Horns (2014) (Alexandre Aja / Juno Temple, Daniel Radcliffe)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 31.07.2014.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Horns on yliluonnollinen fantasiaa, mystiikkaa ja romantiikkaa sisältävä trilleri ja se kertoo Ig Perrishistä (Daniel Radcliffe), jota epäillään tyttöystävänsä Merrin (Juno Temple) väkivaltaisesta raiskauksesta ja murhasta. Kun Ig herää rajussa krapulassa vietettyään koko edellisen yön rankasti juhlien niin hän huomaa, että hänen päästään on alkanut kasvaa sarvet. Pian hän huomaa myös, että sarvet saavat ihmiset tunnustumaan syntinsä ja antamaan periksi mitä erikoisimmille impulsseille. Tästä on apua kun Ig ryhtyy selvittämään tyttöystävänsä kuolemaan liittyviä tapahtumia ja kostossa joka odottaa todellista tappajaa.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 31.10.2014)
     
  2. Reddington

    Reddington Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    07.08.2014
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    17
    Siis tää perustuu nyt vissiin tähän rutiköyhän miehen Stephen Kingin laitokseen...
     
  3. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Näyttäisi siltä. Päälle viisisataa viiden tähden arviota tuollakin, ja nuo nelisenkymmentä yhden tähden arviota ovat luokkaa "kirjassa oli seksiä ja nihilismiä" ja "tykkäsin alkuasetelmasta mutta en suunnasta mihin lopulta mentiin, tosin en lue kauhua enkä näinollen sitä oikein osaa arvostellakaan" jne.

    Tässähän rupeaa pikkuhiljaa oma mielenkiinto heräämään.

    edit: Itseasiassa nuo yhden tähden arvostelut paikoitellen toimivat jopa paremmin mielenkiinnon herättäjinä kuin ne paremmat vastaavat. Kai tuon kirjankin voisi lukaista.
     
  4. Alex70

    Alex70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2012
    Viestejä:
    200
    Saadut tykkäykset:
    0
    Selailin tuota jossain ulkoimaisessa kirjakaupassa ja kyllä jo silloin jäi kytemään ajatus lukea kirja, varsinkin kun tiesi että Kingin poika. Huonot arvostelut ja sitten tämä traileri kyllä herätti mielenkiinnon. Odotellaan ja käydään katsomassa.
     
  5. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    224
    [​IMG]

    Kun vuonna 2015 julkaistua blu-rayta myytiin tarjoushintaan (8,99 $) jo helmikuussa 2015, se hiukan epäilytti. Alexandre Aja on ohjannut monenlaista tavaraa, huonoakin. Koska Hornsin pääosassa kuitenkin nähdään Daniel Radcliffe ja juoni vaikutti omintakeiselta, täytyi Anchor Bayn blu-ray tökätä ostoskoriin Snowpiercerin ym. kaveriksi. (23.2. tilattu levy saapui jo 3.3.)

    Katsottua tuli. Horns on mustan huumorin sävyttämä yliluonnollinen rikosdraama, joka hyvällä tahdolla tuo mieleen TV-sarjan Twin Peaks ja elokuvan Brick. Tapahtumat sijoittuvat Yhdysvaltain luoteisosaan pikkukaupunkiin, jossa on tapahtunut henkirikos: nuori nainen Merrin (Juno Temple) on murhattu metsään, ja kaikki uskovat, että poikaystävä Ig (Daniel Radcliffe) tappoi hänet mustasukkaisena riidan päätteeksi. Todisteita ei ole, Ig vakuuttaa syyttömyyttään, ja Igin lakimiesystävä Lee (Max Minghella) on saanut hänet vapaalle jalalle. Silti koko kaupunki pitää Igiä murhaajana, ja TV-toimittajat päivystävät hänen talonsa edustalla.

