Iron Fist (Netflix)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Plisukainen, 10.04.2017.

  1. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Internetskissä melkoisen määrän kuraa saanut sarja onkin itse asiassa toiseksi paras Marvelin nelisarja-kaanonissa. Ei tämä silti kohtalaista parempi ole, erityisesti pääosan esittäjä on todellinen karismankarkoittaja. Taistelut eivät ole kummoisia muutamaa poikkeusta lukuunottamatta ja mystiikasta Iron Fistin taustalla otetaan harmillisen vähän irti. Mutta ympärillä oleva valtapelijuoni Meachum/Rand on ihan kiinnostava ja David Wenham on varsin hyvä omassa roolissaan. Kuitenkin parempi näin, että ihan kuraa ei ollut, joten tyydyttävään arvosanaan tällä päästään.

    2,5/5
     
  2. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kuten Piisukainen tuossa mainitsikin, niin Iron Fist on kovin sanoin parjattu (muun muassa siitä, että sarja on tylsä ja että taistelukohtaukset ovat esim. Daredevil-sarjaan verrattuna epäuskottavia). Tämä aiheutti skeptisyyttä, varsinkin kun esimerkiksi Arrow oli kovin samanlaisilla teemoillaan sarja, jota en kerta kaikkiaan jaksanut katsoa muutamaa jaksoa pidemmälle muovisuutensa takia. Koinkin erittäin positiivisen yllätyksen, kun kyseessä olikin erittäin koukuttava sarja. Vaikka tarina etenee suhteellisen hitaasti ja toisaalta Iron Fistin legenda jätetään satunnaisiksi maininnoiksi, saaden Danny Randyn vaikuttamaan fanaattiselta hourijalta, niin kuitenkin hahmojen kiinnostavuus (esim. David Wenhamin rooli on mielenkiintoinen), tarina ja taistelulaji-teema vievät mukanaan. Sarja saattaa vaikuttaa aluksi kepeähenkisellä, mutta kyllä siellä veristä väkivaltaa ja vulgaareja lausahduksia on siellä täällä mukana. Kritisoitu "vaijeri-kungfu" ei haittaa, sillä kyllä armoitetuissa Bruce Lee -elokuvissakin hypeltiin useita metrejä korkeiden aitojen yli ja toisaalta juuri "taianomaiseen munkki-kungfuun" tällainen pitääkin kuulua.

    Sarjan ainoa ärsytys on oikeastaan ollut ensimmäisten jaksojen ilmiö, jossa
    kukaan ei voinut uskoa, että Danny Rand voisi olla elossa. Toki on tervettä olla kyyninen, mutta jossain vaiheessa alkoi raivostuttamaan se, ettei hahmoista kukaan voinut antaa miehelle yhden yhtä tilaisuutta -- ei edes Colleen. Ehkä tässä kuvastettiin sitä teemaa, että New Yorkin business-maailmassa vaikutelma on kaikki kaikessa, ja kodittomalta pummilta näyttävä mies ei saa keneltäkään luottoa tai sympatiaa millään tasolla, mutta jotenkin tämä vietiin ihan liian pitkälle, mitä tulee fiktiivisten tarinoiden kaavoihin.

    4-/5 :cool::cool::cool::cool::confused:
     
  3. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
  4. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
  5. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 493
    Saadut tykkäykset:
    1 224
    Ja nyt on canceloitu kahden kauden jälkeen.
    Edes ensimmäistä en ole ehtinyt nähdä, kun niin kovasti sitä haukuttiin.
    Ilmeisesti loppuu toka kausi vielä niin, että ovat kovasti pohjustaneet kolmatta kautta, jota ei nyt sitten tule? Cliffhanger vai vain vihjaillaan kolmosen pahiksesta?
     
  6. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Suurinpiirtein samaa tasoa oli tämä päätöskausi. Jaksoja on aiemman 13 sijaan 10, tämä on hyvä juttu. Uusia hahmoja esiteltiin melko vähän, eivätkä uudet lisäykset ole tarpeeksi hyviä. Davos/Iron Fist rähinät ovat parasta antia, mutta tätä ei nähdä kuin muutamassa jaksossa. Ei ole riittävän kiinnostava perhe-ongelmien selvittelyssä jne. ja melko tylsiä vaiheita muutenkin mukana. Kun'Lun mystiikkaa avataan hieman enemmän. Triadien kohtaamisten pohjavire ja perustoiminta ovat ehkä hieman parempaa kuin avauskaudella, josta päästään samaan arvosanaan 2,5/5. Cliffhanger on sen verran erikoinen että en kyllä jää kaipaamaan tälle sarjalle jatkoa, periaatteessa hyvä että loppuu tähän.
     
  7. Miku-91

    Miku-91 Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.01.2010
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    113
    Itse katselin 1. kauden pari viikkoa sitten. Ei ollut mielestäni niin huono mitä netin arvostelut antoivat ymmärtää, mutta silti helposti heikointa Netflix MCU -antia. Ensimmäiset jaksot olivat melko karseita, mutta loppua kohden kausi parani mielestäni aika paljon. Defendersiä varten tämä oli yllättävän tärkeä kuitenkin, kun katsoin sen heti perään sitten ja tuosta pidinkin melko paljon. Defendersissä puolestaan tosin kävi päinvastoin mielestäni, että ensimmäinen puolisko oli todella kova ja sitten loppua kohden vähän lässähti, vaikka ihan jees menoa olikin.