Ihmeotukset ja niiden olinpaikat (2016) (David Yates / J.K.Rowling / Eddie Redmayne)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 08.02.2016.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    On vuosi 1926 ja Newt Scamander on juuri päättänyt maailmanlaajuisen tutkimuksen jossa tarkoituksena oli etsiä ja dokumentoida epätavallisia olioita. Kun hän saapuu New Yorkiin lyhyelle vierailulle niin se olisi saattanut tapahtua ilman välikohtauksia… paitsi että kun muutama Newtin mahtavista pedoista pääsee irti, niin tämä voi tarkoittaa ongelmia niin tavallisten kuin salaisuuksienkin maailmaan.

    Leffa perustuu J.K.Rowlining kirjoittamaan uuteens seikkailutrilogiaan, joka sivuaa tapahtumissa Harry Pottereita.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 18.11.2016)
     
  2. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    Jos elokuvan pääosassa on Eddie Redmayne, ei elokuva voi olla huono. Tämä selviö piti käydä todentamassa tuoreeltaan pääkaupungin parhaassa teatterisalissa, jossa Ihmeotukset ja niiden olinpaikat menee 3D:nä.

    Pettyä ei tarvinnut. Ihmeotukset on viihdyttävä fantasiaseikkailu — ei yhtä syvällinen kuin parhaat Harry Potter -elokuvat mutta näyttävä ja sujuva, jännittävä ja hauska kokonaisuus. Miljöönä on nyt 1920-luvun New York, ja Lisko Scamander jahtaa kaupungissa otuksia, jotka häneltä karkasivat hiukan väkinäisen matkalaukkusekaannuksen takia.

    Digitaaliset erikoistehosteet (pedot ja lavasteet) ovat uskottavia ja välillä vaikuttaviakin. 3D-konversio näyttää hyvältä, ja Tennispalatsi 1:ssä stereokuva oli taas täysin virheetön. Tosin Ihmeotusten kuva ei vaikuttanut yhtä ”yliluonnollisen” terävältä kuin Independence Day 2:ssa — onko mahdollista, että 3.4K:n ja 4K:n ero näkyy noinkin selvästi?

    3½/5

    Ensi-ilta Suomessa: 23.11.2016.

    Jatko-osia luvassa peräti neljä. Odotamme mielenkiinnolla.
     
  3. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Ihan kiva aloitus uudelle elokuvasarjalle. Sinne ja tänne vähän hallitsemattomasti poukkoilevaa tarinankerrontaa olisi kyllä voinut funtsia vähän järkevämmäksi, mutta menihän se nyt jotenkin noinkin. Tapahtumapaikan ja aikakauden valinta toimi mainiosti ja hahmoissakin oli jo havaittavissa sellaista sympaattista alkuvärinää (esim. Dan Foglerin esittämä leipomohaaveilija nousi heti suosikiksi).

    Kysymys kuulunee, että miten tästä saadaan loppujen lopuksi sellainen järkevän oloinen viiden elokuvan kokonaisuus. Isompaa kuviota viitoittava punainen lanka kun oli ainakin vielä aika hakusessa.

    3/5
     
  4. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Joo, aivan kelvollinen avaus, ja ilmeisen hyvin tahkosi dollareita jolla jatko-osan (-osien) tekeminen on taattu. Plussaa toimiva 3D, visuaalinen anti noin muutenkin, äänimaailma ja hyvät näyttelijät. Sapiskaa leffan kestosta ja alkupuolella punaista lankaa etsiskeltiin vähän liikaa.

    3/5
     
  5. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Kiva ja näyttävä leffa, mutta ei nyt mitään ihmeellisiä fiiliksiä saanut aikaiseksi. Odotellaan jatkoja, kyllä nekin tulee katsottua. 3½/5
     
  6. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 588
    Saadut tykkäykset:
    216
    Hauska ja näkymiltään hieno, mutta melko köykäinen juoneltaan. Saattaa olla että pituutta oli hiukan liikaa. Jatko-osa ilmeisesti heikompi kuin tämä eka. Pakko sekin kuitenkin katsoa, kun kerran tuli poimittua alelaarista tupla-BD.. Tälle arvosanaksi ***½/*****.