi-ilta Suomessa 4.1.2013 (Usa:ssa 21.12.2012)
     
  2. Jürgen

    Jürgen Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.01.2003
    Viestejä:
    3 407
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tätä odotellaan mielenkiinnolla! Lukenut muutaman noista kirjoista ja suosittelen kaikille. Kirjoissa Reacheria kuvataan mitoilla n.2m/100kg, hieman koomista nähdä roolissa Tom Cruise, joka ei ihan noihin mittoihin yllä :D
     
  3. Alex70

    Alex70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2012
    Viestejä:
    200
    Saadut tykkäykset:
    0
    Totta. Vaikka Collateralin jälkeen Tompan uskottavuus nousi huimasti, niin ei silti 170 sulka päässä oikein riitä.
    Liam Neeson tai Adam Baldwin ehkä olisi ollut sopiva tähän rooliin. Ainakin kirjoja lukeneena Baldwin näyttää mielessäni lähes oikealle.
     
  4. Wile E Coyote

    Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    2 346
    Saadut tykkäykset:
    8
    Oikeasti isokokokoisia(samalla pitkiä) action-tähtiä ei kovin montaa ole, ja kun kriteeriksi otetaan vielä se että pitäisi osata näytellä niin määrä tippuu nollaan. Kevin Durand(198cm), Jason Momoa(196), Dwayne Johnson (196)kait sieltä isommasta päästä..ja näiden kavereiden kanssa ei varsinaisesti näyttelemisestä voine puhua. Bale olisi sitten sen 185 ja osaa näytellä, mutta tosiaan tuollaisia +190cm toimintasankareita ei juuri tule mieleen.

    Lisätään nyt vielä Dolph Lundgren, mutta se näyttelytaito jää puuttumaan.
     
    Viimeksi muokattu: 25.10.2012
  5. sergio leone

    sergio leone Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.10.2004
    Viestejä:
    260
    Saadut tykkäykset:
    0
    No voi perse. Pitikö Jack Reacherin 52:iin saappaisiin hypätä kaikista maailman elokuvakääpiöistä juuri Tom Cruise? Ei täytä edes toista kenkää - ja silloinkin saappaan varresta ehkä vähän scientologin tupee lepattaa. Samanlainen pettymys kuin Jason Bourne aikoinaan. Ensin roolin teki homppeli riukusääri Richard Chamberlain ja sitten partiopojan näköinen Matt Damon. Vielä pahemmin ryssittiin Rambo. Vietnaminsodan v a s t a i s e s t a kirjasta, jonka päähenkilö kuoli lopussa - tehtiin jenkkipatriotismin ylistys ja päärooliin sai äärioikeistolainen pökkelönäyttelijä Stallone. Mutta mistä näitä karismaattisia tyyppejä enää löytyy kun Charles Bronson, Lee Marvin ja Burt Lancaster on vainaita? Esim Viggo Mortensen (1.88) olisi sopinut paremmin Reacherin töppösiin.
     
  6. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    ^Clint? Ainakin ollut 193 cm pitkä...
     
  7. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    No, diginä on saatu lyhennettyä hyvin hahmoja (LOTR) tai rampautettua (Forrest Gump), miksei tuota mittaa voida myös kasvattaa? Epäilen silti että siihen mentäisiin ja onhan näitä epäuskottavia elokuviin sovitettuja hahmoja aiemminkin ollut riittävästi; mitä tuossa sergio jo luettelikin:D Elokuva sinällään on mielenkiintoinen, kyllä tätä kelpaa odotella.
     
  8. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Onkos tämä Jack Reacher se sama kaveri, joka jossain kirjassa ampuu toista kaveria siten, että mies lentää kengistään? Muistelen, että olen jonkin Lee Childin kirjan lukenut, jossa noin kävi ja täytyy sanoa, että aikaa kuraa oli kirja muutenkin. Mutta ei passaa vielä kokonaan hylätä kirjasarjaa.
     
  9. mr.hat

    mr.hat Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2005
    Viestejä:
    754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tähän pituuskeskusteluun on hyvä laittaa kirjailijan näkemys asiasta:

    “Reacher’s size in the books is a metaphor for an unstoppable force, which Cruise portrays in his own way.”

    When it was rumoured that Cruise was being lined up for the role, some Reacher fans complained that Cruise has the charisma for the role, he is not the same height as Reacher is in the books. However, In an interview with the BBC, Lee Child said that it would be impossible to find a suitable actor to play the giant Reacher and that it is impossible to recreate the feel of the book on the big screen, but Cruise had the talent to make an effective Reacher.
     
  10. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muutenkin pituuksiin jumittuvat valittajat ovat yleensä niitä, joille näyttelijäntaidot ovat aina toissijaisia. Kunhan on "äijää" menoa niin kelpaa.

    Cruise on todistanut itsensä erinomaiseksi näyttelijäksi ja uskottavuutta riittää kyllä johonkin Reacherin tasoiseen sarjaan.
     
  11. Wile E Coyote

    Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    2 346
    Saadut tykkäykset:
    8
    Jaa, itse ainakin valittelin sitä että kookkaita osaavia näyttelijöitä ei ole. Kioskikirjallisuuttahan LC:n Reacherit ovat, mutta ne kun on työmatkoilla tullut läpi lukaistua ja oma mielikuva päähenkilöstä on oikeasti vaikuttavan iso tyyppi, niin tottakai Cruisen valinta "närästää".