    Igin elämä on silkkaa painajaista, mutta tilanne muuttuu vielä pahemmaksi: rankan yön jälkeen hän huomaa, että hänellä kasvaa sarvet päässä eikä niistä pääse eroon.
    Maagista realismia ja absurdia huumoria edustaa muiden suhtautuminen: sarvet eivät kummastuta heitä juuri enempää kuin uudenlainen kampaus. Sarviin liittyy myös taikavoimaa: ihmiset paljastavat Igille salaisimmat halunsa ja ajatuksensa (esimerkiksi Igin äiti toteaa, että hän haluaisi pojan vain katoavan), ja Ig voi suggeroida heitä mielensä mukaan (TV-reportterit hän usuttaa tappelemaan keskenään). Freudilaisittain kuvattuna sarvipää saa läsnäolollaan superegon vaikutuksen lakkaamaan ja idin viettiyllykkeet nousevat etualalle. Taikavoimiensa avulla Ig ryhtyy selvittämään, kuka todella murhasi Merrinin. Tarina huipentuu kostoon.
    Henkilöiden keskinäisiä suhteita valotetaan muutamissa takaumajaksoissa, joista osa sijoittuu henkilöiden lapsuuteen, 13 vuoden ikään. Harry Potter -elokuvien ansiosta tiedämme, miltä Radcliffe näytti senikäisenä, joten on ollut haastavaa löytää sopiva näyttelijä, mutta roolittajat ovat onnistuneet yllättävän hyvin. Muutoinkin sivurooleissa nähdään hyviä suorituksia, kuten Kelli Garner ja Heather Graham myyjättärinä.

    Sen sijaan kuvaus näyttää paikoin epäaidolta. Elokuva on kuvattu Arri Alexa -kameralla, mutta joissakin kohdissa vaikuttaa siltä kuin kuva olisi luotu kokonaan digitaalisesti. Ulkokuvissa joidenkin ottojen ”muovisuus” ja keinotekoisen eloisa värikylläisyys hiukan hämmensi, ja ne veivät huomiota pois tarinasta. Taustadokumentista ilmenee, että kuvauksia on todella tehty metsässä ja käärmeetkin ovat oikeita, mutta jotenkin ne vain näyttävät erikoistehosteilta, ikään kuin ne olisi luotu digitaalisesti tai objektiivin edessä olisi käytetty liian tömäkkää suodinta tai kuvaa olisi jälkikäsitelty. Kuvanlaatu on välillä kaukana siitä, mitä filmiin olisi tallentunut, mutta tämä on saattanut olla tekijöiden tietoinen esteettinen valinta.

    Erikoistehosteet sinänsä ovat onnistuneita. Sarvet näyttävät aidoilta, samoin pyrotekniikka ja eräs hätkähdyttävä ampumavamma.

    Kaiken kaikkiaan Horns on viihdyttävä ja omalaatuisen synkän, melkeinpä pirullisen huumorin sävyttämä romanttinen rikostarina. Mitään aivan tällaista ei ole ennen nähty — edellisen kerran sama vaikutelma syntyi elokuvasta John Dies at the End. Kestoa elokuvalla on 120 minuuttia, ja se tuntuu sopivalta. Vain loppupuolella alkoi eräässä kohdassa tuntua siltä, että tekijä olisivat kadottaneet punaisen langan ja vain latoisivat yllättäviä tapahtumia yhden toisensa perään. Daniel Radcliffen realistinen roolityö kuitenkin kannattelee kokonaisuutta: hän on viimeistä piirtoa myöten uskottava nuorena miehenä, joka joutuu painajaismaiseen kujanjuoksuun. The Woman in Black jää tämän varjoon.

    3½/5

    Anchor Bayn blu-ray on laadultaan erinomainen (BD-50). Lisämateriaalina on 19 minuutin taustadokumentti, joka on keskimääräistä kiinnostavampi. Levy on lukittu A-alueeseen. Muutama kuvanäyte:

    1.
    [​IMG]

    2.
    [​IMG]

    3.
    [​IMG]

    4.
    [​IMG]

    5.
    [​IMG]

    6.
    [​IMG]

    7.
    [​IMG]

    8.
    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 08.02.2017
  6. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Periaatteessa ihan kiva leffa juu. Mutta jos mystiikka antaa luvan sille että asioita ei tarvitse selittää ja järkeistää loppuun asti, niin se hiukan helpottaa elokuvan tekoa, luulisin. Ihan selkeästi katsomiskelpoinen ihmisen raadollisuutta alleviivaava ja humoristinenkin elokuva joka tapauksessa. 3/5.