HD-kanavat antenniverkossa

Keskustelu osiossa 'Digi-TV - vastaanotto' , aloittajana Henq, 04.09.2011.

 1. Henq

  Henq New Member

  Liittynyt:
  13.06.2011
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Elikkäs mitä tarvitsen katsoakseni HD kanavia antenniverkossa, kun näitä ilmaisia alkaa tulevaisuudessa ilmestymään. Toki maksukanavat HD:na kiinnostavat myös.

  Ajatuksena on nyt lähiaikoina ostaa uutta telkkua, joten tarviiko tv:n olla "dvb-t2" ja/tai "antenna ready hd"? Ja tarviiko katolla nököttävän antennin olla myös "dvb-t2" ja "VHF"? Vai riittääkö että vain antenni tai tv on dvb-t2?

  Olen näistä käsitteistä aivan pihalla ja nyt tarvisin apua tähän probleemaan. :hitme:
   
 2. Inssi59

  Inssi59 New Member

  Liittynyt:
  16.05.2011
  Viestejä:
  347
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tästä ketjusta löytyy suurin piirtein kaikki haluamasi vastaukset.

  Lyhyesti:
  Antenna Ready HD -sertifikaatti antaa kohtalaisen varmuuden, että vehkeen pitäisi toimia Suomen antenniverkossa. Muutamia DVB-T2 -vehkeitä jotkut uskalikot ovat ostaneet ulkomailta ja vaihtelevalla menestyksellä saaneet toimimaankin Suomessa.
  Lisäksi tarvitaan vielä katselukortti, TV Viihteeltä (UHF-kanavat) tai DNA:lta (VHF-kanavat) sekä telkkareissa ja joissakin digibokseissakin CI+ moduuli.
  Tosin jotakin sanomista on tällä hetkellä jokseenkin jokaisessa DVB-T2 -vehkeessä, valitettavasti. Tekniikka on tuotu markkinoille hiukan puutteellisesti testattuna - niinkuin aina - ja vasta hiljalleen ohjelmistopäivitysten kautta saadaan enimmäkseen toimiviksi.

  TV Viihteen kanavat näkyvät yleensä samalla antennilla kuin "tavallisetkin" DVB-T digikanavat, koska lähetysantennit ovat samoissa mastoissa viime mainittujen kanssa. Taloyhtiöissä tosin voi olla tarvetta muuttaa talovahvistimen asetuksia, että kaikki kanavat tulevat "läpi".

  DNA onkin sitten toinen juttu. Tarvitaan VHF-antenni, etsi lähin DNA:n lähetin DNA:n näkyvyyskartalta ja suuntaa antenni siihen. Tässäkin tapauksessa voi taloyhtössä olla tarvetta talovahvistinta viritellä, jos ei tätä vielä ole tehty.
   
  Viimeksi muokattu: 04.09.2011
 3. antiHD

  antiHD Member

  Liittynyt:
  09.05.2011
  Viestejä:
  264
  Saadut tykkäykset:
  1
  Aidosti ilmaisia, eli tarkoittaa että ilman niitä paritettavia kortti-modulivirityksiä toimivia kanavia ei taida tulla muita kuin tuo Yle HD ja sekin vain Dnan verkossa, Anvian verkossa olevakin vaatii kortin, ja Nelonen HD ja MTV3 HD kanavat sisältävästä kortista TV Viihde perii korttimaksun. Eli ei ihan ilmainen. Muut kanavat menee kortin taakse. Eli ei samanlaista FTA-nautintoa kuin mitä nyt on tarjolla SD-kanavien puolella. :(

  Toivonkin että SD-kanavien lähetystä jatkettaisiin vuoden 2016 jälkeenkin, kaikki kun eivät halua paritettavia kortteja (=kirosana), DRM:ää (=kirosana) ja kaikki eivät välttämättä edes halua maksaa niistä mitkä ovat nyt tottuneet saamaan ilmaiseksi. Sinänsä hieno ajatus tarjota tarkempaa kuvaa, on pilattu rahastuksella ja systeemien rampauttamisilla (josta seuraa se että kuluttajien oikeuksia poljetaan surutta).