    Luultavasti tästä on tulossa taas yksi tusinaäksön jossa sen "äijän" menon lisäksi ei sitten mitään sisältöä olekkaan.
     
  12. dixi

    dixi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Vetää nyt pahasti offtopicin puolelle, mutta eihän eka First Blood nyt todellakaan ole mikään jenkkipatriotismin ylistys. Kaksi seuraavaa jatko-osaa toki lähtivät siihen suuntaan, mutta kannattanee tsekata se ykkönen uusiksi ja saattaa se mielipide Stallonen näyttelijätaidoistakin muuttua.

    Tarkemmin First Blood -kirjasta, -leffoista sekä niitten vaikutuksesta populaarikulttuuriin kiinnostuneille suosittelisinkin tässä vielä samalla reilut kolmetuntista podcastia, jossa yleisen analysoinnin ohella haastatellaan mm. alkuperäisen kirjan kirjoittajaa, ekan leffan ohjaajaa sekä miestä, joka teki yksinään oman leffa-adaptaation kirjan pohjalta :) http://projection-booth.blogspot.fi/2012/05/episode-64-flooding-with-love-for-first.html

    Mitä tulee taas itse aiheeseen, niin kirjoja en ole lukenut, mutta ihan perushyvältä toimintaleffalta vaikutti tuon trailerin perusteella. Aikoinaan en Cruisesta diggaillut oikein yhtään, mutta joskus Magnolian aikoihin mieli muuttui ja ihan mielenkiinnolla varmasti tänkin tsekkaan jossain vaiheessa.
     
  13. mr.hat

    mr.hat Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2005
    Viestejä:
    754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 27.12.2012
  14. Kese1

    Kese1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2012
    Viestejä:
    185
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kioskikirjallisuus antoi alkupotkun aikanaan dekkareiden ja sci-fi kirjojen suosiolle halpuutensa takia, jotenkin toi termi vaan nykyään tuo vaan mieleen Jerry Cottonit ja Remot. Lee Childin kirjat on tasoltaan laatu thrillereitä (tai mikälie genre nyt sopii tuohon, monet menevät enemmän toiminnan puolelle), ihan siellä muiden alan kovien nimien joukossa. Monet dissaavat Stephen Kingiä koska se on niin suosittu, samaa ilmiötä on havaittavissa Childin kohdalla. Olen näitä Reachereitä originaali kielellä lukenut, hyvin kirjoittettua ja etenkin koukuttava tyyli jota ei monesta genre-tuotoksesta löydy pistää lukemaan näitä nopeaan tahtiin. Juuri lopussa 7 kirja, Persuader, josta saisi varmasti toimivan leffan. Niin ja Cruise tuntuu täysin väärältä valinnalta osaan, mutta katsellaan.
     
  15. Jürgen

    Jürgen Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.01.2003
    Viestejä:
    3 407
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kyllä tää toka traileri oli jo parempi. Edelleen on vaan sellainen fiilis, että Cruisessa ei oo sellaista särmää, mitä tuohon osaan vaaditaan. Ei silti tuomita, vaan annetaan mahdollisuus :)
     
  16. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ihan hauskalta lauantai-viihteeltä tuo vaikuttaa, vaikka tulikin mieleen JFK (tietyistä asetelmista). Eihän tuo rooli nyt valtavan kaukana MI:stä ole.
     
  17. Jürgen

    Jürgen Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.01.2003
    Viestejä:
    3 407
    Saadut tykkäykset:
    1
    No ei...ja siinähän se ongelma onkin, kyllä vähän rujomman naaman olis Reacherin rooliin kaivannut...
     
  18. vphakki

    vphakki Guest Guest

    Liittynyt:
    16.03.2006
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo eipä olisi Tomppaa Reacherin roliin ajatellut.Sensijaan aina mieltänyt Tompan Matthew Reilly kirjojen Scarecrown osaan,siis kirjoissa Ice Station,Area 7,Scarecrow,Hell Island ja Scarecrow and the Army of Thieves.
     
  19. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    No ehkä välillä näinkin. Varastihan se eräs hujoppi yhden cooleimman marvel-sankarin roolin :D Wolverinehan siis on virallisesti 160 senttiä ja Jackman aika paljon muuta. Kieltämättä ihan hyvin hänkin onnistuu, mutta olihan tässäkin tapauksessa pituus tai pikemminkin sen puute osa hahmon persoonaa.
     
  20. mr.hat

    mr.hat Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2005
    Viestejä:
    754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uusimmassa Empiressä tämä sai hyvät arvosanat. Kuulosti arvostelun mukaan juuri siltä mitä pitää; tiukka 70-lukuhenkinen toimintatrilleri, jossa on paljon kaunistelematonta väkivaltaa. Toimintaa kehuttiin erityisesti siitä, ettei se sorru heiluva-kamera-leikkaus-sillisalaattiin. Cruise sai myös kehut ja tuo kuulemma Reacherin hahmon uskottavasti valkokankaille. Odotukset nousi kovasti.